Povežite se s nama

Međimurje

Rekonstrukcija opasnog mosta počinje dogodine

Objavljeno:

- dana

PLAN

Most u Donjem Kraljevcu, koji je opasan za sve sudionike u prometu, trebao bi biti rekonstruiran sljedeće godine.

– Natječaj raspisuje ŽUC i u cijelosti će financirati radove – istaknuto je u Planu građenja i održavanja cesta za 2017. Županijske uprave za ceste Međimurske županije. Prema Planu, koji su prošli tjedan prihvatili županijski vijećnici, sljedeće godine će ŽUC najviše novca, 15 milijuna kuna uložiti u redovno održavanje prometnica, 4,5 milijuna kuna u građenje i rekonstrukciju, dok će 3,7 milijuna kuna biti potrošeno za izvanredno održavanje. Uz gradnju mosta u Donjem Kraljevcu, jedna od najvećih investicija bit će na području Općine Sveti Martin na Muri. Tamo je u planu rekonstrukcija županijske ceste s izgradnjom pješačko-biciklističke trake uz gospodarsku zonu Vrhovljan. 

ŽUC u građenje i rekonstrukciju cesta u 2017. planira uložiti 4,5 milijuna kuna

– Razvojem industrijske zone došlo je do povećanog broja vozila, ali i biciklista koji dionicu svakodnevno koriste za dolazak i odlazak s posla. ŽUC je izradio projektnu dokumentaciju, kojom će biti riješena rekonstrukcija prometnice, izgradnja treće trake, problem oborinske odvodnje i izgradnja biciklističkih traka – napominju iz ŽUC-a.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje