Nakon što smo u listu Regionalni tjednik broj 825 i na našem portalu objavili tekst pod nazivom “Petrićev kvaziaktivizam posljedica izgubljenih milijuna”, Hrvoje Petrić je poslao zahtjev za objavom ispravaka koje donosimo u cijelosti.

Petrićev kvaziaktivizam posljedica izgubljenih milijuna

1. Netočno je da sam organizirao prosvjed koji je dana 7. ožujka 2020. godine održan na Korzu, a još je manje točno da ikakve veze s istim ima varaždinski SDP. Prosvjed je organizirala građanska inicijativa „Varaždinsko smeće“, kao i više prosvjeda tijekom 2019. godine.

2. Gađanje političara jajima i paradajzom nije poziv na nasilje, već uobičajen način izražavanja neslaganja s postupcima političara širom zapadnih demokracija. A kritika „Integralnog rješenja“ i postupaka aktualne gradske vlasti nije „napad na instituciju Grada Varaždina“, štogod ta sintagma nepotpisanom autoru članka značila.

3. U cijelom je svijetu normalno i prihvatljivo da djeca sudjeluju na mirnim prosvjedima, problem s time ima jedino gradonačelnik Čehok, kad je sadržaj prosvjeda dijelom usmjeren na kritiku njegovog postupanja. Dok djeca s invaliditetom nose njegove majice u predizbornoj kampanji, čime se hvali na Facebook stranici „Varaždinci ZA Čehoka“, u tome ne vidi problem.

4. Svi podaci o poslovanju OD Petrić i dr. d.o.o. s Gradom Varaždinom su Vam dobro poznati jer ste ih objavili u broju 767 svoje tiskovine. Iz toga jasno proizlazi namjera diskreditacije člankom u kojem svjesno iznosite lažne informacije svega godinu dana kasnije. OD Petrić i dr. nije od Grada naplatilo preko tri milijuna kuna, niti je takva informacija dostupna putem „Poslovne Hrvatske“, već je prihodovalo iznos od 1.332.700,00 kuna tijekom šest godina rada.

5. Netočna je informacija da sebi i „svojim odvjetnicima“ u uredu isplaćujem prosječnu plaću od 3.772 kune. Da ste poštovali osnovni novinarski uzus i postavili mi pitanje o tome, dobili biste točnu informaciju. Sigurno znate i da u prosjek plaća ne ulaze samo plaće odvjetnika, već i drugih osobe zaposlenih u društvu. Aktualan prosjek neto primitaka u OD Petrić i dr. iznosi 5.748 kuna, bez primitaka u naravi i sudjelovanja u dobiti.

6. Apsolutno je lažna tvrdnja da „tom istom Gradu Petrić ne plaća porez na dohodak i prirez na taj isti rad.“. Gradu već 12 godina plaćamo i porez i prirez na dohodak i razna druga davanja, bez dana kašnjenja, što u Gradu uredno možete provjeriti. Iz navedenog je jasno da Vaš interes nije objava istinite informacije, već kleveta i namjerna diskreditacija mog imena i ugleda. Činjenica da članak nije potpisan, pokazuje da ste toga posve svjesni i da nitko od Vaših novinara nema hrabrosti stati iza takvih tvrdnji. Stoga je tim jasnija ustrajnost u namjeri nanošenja štete.

7. Impliciranje da „nema odvjetnika koji radi za mjesečnu plaću od 3772 kune“, odnosno da bih potkradao državu na porezu je ispod svih kriterija. Niti odvjetnička plaća iznosi 3772 kune, a niti bilo koji dio svoje plaće odvjetnici primaju „na crno“, kao što želite sugerirati ovom izjavom. 8. Konačno, u svom zahtjevu za ispravak Vašeg teksta o meni objavljenog u broju 767, napisao sam da „ne boli opoziv punomoći, već daleko više spoznaja da postoji mogućnost da su se u Vijećnicu vratile osobe koje za cilj imaju dovršiti nezakonite poslove započete prije 2011. godine“. U proteklih 13 mjeseci ova izjava se pokazala proročanskom, a moj angažman usmjeren je upravo protiv toga.

Komentari

Komentara