Povežite se s nama

Crna kronika

Ravnateljici međimurske škole opet će se suditi zbog kupnje biogeneratora i drugih čuda tehnike

Objavljeno:

- dana

Županijski sud u Varaždinu usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Čakovcu, kojom je okrivljena hrvatska državljanka (1962.) oslobođena optužbe da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Optužnicom se okrivljenicu tereti da je kao ravnateljica jedne osnovne škole u Međimurskoj županiji, u devet navrata naručila od trgovačkog društva iz Bjelovara provođenje mjerenja različitih zračenja u školi i kupila više uređaja (biogenerator), sve u vrijednosti većoj od 97.000 kuna, iako se radi o uređajima koji ne ulaze u obveznu standardiziranu opremu u školama.

Štoviše, ti uređaji nisu potrebni za realizaciju odgojno-obrazovnog rada s učenicima, pa ih zbog toga nije smjela platiti novcem škole.

Županijski sud u Varaždinu je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da kupnja navedenih uređaja nije bila potrebna jer oprema koju škola nabavlja mora služiti propisanim ciljevima i načelima odgoja i obrazovanja te mora biti u funkciji odgojno-obrazovnog procesa.

Općinski sud u Čakovcu dužan je, po odluci višeg suda, provesti novi postupak pred potpuno izmijenjenim vijećem u kojem će otkloniti utvrđene propuste i donijeti novu presudu.

Crna kronika

Iskoristio nepažnju zaposlenika trgovine u Varaždinu, uzeo ključ i otključao blagajnu te otuđio novac

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Varaždinska policija javila je o više djela kriminaliteta proteklih dana.

U četvrtak, 25. svibnja, u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz jednog ugostiteljskog objekta otuđio ruksak u kojem su se nalazili zvučnici u vlasništvu 18-godišnjaka. Visina materijalne štete iznosi oko 300 eura.

U petak, 26. svibnja, u Podravskoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj je iz jedne trgovine otuđio razne suhomesnate proizvode. Visina materijalne štete iznosi oko 290 eura.

Istog dana, 26. svibnja, u jednoj trgovini u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj je iskoristio zaposlenost i nepažnju zaposlenika, došao do blagajne, uzeo ključ i otključao blagajnu te otuđio novac. Visina materijalne štete iznosi oko 260 eura.

U subotu, 27. svibnja u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznati počinitelj je provalio u jednu trgovinu i otuđio metalni sef sanovcem. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja svih navedenih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Gornjem Ladanju traktorom kosio travu, prevrnuo se i morao u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 28. svibnja, u vremenu od 16 do 18.20 sati u Ulici Vladimira Nadzora u Gornjem Ladanju, došlo je do prevrtanja traktora kojim je upravljao 70-godišnjak.

On je kosio travu s radnim strojem-traktorom. Tijekom košnje trave došlo je do prevrtanja radnog stroja, kojom prilikom je 70-godišnjak ozlijeđen, javila je PU varaždiska.

Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu. Njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje