Povežite se s nama

Crna kronika

Rekorderu u Završju Podbelskom izmjereno 2,04 promila

Objavljeno:

- dana

Akcija Alkohol

Tijekom noći s petka na subotu policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske proveli su operativnu akciju Alkohol, a najviša koncentracija alkohola u krvi izmjerena je mopedistu u Završju Podbelskom. 

Tijekom noći s petka na subotu policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske proveli su operativnu akciju Alkohol, a najviša koncentracija alkohola u krvi izmjereno je u mopedistu u Završju Podbelskom. 

Naime, njemu je izmjereno 2,04 promila, a u operativnoj akciji evidentirano je ukupno 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, te 31 ostali prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od zatečenih vozača u vožnji pod utjecajem alkohola, 11 vozača bilo je u svojstvu vozača osobnog automobila i 1 u svojstvu vozača mopeda i 3 u svojstvu vozača bicikla. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola, isključeni su iz prometa, dok je jedan vozač zadržan u službenim prostorijama do prestanka djelovanja alkohola.
 

Izvor:
Foto:

Crna kronika

FOTO Frontalni sudar u Novom Marofu, 24-godišnjak završio u bolnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: DVD Novi Marof

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 7. ožujka oko 16.45 sati u Zagrebačkoj ulici u Novom Marofu.

Žena starosti 29 godina upravljala je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. Zbog nekretanja sredinom prometne trake, vozilom je prešla na suprotnu stranu kolnika te prednjim desnim dijelom vozila udarila u prednji desni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnjak. On je pritom ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić kod Varaždina uzimao “kapare” za krovišta, ali poslove nije obavio

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

krov krovište adaptacija

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje 25-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijevare i prijevare u gospodarskom poslovanju.

Naime, sumnja se da je on svibnju 2020. godine u mjestu kraj Varaždina, dogovorio s muškarcem da će obaviti radove na krovištu njegove obiteljske kuće i zatražio isplatu predujma od 20.000 kuna.

On mu je dao taj novac, ali mladić dogovoreni posao uopće nije obavio. Također, u listopadu prošle godine u Varaždinu, kao direktor trgovačkog društva, sklopio je s direktorom drugog društva ugovor o izvođenju radova na krovnoj konstrukciji i nadstrešnici na objektu u Rijeci i zatražio isplatu predujma od 20.000 kuna, ali s unaprijed stvorenim planom da to uopće ne učini. Oštećenik mu je povjerovao i uplatio navedeni iznos predujma koji je osumnjičenik zadržao u korist svojeg društva, a ugovorene poslove uopće nije obavio.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 25-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Nastavite čitati