Povežite se s nama

Međimurje

Rekonstrukcija opasnog mosta počinje dogodine

Objavljeno:

- dana

PLAN

Most u Donjem Kraljevcu, koji je opasan za sve sudionike u prometu, trebao bi biti rekonstruiran sljedeće godine.

– Natječaj raspisuje ŽUC i u cijelosti će financirati radove – istaknuto je u Planu građenja i održavanja cesta za 2017. Županijske uprave za ceste Međimurske županije. Prema Planu, koji su prošli tjedan prihvatili županijski vijećnici, sljedeće godine će ŽUC najviše novca, 15 milijuna kuna uložiti u redovno održavanje prometnica, 4,5 milijuna kuna u građenje i rekonstrukciju, dok će 3,7 milijuna kuna biti potrošeno za izvanredno održavanje. Uz gradnju mosta u Donjem Kraljevcu, jedna od najvećih investicija bit će na području Općine Sveti Martin na Muri. Tamo je u planu rekonstrukcija županijske ceste s izgradnjom pješačko-biciklističke trake uz gospodarsku zonu Vrhovljan. 

ŽUC u građenje i rekonstrukciju cesta u 2017. planira uložiti 4,5 milijuna kuna

– Razvojem industrijske zone došlo je do povećanog broja vozila, ali i biciklista koji dionicu svakodnevno koriste za dolazak i odlazak s posla. ŽUC je izradio projektnu dokumentaciju, kojom će biti riješena rekonstrukcija prometnice, izgradnja treće trake, problem oborinske odvodnje i izgradnja biciklističkih traka – napominju iz ŽUC-a.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje