Povežite se s nama

Sport

Redovni nastupi na brojnim turnirima

Objavljeno:

- dana

KONJIČKI SPORT

Konjički klub Garestin započeo je svoju prvu natjecateljsku sezonu odličnim rezultatima.

U protekla tri mjeseca nastupili su na ukupno osam turnira u preponskom i dresurnom jahanju i jednom turniru iz daljinskog jahanja. Preponsku sezonu otvorio je Boris Tomić s Candy na turniru u Đakovu s osvojena dva druga mjesta u utakmici visine 80cm. Dresurnu sezonu započela je nova natjecateljica, Nela Novak sa Kleopatrom na I.kolu Karoca Dressage Cup-u plasmanom na drugom i trećem mjestu u E i A utakmici sa osvojenih 62,68% i 62,88%.
Proteklog vikenda natjecatelji su nastupili na dva turnira na zagrebačkom hipodromu. Na preponskom turniru u organizaciji KK Karoca nastupili David Hudoletnjak sa Dyilian i Boris Tomić sa Candy, Limonzom i Corason y Rosas. David je nastupio u utakmicama visine 60 i 80 cm i obje završio bez kaznenih bodova. Boro je sa Candy i Limonzom nastupio u utakmici visine 100cm. Sa Limonzom je završio parkur bez kaznenih bodova dok je sa Candy imao ukupno 12 kaznenih bodova. Sa Corason je nastupio u utakmici visine 120 cm i završio parkur sa 12 kaznenih bodova.
Drugogt dana natjecanja Boris Tomić je nastupio na utakmicama visine 100, 110 i 120cm.U utakmici visine 100cm je nastupio sa Obelixom i Candy, završili su parkur sa 4 i 8 kaznenih bodova. U utakmici visine 110cm nastupio je sa Obelixom i završio parkur sa 23 kaznena boda.
Jahačice Nela Novak, Pia Damjanić i Karla Horvat nastupile na II. kolu Karoca Dressage Cup-u i I. kolu Croatia Cupa.
Nela Novak i Kleopatra pobjedile su u E i A utakmici u skupini jahača mlađih od 16 godina sa 66,43 i 62,58%.
Pia Damjanić i Alfa nastupile su u L utakmici i također pobijedile sa 63,15%. Karla Horvat i Athena nastupile su u M utakmici i osvojile su drugo mjesto sa 63,86%.

Izvor:
Foto:

Sport

Varaždinske košarkašice dobro otvorile, no pobjeda je otišla na stranu Orke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Zagrebu je u subotu, 17. travnja, odigrana utakmica 5. kola Lige za prvaka i popunu Premijer lige, između domaćeg sastava Orka i varaždinskog Vindija. Utakmica je završila rezultatom 62:49.

Nakon prve četvrtine Varaždinke su imale prednost od 18:15, no domaćin je okrenuo i na odmor otišao s 38:32. Potom su zagrebačke košarkašice otišle na čak 56:38, ipak u zadnjoj četvrtini Varaždinke su ublažile poraz.

– Odigrali smo susret protiv Orke s premalo treninga zbog ozljeda i izostanaka. Utakmicu smo otvorili dosta dobro i stvorili prednost u prvoj četvrtini. Širina klupe protivnika dozvolila im je da cijelu utakmicu odigraju istim tempom, i pogotovo u drugoj i trećoj četvrtini stvore razliku koju do kraja nismo uspjeli sustići – rekao je Marko Škerbić, trener ŽKK Vindi.

Iduće kola je posljednje za Varaždinke ove sezone, a protivnice su im košarkašice Broda.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Filip Kolar i David Zadravec prvaci su države u boksu i uzor najmlađima u Boksačkom klubu Čakovec!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Međimurje je sredinom ožujka dobilo novog državnog prvaka, i to u boksu. 20-godišnji Filip Kolar državni je prvak u kategoriji seniora do 69 kilograma na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i mlađe seniore održanom u Zagrebu.

Kruna je to dosadašnjih postignutih rezultata i velikog truda koji je Filip uložio kao sportaš prve kategorije. Član je Boksačkog kluba Čakovec, koji uz Filipa ima još jednoga državnog prvaka, Davida Zadravca. David je kadetski prvak Hrvatske u kategoriji do 72 kilograma. Titulom se okitio u Nacionalnom boksačkom centru na Velesajmu u Zagrebu u 11. mjesecu 2020. godine.

Rezultati su to kojima se iznimno ponosi njihov trener Vanja Kostel, osnivač i predsjednik Boksačkog kluba Čakovec koji se boksom bavi više od 20 godina. Nastupao je za hrvatsku reprezentaciju, a 1996. i 1999. godine bio je viceprvak Hrvatske. Svoje znanje i iskustvo danas usmjerava na mlađe generacije. Boksački klub Čakovec okuplja 150 članova, a osnovan je s ciljem da zaraznom energijom približi boks, ali i sport općenito, osnovnoškolcima i srednjoškolcima diljem Međimurja.

Među 43 registrirana kluba u Hrvatskoj, Boksački klub Čakovec treći je najbolji klub u državi po rezultatima.

– Ponosim se Filipovim i Davidovim rezultatima i njihovim poimanjem boksa. Iza njih je mnogo odricanja, ali najvažnija je strast koju imaju za ovaj sport. Drago mi je što je Filip svojim uspjesima uzor i poticaj odličnoj ekipi u klubu, posebice mladima – poručio je trener Vanja Kostel.

Postignute rezultate pohvalili su župan Međimurske županije Matija Posavec i pročelnica UO za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić, istaknuvši da je Međimurju zahvaljujući Filipu, Davidu i Vanji, kao i uspjesima brojnih sportaša profesionalaca i rekreativaca, dodijeljena titula Europske regije sporta 2022. godine.

Nastavite čitati