Povežite se s nama

Međimurje

REDEA u tri nova međunarodna projekta

Objavljeno:

- dana

SURADNJA

Regionalna razvojna agencija Međimurje započinje s provedbom triju međunarodnih projekata u trima različitim područjima, od istraživanja i inovacija u poljoprivredi, preko društvenog poduzetništva do ekoinovacija.

Svi su projekti u potpunosti u skladu s ciljevima Međimurske županije u smislu jačanja konkurentnosti gospodarstva na način da bude zasnovano na znanju i inovacijama. Projekti EcoInn Danube i SENSES sufinancirat će se iz Programa transnacionalne suradnje INTERREG V-B Dunav 2014. – 2020., a bili su prijavljeni na prvi poziv u okviru spomenutog programa u rujnu prošle godine, i to u sklopu prioritetne osi Inovativna i društveno odgovorna Dunavska regija. Naime, ukupno su samo 54 projekta odobrena za sufinanciranje nakon postupka prijave, koji je bio organiziran u dva koraka, dok je njih čak 576 bilo prijavljeno u prvom koraku, tako da se početak provedbe dvaju projekata u Međimurskoj županiji može smatrati velikim uspjehom. Također, i projekt TRUE je uspješno prijavljen na program Obzor 2020. u području Istraživanja i inovacija, odnosno u okviru radnog programa za područje Sigurnosti hrane, održive poljoprivrede i šumarstva, istraživanje mora, pomorstva i unutarnjih voda te bioekonomije za 2016. i 2017. godinu.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje