Nakon što smo u listu Regionalni tjednik broj 826 i na našem portalu objavili tekst pod nazivom “Skandal u Udruzi “Varaždin bez smeća”: nezakonite aktivnosti nisu im strane!”, Hrvoje Petrić je poslao zahtjeve za objavom ispravaka koje donosimo u cijelosti.

Skandal u Udruzi “Varaždin bez smeća”: nezakonite aktivnosti nisu im strane!

1. U članku netočno navodite da sam kao dopredsjednik udruge „Varaždin bez smeća“ (VBS) u javni prostor „prosipao govor mržnje i uvrede“. Iako dajem za pravo svakome da osobno nešto smatra uvredom ili govorom mržnje, posebno ako se ne uklapa u njegovu viziju „poštenja“ i dojam o samome sebi, takve ozbiljne kvalifikacije može dati isključivo nadležni sud. Zasigurno Vam je poznato da sud niti jednu moju izjavu nije ocijenio uvredom ili govorom mržnje.

2. Nisam, kako navodite, dopredsjednik nikakve „opskurne“ odnosno „niškoristi“ udruge, već s ponosom mogu reći da sam dopredsjednik udruge čiji članovi svakodnevno veoma aktivno rade na stvaranju grada lišenog svake vrste korupcije i pogodovanja.

3. Netočan je Vaš navod da rad udruge „ne želi prenositi većina profesionalnih lokalnih medija, s iznimkom portala varazdinski.net.hr.“ Suprotno tome, rad udruge VBS prate i prenose ne samo lokalni, već i nacionalni mediji, uključujući Jutarnji list, Novu TV i HRT. Isto tako, na lokalnom nivou, pored medija spomenutog u Vašem tekstu rad udruge prenose i drugi mediji.

4. Ne „dociram“ Regionalnom tjedniku, no moje osobno mišljenje je da je jedina svrha navedenog medija promocija osobnih i poslovnih interesa obitelji Patafta, a kvaliteta medija reflektira tu istu svrhu. Tiraža zasigurno nikad nije bila mjerilo kvalitete.

5. Oprema Vašeg teksta, kojom se sugerira nepoštenje, nezakonitost i nesposobnost, a koja nema uporišta ni u sadržaju teksta, a još manje u činjenicama ukazuje na isključivu namjeru vrijeđanja osoba koje spominjete u tekstu. To pokazuje da smo Vas svojim djelovanjem „pogodili u žicu“. U nedostatku stvarnih argumenata prelazite na nepotkrijepljene (iako vrlo ozbiljne!) optužbe.

6. Krajnje je uvredljiva Vaša izjava „Zamislite tek kada bi im se dozvolilo da kreiraju i nešto rade s proračunom Grada, koji iznosi 300 milijuna kuna. Možemo samo pretpostaviti koliko bi se ‘malo posudilo’“. Takve uvredljive sugestije još jednom pokazuju da Vam je jedini cilj pisanja narušavanje ugleda mene i drugih osoba koje spominjete, a ne informiranje građana o temama od javnog interesa.

7. Odvjetničke usluge po cijeni od 500,00 kuna po satu su minimalna cijena pravnog savjetovanja predviđena Tarifnim brojem 30/1 aktualne Tarife o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika. Vaša sugestija da se radi o nekoj pretjeranoj ili nezakonitoj naplati pruženih usluga pokazuje se zlonamjernom.

Komentari

Komentara