Povežite se s nama

U fokusu

Reformisti: Smjena dr. Zember pretvorila se u najsramotniju političku rabotu SDP-a i HNS-a

Objavljeno:

- dana

Slučaj Bajsić

Sedamnaestogodišnji srednjoškolac Filip Bajsić, član Foruma mladih SDP-a, izjavio je da je smjenu ravnateljice tražio jer je bio obmanut i izmanipuliran od strane visokopozicionirane osobe u Županiji, te da je potpisao priopćenje koje mu je napisala ta ista osoba.

Varaždinski Reformisti ističu da je potpuno jasno da se nasilna politička smjena ravnateljice Opće bolnice Varaždin dr. Zember pretvorila u najsramotniju političku rabotu SDP-a i HNS-a.

– Do sada smo u politici mogli vidjeti i doživjeti zaista svašta, ali u iskonstruiranu i isključivo politički motiviranu smjenu ravnateljice bolnice, javno izložiti maloljetnu osobu i njegovu obitelj, do sada i u našim okvirima neviđeno – ističu Reformisti. 

Reformisti će o ovom slučaju obavijestiti Pravobraniteljicu za prava djece, te od nadležnih tijela tražiti punu zaštitu maloljetnog Filipa Bajsića.

– Obzirom na činjenicu da izjave Filipa Bajsića sadrže i elemente kaznene odgovornosti od nadležnih institucija tražiti ćemo utvrđivanje istine da li se radi o županu Štromaru ili dožupanu Kišiću ili nekom drugom visokopozicioniranom članu koalicije SDP-a i HNS-a te nakon utvrđivanja istine i snošenje pune odgovornosti – zaključuju. 

Izvor:
Foto: Arhiva

U fokusu

Milorad Batinić izlazi na lokalne izbore, ipak nije prebjegao Čačiću

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugogodišnji gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić nedavno je napustio HNS. Njegovi donedavni stranački kolege prozvali su ga da želi sklopiti suradnju s Čačićevim Reformistima.

U ivanečkom parku Batinić je danas najavio da izlazi na lokalne izbore, da ponovno želi biti gradonačelnik Ivanca, ali oformio je vlastitu nezavisnu listu. Rekao je da s listom izlazi na predstojeće lokalne izbore u svim ivanečkim mjesnim odborima, ali i za Županijsku skupštinu. Oslanja se uglavnom na ljude koji su s njim napustili HNS, ali nije odbacio suradnju ni s drugima.

Kandidat za Batinićevog zamjenika je mladi ivanečki arhitekt Marko Friščić.

– Slogan nam je “Za Ivanec” jer smo uvijek bili u funkciji građana Grada Ivanca. Na izbore ćemo izaći s Nezavisnom listom Milorad Batinić. Već sada funkcioniramo u Ivancu u obnašanju izvršne vlasti, a tako ćemo i u budućnosti. Izašli smo iz HNS-a nezadovoljni načinom na koji je vođena stranka, ali uključili smo se u nezavisnu listu i obnašamo sve funkcije. Očekujemo dobar rezultat na lokalnim izborima. Ovi ljudi koji su tu i ja nastavit ćemo raditi kao do sada, uključivo, transparentno, tolerantno. Dobio sam podršku da budem kandidat za gradonačelnika – istakao je Batinić.

Pojasnio je da će fokus biti na dizanju osnovnog školstva na višu razinu, dogradnji vrtića u Ivancu te izgradnji vrtića u Radovanu, nastavku izgradnje komunalne infrastrukture, početku realizacije Aglomeracije Ivanec, rekonstrukciji ivanečkog stadiona, gradnji pomoćnog stadiona u Salinovcu, a dugoročni interes je gradnja većeg sportskog centra i još niz projekata.

Nastavite čitati

U fokusu

Porezna i Carina svaki dan na terenu, provjeravaju i one koji dobivaju naknadu zbog epidemije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja.

Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!