Povežite se s nama

Međimurje

Rekonstrukcija triju zgrada Županijske bolnice Čakovec vrijedna 40 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

U Međimursku županiju stigla je potvrda provedbe projekta energetske obnove Županijske bolnice Čakovec vrijednog 40 milijuna kuna.

Ugovor o izvođenju radova županu Matiji Posavcu donio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Projektnim rješenjem obuhvaćeni su radovi na toplinskoj izolaciji zidova, zamjena vanjske stolarije, zamjene sustava pripreme tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije, rekonstrukcija unutarnje rasvjete, kao i uvođenje sustava energetskog upravljanja zgradom te daljinskog očitanja potrošnje energije i vode. Obnovit će se kompleks zgrada Paviljona 1, opskrbno-servisni centar, spojni hodnik, Paviljon 2 i kotlovnica. Realizacijom projekta godišnje će se smanjiti potrošnja toplinske energije za 60,22 posto.

Realizacijom projekta godišnje će se potrošnja toplinske energije smanjiti za 60,22 posto

– Nakon višemjesečnih izazova, problema i prepreka, konačno smo realizirali još jedan veliki ugovor. Tako ćemo završiti i posljednje zgrade koje zahtijevaju energetsku obnovu u Županijskoj bolnici.

Ovime zaokružujemo najveći investicijski ciklus, u želji da našim stanovnicima pružimo kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, bolje uvjete, modernu opremu i infrastrukturu – rekao je prilikom potpisivanja ugovora župan Posavec.

– Čestitam još jednom cijelome timu Međimurske županije na ovom projektu jer sam svjestan svih izazova i prepreka koji su vas snašli, ali ste napravili sjajan posao. Ulaganje u kvalitetniju zdravstvenu skrb, ulaganje u obrazovanje, kvalitetno korištenje EU fondova te traženje različitih modela, rješenja i mogućnosti da napravite sve što ste napravili u investicijskom ciklusu dovoljan su dokaz da mnogima možete biti primjer. Međimurje je doista veliko gradilište u što se svi mogu uvjeriti. Drago mi je da vam Ministarstvo na čijem sam čelu može u tome biti podrška – zadovoljno je poručio ministar Štromar.

Od ukupnog iznosa, 20,7 milijuna kuna stiže iz EU fondova, 6,8 osigurat će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, dok će preostale troškove od 12,1 milijun kuna pokriti Županija iz vlastitih sredstava.

Međimurje

Mala Subotica: Tamburaški orkestar KUU „Zvon“ poziva na godišnji koncert

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 12. veljače, od 17 sati u Domu kulture u Maloj Subotici održat će se godišnji koncert Tamburaškog orkestra KUU „Zvon“ župne zajednice Mala Subotica. Kao gosti koncerta nastupit će Ženska vokalna skupina Erato KUD-a Petrijanec i Tino Jelenić.

– Provedite ugodno popodne uz topli zvuk tambure i milozvučnih glasova Ženske vokalne skupine i solista. Očekuje vas glazbeno putovanje Španjolskom i najveći hitovi velikih glazbenika koji više nisu s nama – poručuju organizatori.

U predvorju Doma kulture moći će se razgledati izložba posvećena dr. Vinku Žgancu pod nazivom „Knjiga koja je ispravila povijest (1916.)“.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mažoretkinje Nedelišća „prozujale“ karnevalskom povorkom u Crikvenici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon nekoliko godina Mažoretkinje Nedelišća ponovno su gostovale na karnevalskoj povorci u Crikvenici. Nedelišćanke već tradicionalno svake godine sudjeluju na barem jednom od većih karnevala u Hrvatskoj pa su tako nakon prošlogodišnjeg Samoborskog fašnika, ove godine odabrale destinaciju uz more, na Kvarneru.

Mažoretkinje Nedelišća su sa svim sastavima nastupile na Dječjoj maškaranoj povorci, koja je okupila čak 2000 maškara iz svih krajeva Lijepe Naše. Ove godine u novoj maski „mažoret zujalica“, velika grupa od 60 malih i velikih mažoretkinja rasplesala se crikveničkom rivom gdje su bile prava atrakcija.

Ovim gostovanjem mažoretkinje su otvorile ovogodišnju fašničku sezonu, a čekaju ih još dvije povorke i to u Nedelišću ove subote, 11. veljače, te u susjednoj slovenskoj općini Središče ob Dravi.

rpt

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje