Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Ravnatelj varaždinskog ZZJZ-a Marin Bosilj: „Trećina od broja novozaraženih su djeca“

Objavljeno:

- dana

Iako je peti val pandemije u punom zamahu i Varaždinska županija već par dana zaredom bilježi više od 600 novih slučajeva, ne raste pritisak na varaždinsku bolnicu, gdje se trenutno liječi 88 pacijenata.

Za usporedbu, u najgorim danima epidemije u OB Varaždin bilo je oko 250 pacijenata.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije Marin Bosilj je jučer, 22. siječnja, gostovao u Dnevniku HRT-a, gdje je rekao da je u proteklih pet dana od 4200 testiranih bilo malo više od 2500 pozitivnih na koronavirus, a trećina od broja novozaraženih bila su djeca. 

Bosilj je također istaknuo da je u protekla 24 sata testirano više od 1050 osoba, a od toga broja 653 osobe pozitivne su na koronavirus, što je 62%. Tomu treba pridodati i 120 pozitivnih na brzim antigenskim testovima. 

– U posljednjih pet dana PCR testovima smo testirali više od 4200 ljudi, a više od 2500 ih je bilo pozitivno. Od toga broja pozitivnih trećina su bila djeca. Primijetili smo da je početkom tjedna veliki pritisak na zahtjeve za testiranje te radimo maksimalnim kapacitetima – otkrio je Bosilj.

Poručio je svima koji će u ponedjeljak doći kod svojih liječnika, da neće moći biti u ponedjeljak i naručeni na test, već u utorak ili srijedu. Govoreći o obradi svih podataka i obavještavanju kontakata pozitivnih na koronavirus, kazao je da se “nažalost ne stignu svi podaci pravovremeno obrađivati zbog velikog broja pozitivnih”.

– Ako uzmemo u obzir da svaki ima barem četiri kontakta, onda je to nemoguće. Zato prilikom testiranja, svim testiranima dajemo pismene upute kako se ponašati u slučaju da im test bude pozitivan. Duboko vjerujem da ćemo u suradnji s obiteljskim liječnicima uspjeti sve naše pacijente zbrinuti na adekvatan način – rekao je Bosilj te istaknuo da može biti zadovoljan postotkom procijepljenosti građana u Varaždinskoj županiji u odnosu na ostali dio Hrvatske, ali ne može ujedno biti zadovoljan s postignutim u odnosu na ciljeve koji su postavljeni na početku cijepljenja.

– Odraslo stanovništvo cijepljeno je u postotku od 67,4. Još uvijek moramo pozivati građane na cijepljenje. To nam je trenutačno, uz pridržavanje epidemioloških mjera, najbolje oružje da se obranimo od koronavirusa i da se vratimo u normalan život – zaključio je. 

Aktualno o koronavirusu

Više od polovice testiranih na koronavirus u Varaždinskoj županiji bilo je pozitivno

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 27 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 50 osoba, javio je 1. srpnja županijski Stožer.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je sedam osoba.

Oporavilo se 17 osoba i broj aktivnih slučajeva je 92.

Svi zainteresirani građani cijepiti se mogu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici F. Galinca 3 u Varaždinu – zgrada Zavoda za hitnu medicinu, 3. kat, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

Koronavirus: u Varaždinskoj županiji 25 novooboljelih, pet osoba na liječenju u OB Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom nakon što je testirano 59 osoba.  

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je pet osoba. Oporavilo se 17 osoba i broj aktivnih slučajeva je 82.

Svi zainteresirani građani cijepiti se mogu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici F. Galinca 3 u Varaždinu – zgrada Zavoda za hitnu medicinu, 3. kat, utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje