Povežite se s nama

Crna kronika

Rekorderu Akcije Alkohol u Varaždinu izmjereno 2,36 promila

Objavljeno:

- dana

29-godišnjak pijan

U noći sa subote na nedjelju (29./30. listopada) policijski službenici Policijske uprave varaždinske, u suradnji s policijskim službenicima policijskih uprava međimurske, krapinsko-zagorske i koprivničko-križevačke, proveli su operativnu akciju „Alkohol“ s ciljem zaticanja i isključivanja iz prometa osoba pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

Tom je prilikom utvrđeno ukupno 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 28 ostalih prekršaja.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, svi vozači su bili u svojstvu  vozača osobnog vozila. Najviša koncentracija alkohola u iznosu od 2,36 promila utvrđena je u Varaždinu kod 29-godišnjeg muškarca.

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su dva vozača zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Bosanac koji je kod Varaždina prodavao koku po 40.000 eura za kilogram, sada sjedi u zatvoru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 5. kolovoza provelo prvo ispitivanje državljanina Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine (1982.), uhićenog na području Dubrovačko-neretvanske županije, i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 40-godišnjak u ožujku i travnju 2022. godine, nudio na prodaju tri kilograma kokaina po cijeni od 40.000,00 eura po kilogramu, a potom u dva navrata, u mjestu kraj Varaždina, prodao ukupno 200 grama kokaina za 9.700 eura.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljenom 40-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: podignuta optužnica protiv 66-godišnjaka zbog bludne radnje, zlostavljanja na poslu…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je u četvrtak, 11. kolovoza, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog počinjenih kaznenih djela bludne radnje, spolnog uznemiravanja i zlostavljanja na radu.

Optužnicom se okrivljenog 66-godišnjaka tereti da je od lipnja 2018. do srpnja 2020. godine, u službenim prostorijama jedne jedinice lokalne samouprave na području Varaždinske županije, kao čelnik tijela te jedinice lokalne samouprave, koristeći svoj položaj, u više navrata tijekom radnog vremena počinio bludnu radnju nad zaposlenicom (1990.).

Okrivljenika se tereti da je od rujna do studenog 2021. godine, u istom svojstvu, spolno uznemiravao drugu zaposlenicu (1986.) kojoj je nadređen i uznemiravao ju na radu čime je narušio njezino zdravlje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje