Povežite se s nama

Ostali sportovi

Regionalni sportski rekreacijski centar s vodenim parkom

Objavljeno:

- dana

GRADSKI BAZENI VARAŽDIN

Regionalni sportsko-rekreacijski centar s vodenim parkom vrijedan nekoliko desetaka milijuna kuna. Dugoročan je to cilj kojem teže varaždinski Gradski bazeni koji posluju sve bolje, usprkos problemima iz prošlosti, što je vjerojatno dalo poticaj za ambiciozne planove.

Obveze
Gradski bazeni danas podmiruju sve svoje obveze, zbog čega zadovoljstvo ne skriva ravnatelj ove varaždinske javne ustanove Mladen Putar. – Zadovoljan sam s poslovnim rezultatima. Tijekom prošle godine ishodili smo energetski certifikat, legalizirali što je bilo nužno, podmiri dug prema VTV-u i slično. Napravili smo i određene uštede u energetici koje će biti vidljive u završnom računu, a prije svega zadovoljan sam što nam je u drugom dijelu godine povećana posjeta bazena i teretane koja je postala gotovo pretijesna. Ulaganje u nju vraćeno nam je za desetak mjeseci, pa recite je li to bila dobra investicija. Uz to, uskoro očekujemo početak rada restorana za koji smo našli zakupca – rekao je u četvrtak Putar govoreći o poslovnim rezultatima i planovima.
Tehnolog za vode na bazenima i gradski vijećnik laburista Božidar Kolarić potkrijepio je riječi ravnatelja. – Nakon dugog niza godina Gradski bazeni prošle godine prvi put bilježe solidan poslovan rezultat, rezultat koji nije odličan, ali je dobar s obzirom na sva događanja i grijehe iz prošlosti kao što je porezni dug. Uzme li se to u obzir, rezultat je zapravo izvanredan. Vjerujem da će tako ostati i dalje jer planova je puno – najavio je Kolarić kojeg kao zaposlenika posebno vesele dobri odnosi među zaposlenicima koji su prije sustavno narušavani politikom „zavadi pa vladaj“.
Uštede
Da bi ostvarili još bolje rezultate, kako je rečeno, nužno je ostvariti uštede energije i vode, za što se već pripremaju projekti.
– Gradski bazeni spadaju u energetsku kategoriju E, što je izuzetno nisko. To se vidi i kroz troškove plina i električne energije. Mjesečno za režije izdvajamo oko 250 tisuća kuna. Stoga planiramo postaviti solarne kolektore i obnoviti postrojenje kako bismo ostvarili uštede – najavio je Putar dodavši da je na natječaj nadležnog ministarstva već poslano šest projekata koji su dobili dobre ocjene.

Osim kratkoročnih, Gradski bazeni koji raspolažu s 18.600 kvadratna metra imaju i dugoročne planove.
– Gradski bazeni Varaždin napravljeni su kao sportski. Držimo da nedostaje obiteljski dio i to bismo htjeli riješiti uz pomoć novca iz fondova EU. Zbog toga radimo na projektu regionalnog sportsko-rekreacijskog centra koji bi sadržavao i vodeni park, možda teniske terene i još neke sadržaje kao što je odbojka na pijesku. Zbog toga bismo htjeli dogovoriti oko susjednih teniskih terena – rekao je Putar dodavši da HZZO provodi nadzor bolovanja za bivše djelatnike Gradskih bazena koji su obuhvaćeni istragom.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje