Povežite se s nama

U fokusu

Reagirao prozvani ludbreški komunalni redar, evo što je poručio

Objavljeno:

- dana

NIJE MU LAKO

Nakon što smo jučer objavili da su pripadnici DVD-a Ludbreg ugasili požar, a potom ludbreškog komunalnog redara pozvali da se uhvati posla te izađe iz svojega ureda, na našoj Facebook stranici s kritikama se javilo više čitatelja.

<< Ludbreški vatrogasci ugasili požar i poručili komunalnom redaru: Dajte konačno izađite iz ureda!

Međutim, javio se i prozvani komunalni redar Perica Horvat.

– Dajte se odlučite: da li da izlazim van na teren ili ne, je li bolje da pratim nepropisno parkirane autobuse na nogostupu, naplaćujem kazne za nepropisno parkiranje na mjestu za invalide ili da čekam u uredu da se gospođi javim na telefon? Možda bih mogao obrezati granje u Vinogradskoj ulici, koja je inače županijska cesta. Usput, to je riješeno u dogovoru s PZC-om – naveo je Perica Horvat, koji je na konkretnim primjerima pokušao prikazati da je raspon njegovog posla veliki.

Pojasnio je da mora rješavati zakup javnih površina, u suradnji s kolegama provoditi projekt „Siguran Ludbreg“ kako mladi vozači ne bi pogibali, rješavati „ležeće policajce“.

“Najlakše je pljuvati”

Obavijestio je da će danas ulice A. Stepinca i M. Gupca biti zatvorene, jer će biti postavljeni ležeći policajci kod pošte i Bime.

– Dok idem 20 metara van, kao što gospodin tvrdi, mogao bih primiti kojeg psa lutalicu, pogledati u kontejner razvrstava li se otpad, pobrati koju lešinu na cesti. Sad navodno i sprječavam ljude da naprave požar na svojoj parceli. Dobro, nisam znao da to mogu, ali ako mogu pomoći da se ne događaju požari, rado ću pomoći – istaknuo je Horvat.

Ujedno je pozvao građane da, imaju li bilo kakve primjedbe na njegov rad, dođu u gradsku upravu, gdje će ih rado saslušati.

– Svi znamo da je najlakše pljuvati po javnim tijelima. Ako ste imali iskustva sa mnom ili sam vam napisao kaznu ili vam se dogodila prirodna katastrofa, znam da nije realno očekivati da budete objektivni, ali morate malo gledati stvari s drugog aspekta. Moj e-mail je [email protected], broj telefona 042/420-216 pa se javite ako vas što muči – pozvao je ludbreški komunalni redar.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Ister šef Varkoma, Grad bi kupio MBO! SDP je takve stvari još nedavno nazivao politikanstvom, a sad…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Bruno Ister novi je direktor komunalne tvrtke Varkom. O tome se već dulje vrijeme nagađalo, a informacija je napokon postala službena. Ister, koji je inače dugogodišnji član SDP-a, direktorsku će funkciju službeno zauzeti 1. prosinca.

O njegovom imenovanju raspravljalo se i na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Hrvoje Petrić iz Budimo grad pitao je danas gradonačelnika Bosilja zašto ima dvostruka mjerila te ga je podsjetio da je ne tako davno prozivao bivšu vlast zbog političkog kadroviranja.

– Prije četiri godine su Bosilj i Ister održali presicu prije sjednice Nadzornog odbora Varkoma, na kojoj su rekli da je Varkom pun stručnjaka, ali da politika uvijek stavi šape na njega. Tom su prilikom kritizirali kadroviranje Ivana Čehoka. A onda, prije par dana, odigrali su istu igru – rekao je Petrić.

O tome kako gradonačelnik mijenja mišljenje govorio je i Mario Lešina iz Nezavisne liste Ivana Čehoka. Njega je zanimalo kako to da se sad Grad interesira za kupnju MBO-a, a upravo je Bosilj takvu ideju u prošlom mandatu kritizirao.

Pred tri godine, Bosilj je naime rekao kako nema javnog interesa u kupnji MBO-a te je Čehoka i njegove suradnike nazvao populistima.

Bosilj sad nastoji opravdati i Istera u Varkomu i mogućnost da Grad kupi MBO.

– Ovim putem čestitam gospodinu Isteru, od 1. prosinca on je novi direktor, Nadzorni odbor izabrao ga je jednoglasno 8:0. Statut tvrtke dozvoljava imenovanje, a Ister je od svih vijećnika najviše involviran u pitanja Varkoma i bala. Vjerujem da će polučiti dobar rezultat – rekao je Bosilj. Istaknbuo je i da da su Isterovo imenovanje pozdravili i u čelništvu Hrvatskih voda te je odmah primljen poziv na sastanak.

Što se pak tiče MBO-a, Bosilj podsjeća kako ima savjetodavno tijelo koje se bavi problemom bala. Među ostalima, u tom povjerenstvu sjedi i Mirka Jozić, bliska suradnica pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Bandića. Upravo ona je navedena kao voditeljica projektnog tima kontakt Grada za operativna pitanja.

Varaždinski gradonačelnik objašnjava kako je kupnja MBO-a samo jedna od mogućnosti, te da moraju provjeriti sve opcije prije nego se donese konačna odluka, odnosno da je cilj analizom doći do najpovoljnije opcije.

Osvrnuo se i na činjenicu da realizacija projekta Regionalnog centra Piškornica još nije na vidiku.

– Regionalni centar Piškornica neće biti gotov još sigurno 4 ili 5 godina i država će svoje odgovornosti prebaciti na jedinice lokalne samouprave i mi moramo imati razne opcije kako bismo to mogli riješiti – kaže Bosilj.

Nastavite čitati

U fokusu

Odbijena žalba Ivkoma, varaždinsko smeće ipak ide u Jerovec?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Komunalni otpad koji se iz Varaždina trenutno odvozi u Davor, mogao bi se od nove godine odvoziti u Jerovec.

– Ivkom se žalio na rješenje inspekcije koje je naložilo da se mora primati varaždinski mješoviti komunalni otpad, ali drugostupanjsko tijelo je donijelo odluku da Ivkom mora primiti naš otpad. Poslao sam prijedloga sporazuma prema gradu Ivancu za primanje našega otpada. Nažalost odgovora nema – rekao je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj na sjednici Gradskog vijeća.

Podsjetimo da je gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u više navrata rekao da neće dozvoliti da varaždinsko smeće dolazi u Jerovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje