Povežite se s nama

Crna kronika

Razbili tablu na HZZ-u i sprejem dopisali 400.000

Objavljeno:

- dana

VANDALIZAM S PORUKOM

U Varaždinu, Čakovcu i Rijeci razbijene su table na područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a u Varaždinu je uz oštećenu tablu crnim sprejem dopisana i brojka 400.000. O svemu je obaviještena policija koja nam je potvrdila da je tabla razbijena u noći s 30. na 31. prosinca te da rade na pronalasku počinitelja. Trebali bi utvrditi da li se radi o koordiniranoj akciji nezadovoljnika kojima, očigledno, nije bila bitna vrst pisma, nego što piše na tablama.

U varaždinskom Područnom uredu smatraju da razbijanje table nema veze s njima, već frustracijom zbog rasta broja registriranih nezaposlenih osoba, na što ukazuje i brojka 400.000.

– Nezaposlenost ne stvaramo mi, nego niz drugih okolnosti. Mi samo posredujemo između evidentiranih nezaposlenih osoba i poduzeća, pomažemo oko obrazovanja nezaposlenih te osiguravamo potrebne informacije. Pri tome pazimo na korektan odnos sa strankama, tako da ne vidim razloga da bismo mi bili uzrok razbijanju table – veli nam Jasenka Hutinski, ravnateljica varaždinskog Područnog ureda HZZ-a, čiji su djelatnici obrisali brojku 400.000, dok još očekuju zamjensku tablu.

Table razbijene i u Rijeci i Čakovcu

Da je uistinu posrijedi nezadovoljstvo rastom nezaposlenosti Hutinski vidi i u tome što su table još razbijene u Čakovcu i Rijeci.
– Nikada do sada se nije dogodilo da bi nam netko razbio tablu. Ljudi teško žive, osobito početkom godine kada raste broj nezaposlenih. Međutim, uvjerena sam da će već u ožujku doći do pada broja nezaposlenih, i to ne samo zbog dolaska ljepšeg vremena, nego mjera i novih zakona koji će povoljno utjecati na smanjenje broja nezaposlenih. Osobito to vrijede za pojedine skupine, kao što su mladi i osobe s invaliditetom – najavljuje Hutinski.

Izvor:
Foto: Siniša Sović

Crna kronika

Nakon sudara dvaju automobila tri osobe prevezene u bolnicu, zbog očevida kolona

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Danas, u subotu, 27. studenoga, u Gornjem Kuršancu na cesti D-3 došlo je do prometne nesreće, javlja Policijska uprava međimurska.

Naime, oko 17.05 sudarila su se dva osobna automobila. Tri su osobe prevezene u Županijsku bolnicu Čakovec na daljnju obradu.

Očevid je u tijeku. Čitatelji javljaju da se kod mosta prema Varaždinu stvorila velika kolona.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov obitelji iz Malog Bukovca ukrao auto da bi se odvezao do Austrije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Sreću u nesreći imala je vlasnica golfa iz Malog Bukovca nedaleko od Ludbrega.

Naime, njoj je netko prošloga petka ukrao automobil, koji je pak misteriozno pronađen sljedećega dana, ali u stranoj državi.

U Nazorovoj je ulici iz garaže, koja se nalazi u dvorištu obiteljske kuće, ukraden golf koji je već idućeg dana pronađen napušten na autocesti A-9 u blizini Graza. Pronašli su ga austrijski policajci, a dok se ne pronađe ovaj neobični lopov, motivi krađe, ali i napuštanje automobila ostat će tajna.

Golf je, izgleda, kradljivcu poslužio kao besplatno sredstvo prijevoza u smjeru zapadne Europe. Spomenuti automobil u vlasništvu je obitelji Golec iz Malog Bukovca, a više pročitajte u priči Podravskog lista.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje