Povežite se s nama

Sport

Redovni nastupi na brojnim turnirima

Objavljeno:

- dana

KONJIČKI SPORT

Konjički klub Garestin započeo je svoju prvu natjecateljsku sezonu odličnim rezultatima.

U protekla tri mjeseca nastupili su na ukupno osam turnira u preponskom i dresurnom jahanju i jednom turniru iz daljinskog jahanja. Preponsku sezonu otvorio je Boris Tomić s Candy na turniru u Đakovu s osvojena dva druga mjesta u utakmici visine 80cm. Dresurnu sezonu započela je nova natjecateljica, Nela Novak sa Kleopatrom na I.kolu Karoca Dressage Cup-u plasmanom na drugom i trećem mjestu u E i A utakmici sa osvojenih 62,68% i 62,88%.
Proteklog vikenda natjecatelji su nastupili na dva turnira na zagrebačkom hipodromu. Na preponskom turniru u organizaciji KK Karoca nastupili David Hudoletnjak sa Dyilian i Boris Tomić sa Candy, Limonzom i Corason y Rosas. David je nastupio u utakmicama visine 60 i 80 cm i obje završio bez kaznenih bodova. Boro je sa Candy i Limonzom nastupio u utakmici visine 100cm. Sa Limonzom je završio parkur bez kaznenih bodova dok je sa Candy imao ukupno 12 kaznenih bodova. Sa Corason je nastupio u utakmici visine 120 cm i završio parkur sa 12 kaznenih bodova.
Drugogt dana natjecanja Boris Tomić je nastupio na utakmicama visine 100, 110 i 120cm.U utakmici visine 100cm je nastupio sa Obelixom i Candy, završili su parkur sa 4 i 8 kaznenih bodova. U utakmici visine 110cm nastupio je sa Obelixom i završio parkur sa 23 kaznena boda.
Jahačice Nela Novak, Pia Damjanić i Karla Horvat nastupile na II. kolu Karoca Dressage Cup-u i I. kolu Croatia Cupa.
Nela Novak i Kleopatra pobjedile su u E i A utakmici u skupini jahača mlađih od 16 godina sa 66,43 i 62,58%.
Pia Damjanić i Alfa nastupile su u L utakmici i također pobijedile sa 63,15%. Karla Horvat i Athena nastupile su u M utakmici i osvojile su drugo mjesto sa 63,86%.

Izvor:
Foto:

Sport

Canjuga: Ako mi nismo kao viceprvaci spremni na velik rezultat, onda…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kad je Hrvatska prije 12 godina bila svjetski juniorski prvak, izbornik je bio Vladimir Canjuga. U tom su zlatnom sastavu iz Tunisa igrali tek Marino Marić i Luka Stepančić, kojeg nemamo u Egiptu, ali prošli su kroz profesorove ruke u mladosti i Duvnjak, Musa, Čupić, Šunjić, Kević, piše 24 sata.

Ukratko, gotovo pola ove reprezentacije koja se nakon Japana dobrih 40 minuta mučila i s Angolom za prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu (28:20).

Svejedno, ne zvuči baš lijepo, a ni optimistično da nam je Angola 40 minuta bila za vratom?

– Velika većina ljudi tako razmišlja, ali, evo, i Slovenija je razbila Koreju, pa joj se protiv Rusije skratila ruka i izgubila. I Španjolci su izgubili bod od Brazila. Mi ćemo pravi rukomet, onaj s Eura, pokazati u drugom krugu u kojem će nam ozbiljna utakmica biti samo protiv Danske. Ostalo je sve samo pitanje kad ćemo se odvojiti – rekao je Vladimir Canjuga, trener Koke.

Zaboravili nismo, unatoč ovom početku, na ozbiljne najave uoči početka.

– Ako mi nismo kao viceprvaci spremni na velik rezultat, onda… Ne znam zašto Lino takve najave zamjera svima, pa i sam je izjavio da ne idemo tamo brati kikiriki. Mora postojati taj pritisak. Da, svi danas igraju rukomet, ali nitko nije viceprvak Europe nego Hrvatska. S Danskom ćemo odlučivati o prvom mjestu u drugom krugu i onda čekati protivnika za četvrtfinale, bio to Egipat, Slovenija, Rusija, Bjelorusija… Nemamo na putu ni Francusku, Norvešku, Španjolsku, Švedsku i to moramo iskoristiti – ističe Canjuga.

Izvor: 24 sata

Nastavite čitati

Sport

Nogometaši Varaždina u generalki uvjerljivi protiv vodeće momčadi 2. HNL

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: NK Varaždin

Nogometaši Varaždina u posljednjoj provjeri prije nastavka sezone u 1. HNL ugostili su Hrvatski dragovoljac, vodeću momčad 2. HNL i slavili 4:0.

Golove za momčad Zorana Kastela postigli su Matej Senić, Jorge Obregon, Vinko Petković i Dominik Glavina.

Iduće subote, 23. siječnja, Varaždincima slijedi nastavak prvenstva. Gost na stadionu Varteksa je momčad Rijeke.

Nastavite čitati