Povežite se s nama

Ostali sportovi

Reagiranje iz HKBS

Objavljeno:

- dana

SVJETSKO KOMBAT PRVENSTVO U VARAŽDINU

U povodu održavanja Svjetskog kombat prvenstva u Varaždinu iz Hrvatskog kickboxing saveza stigao je sljedeći dopis:

“Poštovani članovi HKBS-a,
 
                  obavještavam Vas da se u subotu, 09.06.2012. godine u Karlovcu održao sastanak Upravnog odbora HKBS-a. Jedna od točaka dnevnog reda bila je i najava  organizacije tzv. Svjetskog kombat prvenstva koje bi se trebalo održati u Varaždinu, u vremenu od 16. do 21. srpnja 2012. godine u organizaciji  Hrvatskog kombat saveza i fight cluba “Kovačić”.  
                 Isto se sportsko natjecanje do prije nekoliko tjedana najavljivalo kao Svjetsko kickboxing prvenstvo, a za isto se natjecanje navodi da je pod ingerencijom WKF Svjetske kickboxing federacije. Na tzv. Svjetskom kombat prvenstvu trebalo bi se održati sportsko natjecanje u borilačkim sportovima po disciplinama: forme ( sa i bez oružja ), semi contact, light contact, kick light, full contact, low kick, K-1, thai boxing i mma.

                Glazbene forme ( sa i bez oružja ) , semi contact, light contact, kick light, full contact, low kick i K-1 style su discipline kickboxinga. U Republici Hrvatskoj je za te discipline kickboxinga nadležan jedino i isključivo Hrvatski kickboxing savez koji je punopravni član Hrvatskog olimpijskog odbora i WAKO Svjetske kickboxing federacije. WAKO Svjetska kickboxing federacija jedina je priznata i registrirana federacija za kickboxing pri službenoj svjetskoj sportskoj asocijaciji Sport Accord ( bivši GAIFS ).

                Organizatori predmetnog sportskog natjecanja pozivaju kickboxing klubove koji su članovi Hrvatskog kickboxing saveza kao i druge klubove u Republici Hrvatskoj koji se bave borilačkim sportovima da sudjeluju na navedenom natjecanju, iako za organizaciju istog natjecanja nemaju niti jednu potrebitu suglasnost, niti Hrvatskog kickboxing saveza, niti WAKO Svjetske kickboxing federacije, kao niti Hrvatskog olimpijskog odbora. Organizacija navedenog sportskog natjecanja grubo je nepoštivanje nadležnih institucija u Republici Hrvatskoj i u koliziji je s važećim Zakonom o športu ( čl. 46. ; čl. 47. i čl.63.).

                 Zbog toga, kao i zbog činjenice da je od strane WAKO Svjetske kickboxing federacije ove godine predviđeno održavanje Svjetskog prvenstva za juniore i kadete u rujnu u Bratislavi, te Europskog prvenstva za seniore u Ankari u listopadu i Bukureštu u studenom, HKBS i WAKO Svjetska kickboxing federacija nisu suglasni s organizacijom predmetnog natjecanja. O istome je pisanim putem izviješćeno Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Hrvatski olimpijski odbor, Ministarstvo unutarnjih poslova i Grad Varaždin.

               U svezi svega prethodno opisanog, Upravni odbor HKBS-a donio je odluku o zabrani nastupanja klubova i pojedinaca koji su članovi HKBS-a na tzv. Svjetskom kombat prvenstvu u Varaždinu. Ukoliko dođe do održavanja navedenog natjecanja, protiv svih pojedinaca i klubova koji budu nastupili na navedenom natjecanju provesti će se stegovni postupci.

                redsjednik Hrvatskog kickboxing saveza

Tomislav Bilandžić
e-mail: [email protected]
mob: 091 446 00 11

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje