Povežite se s nama

Crna kronika

Rekorderu Akcije Alkohol u Varaždinu izmjereno 2,36 promila

Objavljeno:

- dana

29-godišnjak pijan

U noći sa subote na nedjelju (29./30. listopada) policijski službenici Policijske uprave varaždinske, u suradnji s policijskim službenicima policijskih uprava međimurske, krapinsko-zagorske i koprivničko-križevačke, proveli su operativnu akciju „Alkohol“ s ciljem zaticanja i isključivanja iz prometa osoba pod utjecajem alkohola i opojnih droga.

Tom je prilikom utvrđeno ukupno 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 28 ostalih prekršaja.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, svi vozači su bili u svojstvu  vozača osobnog vozila. Najviša koncentracija alkohola u iznosu od 2,36 promila utvrđena je u Varaždinu kod 29-godišnjeg muškarca.

Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok su dva vozača zadržana u prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Kod mladog Ivančanina nađena 52 grama amfetamina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

droga amfetamin PU međimurska1
Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 22 godine.

Sumnja se da je kod sebe ilegalno posjedovao 52 grama bijele praškaste materije nalik na opojnu drogu.

Vještačenjem praškaste materije u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ utvrđeno je da se radi o kemijskoj drogi amfetamin, javila je policija.

Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu za kazneno djelo neovlaštena proizvodanja i promet drogama nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov ukrao dječja kolica vrijedna nekoliko tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak, 17. travnja, u poslijepodnevnim satima na parkiralištu uz nasip akumulacijskog jezera HE Dubrava kod naselja Oporovec nepoznati počinitelj ukrao je dječja kolica koja je vlasnik ostavio pokraj svog osobnog automobila i otišao u šetnju nasipom.

Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati