Povežite se s nama

U fokusu

Razvrstavanjem i ulaganjima do nižih cijena odvoza otpada

Objavljeno:

- dana

ZBOGOM SMEĆU U LUDBREGU

Grad Ludbreg priuštio nam je nešto gotovo nevjerojatno – pisanje o smeću u pozitivnom kontekstu. Napisati da je neki grad Varadinske županije riješio problem otpada – djeluje jednako kao napisati da je Hrvatska primjer gospodarski uspješne zemlje. Ili da poljoprivrednici nemaju dovoljno uroda u odnosu ponude i potražnje.

Ulaskom u Novu godinu Ludbrežani će deset posto jeftinije plaćati odvoz otpada

Grad čuda

Oni praznovjerni rekli bi da Ludbreg ne nosi uzalud epitet „Grada čuda“.
Jer, ulaskom u Novu godinu Ludbrežani će deset posto jeftinije plaćati odvoz otpada. Ima još: prema istraživanjima – prije ove odluke – pokazalo se da je čak 80 posto građana zadovoljno gradskom komunalnom službom i inicijativama koje pokreće u suradnji s Gradom. Iako je gradonačelnik Ludbrega i zastupnik u sada raspuštenom saborskom sazivu te kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima iznova za zastupnika 3. izborne jedinice, Dubravko Bilić, najavljivao takvu mogućnost, da bi ovih dana bila donijeta i konačna odluka o smanjenju cijene.

Pobjeda

Iz gradskom komunalnog poduzeća „Lukom“ već su najavili kako je problematika odvoza i zbrinjavanja otpada iznova vrlo aktualna. Ludbreg se, govore konkretni rezultati, zasad najuspješnije „bori“ s problematikom smeća, koja je, čini se, postala neizliječivom bolešću Varaždinske županije.

– Problem odlaganja i zbrinjavanja otpada jedan je od temeljnih problema svake gradske vlasti i jedno od ključnih mjerila njezine uspješnosti. Na tome vas građani najčešće ocjenjuju. Činjenica je da svi mi svakodnevno vodimo brigu o zbrinjavanju i razvrstavanju otpada, a na kraju mjeseca još dobijemo i račun za sve to – rekao je gradonačelnik Bilić te ukratko iznio kronologiju ludbreške uspješne „borbe“ sa smećem.

Dok su drugi donosili strategije, u Ludbregu su odlučili djelovati. Tako su u proteklom periodu uspjeli puno toga riješiti, bez velike buke i medijske pompe. Zatvoreno je dosadašnje odlagalište i preseljeno je mjesto odlaganja. Te su odluke donijele još jednu, u Hrvatskoj vjerojatno raritetnu činjenicu – više od 80 posto građana zadovoljno je radom Komunalne službe i pokrenutim inicijativama u suradnji komunalaca i Grada.

Dok su drugi donosili strategije, u Ludbregu su odlučili djelovati

– Želim podsjetiti da smo po dolasku na vlast otpad odlagali niti 500 metara od centra grada. Puno smo investirali u nabavu komunalne opreme, svi sugrađani besplatno su dobili kante na korištenje, nabavili smo novi kamion, imamo više od 40 zelenih otoka, ulagali smo u edukaciju… – nabraja gradonačelnik Bilić i dodaje: – Pred nama je izgradnja reciklažnog dvorišta i sanacija odlagališta. Sve su to preduvjeti da građani budu još zadovoljniji i da Ludbreg postane centar ovakvih aktivnosti za šire područje gornje Podravine. Želja nam je da se u ovaj sustav uključe i okolne općine. Moramo se pohvaliti da su dvije općine iz našeg susjedstva ušle u vlasničku strukturu komunalnog poduzeća Lukom te smo na taj način omogućili širenje djelatnosti poduzeća. Želja nam je da na ovom primjeru pravilnog gospodarenja otpadom pokažemo koliko je to važan proces za svaki grad, poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić. O gospodarenju otpadom razgovaralo se i s novinarima na sastanku prošloga tjedna.

Želja nam je da na ovom primjeru pravilnog gospodarenja otpadom pokažemo koliko je to važan proces za svaki grad, poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Disciplina

Uz gradonačelnika, govorila je i njegova zamjenica Vera Jadanić te direktor „Lukoma“ Alen Sabol.
-Nove, 10 posto niže cijene odvoza otpada uvodimo od 1. siječnja. S velikim zadovoljstvom moram zahvaliti građanima koji su prepoznali važnost razdvajanja i sortiranja otpada po vrstama materijala i koji se doista trude pravilno odvajati otpad. Doduše, još ima onih koji vreće ostave kod zelenih otoka ili tamo gdje se otpad ne smije ostavljati, ali se nadamo da će se i ti pojedinci s vremenom ekološki osvijestiti.

Usporedbe

Osjetno su smanjeni svi tekući troškovi – održavanje, servisiranje…

Imamo i konkretne pokazatelje o prvim pozitivnim učincima razdvajanja otpada. Naime, usporedba za šest mjeseci 2015. u odnosu na 2014. godinu pokazuje da se lani prikupilo 50 tona papira, a u istom razdoblju ove godine gotovo 100 tona ili dvostruko više. Još bolje rezultate bilježimo s plastikom, jer smo s 5,8 tona došli na prikupljenih 12,5 tona u istom razdoblju ove godine. Istovremeno je količina miješanog otpada s 1.000 tona smanjena na 596 tona.

Plus u blagajni

Očito su naši apeli, edukacije, promidžba i mjere koje smo proveli donijeli rezultate, ali u tome su ipak najzaslužniji građani. U konačnici jedino tako možemo utjecati na nižu cijenu usluge, a istovremeno raditi na očuvanju okoliša, poticanju zapošljavanja, boljih gospodarskih rezultata – ističe Alen Sabol, direktor ‘Lukoma’.
No, Grad Ludbreg nastavlja raditi na problematici zbrinjavanja otpada. Upravo je ovih dana Grad potpisao ugovor s Fondom za zaštitu okoliša o gradnji reciklažnog dvorišta u Ludbregu, koje bi se najvećim dijelom financiralo sredstvima Fonda. Za Lukom i za građane to znači unapređenje djelatnosti odvajanja otpada, jer će građani u reciklažno dvorište moći dovesti i deponirati gotovo sve vrste otpadnog materijala. Lokacija reciklažnog dvorišta bit će na bivšem odlagalištu – Meka. Unatoč svim ulaganjima u strojni i vozni park, nabavu preše za baliranje tekstilnog otpada te u druge namjene, tvrtka je za devet mjeseci zabilježila pozitivan financijski rezultat.

– Povećali su se prihodi, a smanjeni su troškovi. Primjerice, novim kamionom-smetlarom veće zapremine otpad sada odvozimo u Piškornicu, nema pretovara i ruta je kraća. Nadalje, osjetno smo smanjili troškove tekućeg održavanja zapošljavanjem mehaničara, pa smo izbjegli skupe servise za naše strojeve starije proizvodnje. Istovremeno smo povećali prihode izvršenjem vanjskih usluga posebice u niskogradnji, ponajviše kupnjom stroja ‘JCB’. Primjerice, dok smo lani u tom razdoblju imali 223.000 kuna prihoda u toj stavci, sada je to naraslo na 964.000 kuna.

Za devet mjeseci ove godine Lukom je ostvario plus od 360.000 kuna. Pritom smo napravili i značajan iskorak u stručnom ekipiranju tvrtke, sada radi 30 djelatnika, od čega je šest magistara, a imamo i četiri osobe na stručnom osposobljavanju – rekao je Alen Sabol. U Lukomu polako proširuju obim usluga i područje poslovanja. Preuzeli su održavanje javne rasvjete u Općini Jalžabet. Također, u nadležnosti „Lukoma“ je i održavanje gradskog groblja s oko 3.000 grobnih mjesta, te mjesnih groblja u Selniku, Bolfanu i Segovini.
 

Reciklažno dvorište

Upravo je ovih dana Grad potpisao ugovor s Fondom za zaštitu okoliša o gradnji reciklažnog dvorišta u Ludbregu, koje bi se najvećim dijelom financiralo sredstvima Fonda. Za Lukom i za građane to znači unapređenje djelatnosti odvajanja otpada, jer će građani u reciklažno dvorište moći dovesti i deponirati gotovo sve vrste otpadnog materijala. Lokacija reciklažnog dvorišta bit će na bivšem odlagalištu – Meka.

2014. vs. 2015. godina
Usporedba za prvih šest mjeseci lanjske i ove godine pokazuje da se lani prikupilo 50 tona papira, dok je u istom razdoblju ove godine prikupljeno 100 tona – dvostruko više. Još bolji rezultati zabilježeni su s plastikom – s 5,8 tona lani do 12,5 tona u istom razdoblju ove godine.
Istovremeno je količina miješanog otpada s 1.000 tona smanjena na 596 tona.

REZULTATI

Očito su apeli i provedene edukacije donijeli rezultate, ali u tome su ipak najzaslužniji građani. U konačnici jedino tako možemo utjecati na nižu cijenu usluge, a istovremeno raditi na očuvanju okoliša, poticanju zapošljavanja, boljih gospodarskih rezultata – ističe Alen Sabol, direktor ‘Lukoma’.

360 tisuća kuna prihoda ostvario je Lukom u prvih ovogodišnjih devet mjeseci

PREDNOST

Ludbreški gradonačelnik se kao saborski zastupnik založio da ovakav model odlaganja i zbrinjavanja otpada bude riješen i na području Novog Marofa i Murskog Središća. Primjer će slijediti još i Općina Gola i Grad Križevci.Upravo se kroz takve projekte vidi prednost kad je saborski zastupnik s prebivalištem u izbornoj jedinici. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Bunić nudi sporazumni raskid ugovora s Varkomom, Bosilj tvrdi da će tvrtka tako uštedjeti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Željko Bunić uskoro će biti bivši direktor Varkoma, a pod kojim uvjetima odlazi za sad ostaje nepoznanica. Pitanje vezano za uvjete odlaska, odnosno hoće li zamjena na direktorskoj fotelji Varkoma podrazumijevati i izdašnu isplatu postavili smo prošlog tjedna Gradu Varaždinu, ali do danas nismo dobili odgovor. Međutim, o tome se raspravljalo i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Pitanje se odnosi na medijski istup gradonačelnika Bosilja u kojem je naveo da je s aktualnim direktorom Varkoma postigao sporazumni raskid njegove funkcije. Pitanje je tko je taj sporazumni raskid dogovorio i pod kojim uvjetima – upitao je Hrvoje Petrić iz platforme Budimo.

Gradonačelnik Bosilj na pitanje nije odgovorio konkretno.

– Gospodin Bunić je zatražio prijem kod mene kao član skupštine i većinskog dioničara i zamolio da se sporazumno raziđemo. Ja sam rekao da je to stvar Nadzornog odbora, da ja mogu Nadzornom odboru predložiti. Vjerujem da će u utorak, kada je Nadzorni odbor Varkoma, prihvatiti takav prijedlog i inicijativu s obzirom da bi gospodinu Buniću moglo pripasti puno više otkazivanjem ugovora, nego sporazumno,  tako da vjerujem da će Nadzorni odbor vidjeti na ovaj način popriličnu uštedu – objasnio je gradonačelnik Neven Bosilj.

Petrić nije bio zadovoljan odgovorom.

– Na moje pitanje i njegovu nagodbu nisam dobio odgovor. Dobio sam odgovor da će biti povoljnije pa zanima me koliko je to povoljnije i po čemu ako je sam stupio u kontakt da želi ići pa zašto bi mu se platilo – rekao je Petrić.

Prošlog tjedna Gradu Varaždinu postavili smo konkretna pitanja, ima li trenutni direktor pravo na otpremninu i koliko bi iznosila s obzirom na njegov ugovor.

Nastavite čitati

U fokusu

Varaždinci sve više mijenjaju imena, a sklopljeno je nešto manje brakova nego prošle i pretprošle godine

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mladenci diljem Varaždinske županije s veseljem su, ali i nestrpljenjem dočekali ljetne mjesece kako bi konačno izrekli sudbonosno “da”, s obzirom na to da su neki unazad dvije godine zbog koronavirusa i aktualnih epidemioloških uvjeta svadbenu svečanost odgađali nekoliko puta.

Ljubav kroz statistiku

Je li stoga ljetos, prije dva do tri mjeseca, u ovom kraju obavljen rekordan broj vjenčanja, crkvenih i građanskih, provjerili smo kod matičnih ureda Varaždinske županije, odnosno nadležnoga Upravnog odjela za opću upravu, na čijem je čelu privremeni pročelnik Miljenko Plukavec.

Naime, ove je godine sklopljeno 245 crkvenih i 271 građanski brak. Građanski oblik braka podrazumijeva sklapanje braka pred matičarem, dok se u vjerskom obliku s učincima građanskog braka sklapa pred službenikom vjerske zajednice koja s Hrvatskom ima uređene pravne odnose. Tako je ukupan broj svih brakova sklopljenih 2019. godine 752, dok je u 2020. godini sklopljeno nešto manje, 676 brakova.

Nadalje, pročelnika Plukavca upitali smo i o najvećem dnevnom broju sklopljenih brakova u Varaždinskoj županiji, na što odgovara da je ovoga kolovoza u jednom danu vjenčano čak sedam parova. Nevjesta i ženik mogu se vjenčati i u inozemstvu, a ukupan broj brakova sklopljenih izvan granica Hrvatske u 2021. godini iznosi 62.

Izvan službenih prostorija, odnosno matičnih ureda, u ovoj je godini održano ukupno 10 vjenčanja, što se, naravno, i dodatno naplaćuje. Cijena se izračunava prema prosječnoj bruto plaći zaposlenih u Hrvatskoj za mjesec u kojem se radi zapisnik za vjenčanje, prema danu u tjednu i satu održavanja vjenčanja, a raspon cijena je od 2500 do čak 6500 kuna.

U Varaždinskoj županiji trenutno djeluje 10 matičara, a ako želite da vas jedan od njih vjenča, za upravne pristojbe potrebno je izdvojiti 210 kuna (70 kuna za prijavu sklapanja braka i 140 kuna za čin sklapanja braka pred matičarem).

Odlučite li se na brak u vjerskom obliku s učincima građanskog braka, to će vas stajati nešto manje – 90 kuna (70 kuna za prijavu sklapanja braka, odnosno upravnu pristojbu propisanu za sastavljanje zapisnika prijave o sklapanju braka, te 20 kuna za izdavanje dviju potvrda o ispunjenju pretpostavki za sklapanje braka u vjerskom obliku).

Ove godine je izdano i 245 potvrda o ispunjenju pretpostavki za sklapanje braka, a brakova stranih državljana nije bilo. Unutar tri godine sklopljena su i dva životna partnerstva, oba u 2020. godini, a riječ je o hrvatskim državljanima.

Zanimljiv je i podatak da je ove godine zabilježen jedan slučaj u kojem je ženik uzeo prezime nevjeste, s obzirom na to da u većini slučajeva nevjesta uzima prezime ženika ili dodaje svom prezimenu i prezime ženika, izvijestio je Plukavec.

Promjena imena

Osim što nadležni upravni odjel obavlja djelatnosti vezane uz maticu vjenčanih, izdaje i druge isprave i dokumente, poput zahtjeva za promjenu osobnog imena. U 2019. godini takvih je zahtjeva bilo 83, u 2020. godini 89, a do 30. rujna 2021. godine upućen je čak 121 zahtjev za promjenu osobnog imena.

– Razlozi promjene osobnog imena su različiti, najčešći razlog je vraćanje na prezime prije sklapanja braka (ako je prošao rok od godine dana od dana razvoda) – objašnjavaju iz matičnih ureda Varaždinske županije.

Pritom napominju da nema određenog popisa zabranjenih imena u Hrvatskoj te da se promjena osobnog imena neće odobriti ako se, primjerice, predloženim osobnim imenom vrijeđaju i ugrožavaju prava i slobode drugih ljudi, pravni poredak i javni moral i slično.

Ove je godine provedeno i 1119 upisa djece u maticu rođenih. Unazad tri godine dvoje djece je rođeno kod kuće (jedno 2020. godine i jedno ove godine), a ostala u nadležnim ustanovama, bolnicama. Provedena su i ukupno 93 upisa djece rođene u inozemstvu u ovoj godini.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje