Prošla godina za Aeroklub Međimurje bila je izrazito dinamična te je, kako kažu iz Aerokluba, po mnogočemu ispunila očekivanja. Članovi su bili prilično aktivni, pri čemu je udruga osobito oživjela u razdoblju od proljeća do kasne jeseni kad su aktivnosti bile gotovo svakodnevne, ovisno o meteorološkim prilikama.

Proljeće je počelo radnim akcijama i redovnim pregledima zrakoplova te potrebnim radovima u sklopu priprema za novu letačku sezonu. Veliki broj sati je utrošen i na pripreme te bojanje dvije jedrilice (Cirrus i Vuk-T) da bi im se vratio stari sjaj.

Modelarski entuzijazam

Modelari, koji su bili aktivni cijelu zimu, nisu propuštali ni toplije dane da bi dominirali nebom iznad Aerodroma. Danja svjetlost u večernjim satima ih je samo izmamila u većem broju pa su grupni letovi te redovi za polijetanje i slijetanje bili češći. U ožujku se veća ekipa modelara uputila na „Modellbau Wells”, najveći sajam modelarstva u Austriji. Bila je to fantastična prilika za razgledavanje raznih modela zrakoplova, automobila, radnih strojeva, željeznica i sličnoga, kao i za upoznavanje ljudi koji dijele ljubav i entuzijazam prema istome hobiju.

U studenome je na Aerodromu održan 29. Croatia Cup u raketnome modelarstvu, čiji je organizator bio Hrvatski astronautički i raketni savez. Na kupu su članovi osvojili prvo i treće mjesto ekipno te prvo mjesto pojedinačno u kategoriji raketa s padobranom (srednja škola) i drugo mjesto u kategoriji raketa s trakom (osnovna škola). Dobra modelarska infrastruktura, položaj i uredna dokumentacija bili su temelj za suradnju sa Aeroklubom “Rudolf Fizir” iz Ludbrega, u čijoj organizaciji je na aerodromu u Pribislavcu održano državno prvenstvo u zrakoplovnome modelarstvu. Osim što su bili dobri domaćini, modelari Aerokluba Međimurje su gostovali na više modelarskih događaja (Modelarski aeromiting u Prelogu, kod Modelarskoga kluba “Prleki” u Sloveniji i drugih).

Modelarski miting koji se trebao održati 23. rujna je zbog meteoroloških (ne)prilika otkazan, međutim, modelarska radionica u sklopu mitinga je redovno održana. Radionici je prisustvovalo 15-ero djece u dobi od 7-15 godina, a izrađivali su takozvane „mini klizače”, lake početničke modele od balze, kojima djeca ulaze u svijet aviomodelarstva. U petak, 9. studenoga, na nebu iznad aerodroma zabrujao je prilično uvjerljiv model bombardera JU-188 iz Drugoga svjetskog rata.

Naime, Aeroklub Međimurje je imao čast da ugosti modelara, konstruktora i vlasnika spomenutog modela, Franza Obenaufa, koji je vrlo rado demonstrirao svoje remek djelo. Obenauf je već posjećivao pribislavečki aerodrom: na „velikom“ godišnjem aeromitingu bio je član grupe Falcon Wings. Model raspona krila 5,4 metra (omjer 1:4) i težine 84 kilograma pogone dva peterocilindrična radijalna motora zapremine 250 kubičnih centimetara, koji okreću trokrake elise te zvuče vrlo moćno i autentično.

Novi naraštaj

Početkom sezone jedrenja aktivirali su se piloti jedrilica, pa tako i škola: novi naraštaj pilota jedrilice (pet kandidata) pristupio je praktičnoj obuci te odradio prve školske letove. Svakim su letom postajali sve bolji, da bi do kraja sezone većina njih samostalno letjela i završila obuku.

Početkom studenoga održano je „Bocanje 2018”, natjecanje u preciznome slijetanju jedrilicom Bocian SZD-9. Uvjeti, s obzirom na vjetar, nisu bili lagani pa se od natjecatelja tražila dobra procjena da bi se zaustavili što bliže markeru. Najboljima su podijeljene medalje, a cijela ekipa na startu se jako dobro zabavila, dok su mlađi piloti naučili ponešto o slijetanju jedrilicom pri jačem vjetru. Općenito, jedriličarska sezona je bila prilično aktivna, mnogi su sati provedeni krstareći u neposrednoj blizini, kao i na preletima dužine i do 200 kilometara. Može se reći da su jedriličari tijekom popodneva i vikenda praktički živjeli na Aerodromu, osim kad im to meteorološke prilike nisu dozvoljavale.

Ni motorni piloti nisu prespavali godinu: iza njih su stotine sati naleta, što u sklopu obuke i trenaže, što u vuči jedrilica, što iz čistog zadovoljstva letenja nebeskim prostranstvima. S vremena na vrijeme i zmajari su raširili šarena krila, a u potrazi za osjećajem slobodnog leta nije ih sprečavala ni hladnoća.

Užarenu atmosferu početka lipnja članovi aerokluba su dodatno potpalili još jednom spektakularnom zračnom priredbom koja je opet pomaknula granice dosad najboljim letačkim programom. Spomenimo zvučna imena koja su po prvi put sudjelovala u aeromitingu na međimurskome nebu: Flying bulls, Team raven i Baltic bees. Osim toga, posebnost prošlogodišnjeg Aeroshowa je bila suradnja s Letalskim centrom Maribor, koji je održao aeromiting isti dan, tako da je dio sudionika sudjelovao na obje zračne predstave. Za najavu i uvod u aeromiting danima prije pobrinuo se bukom i pojavom Galeb G2, u kojem su oni najhrabriji imali prilike iskusiti let borbenim mlažnjakom proizvedenim u bivšoj državi. Sedamdesetogodišnji kontinuirani rad nagrađen je poveljom o Godišnjoj nagradi Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2017. godinu, koja je 20. lipnja dodijeljena Aeroklubu Međimurje.

Suvremeni Ikari

Neviđen interes javnosti izvan organiziranih predstava izazvalo je slijetanje talijanskog Eurocoptera EC-135, opremljenoga za pružanje hitne medicinske pomoći, čija posada je pred čelnim ljudima zdravstvenih ustanova, lokalne zajednice, Županije i ostalih zainteresiranih obavila prezentaciju u svrhu dizanja svijesti o potrebi ovakve vrste zrakoplova.

Osim što okuplja zaljubljenike u avijaciju, Aeroklub aktivno sudjeluje u djelatnostima od opće društvene koristi, od čega valja izdvojiti prihvaćanje i otpremu zrakoplova za bacanje „mamaca” u svrhu oralnog cijepljenja lisica protiv bjesnoće, koje se u našim krajevima provodilo dva puta tijekom godine. Meteorološke prilike (prilično toplo i suho vrijeme) omogućile su članovima Kluba da, osim radnih akcija, uživaju u plodovima minulog rada te letenjem i druženjem obilježe cijeli mjesec prosinac.

Komentari

Komentara