Povežite se s nama

Život i društvo

Ravnatelj novčano nagradio učenike koji su izradili stolce, stolove i vješalice za školu!

Objavljeno:

- dana

SREDNJA ŠKOLA LUDBREG

Ravnatelj Srednje škole Ludbreg učenike 2. b razreda novčano je nagradio za izradu stolaca, stolova, vješalica i sličnih predmeta s kojima je uređena unutrašnjost zgrade škole u kojoj su učenici od veljače ove godine.

Ukupan nagradni fond iznosio je 1.280 kuna. Školski interijer ludbreški srednjoškolci izradili su u sklopu praktične nastave za trogodišnje zanimanje strojobravara, CNC operatera, bravara i tokara, gdje su učili izrađivati stolce i stolove.

Pošteno su zaradili, pa su im platili

– Ovo je prvi put da ovako novčano nagrađujemo naše učenike, a na to smo se odlučili jer nam se čini poštenim platiti ih za ono što su proizveli. Smatramo da svima odgovara ovakva suradnja, jer je nama tako jeftinije opremiti školu, a učenici kroz praksu stječu potrebno znanje – objasnio je Josip Zdelar, ravnatelj Srednje škole Ludbreg svoju odluku.

U razgovoru je istaknuo kako kroz praktične radionice učenika surađuju i s Elektrostrojarskom školom i Srednjom strukovnom školom iz Varaždina te Obrtničkim učilištem koje se bavi obrazovanjem odraslih, a uz to, vještinu za svoju buduću profesiju stječu i na praksi kod obrtnika.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/RT

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!