Povežite se s nama

Sport

Rekordna 192 odličja za plivače Baroka na Regionalnom prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

Proteklog vikenda članovi Plivačkog kluba Barok iz Varaždina nastupili su na Regionalnom prvenstvu Hrvatske za dobne kategorije.

U konkurenciji 290 natjecatelja iz 13 klubova, natjecalo se i 25 članova PK Barok.

Da je vikend bio itekako uspješan, govori i brojka od 192 medalje; od toga 92 zlatne, 54 srebrnih i 46 brončanih što je ujedno i rekordan broj medalja za PK Barok, objavila je Zajednica sportskih udruga Grada Varaždin.

PK Barok predstavljali su: Neven Lončarić, Luka Cvetko, Marko Petar Vucelić, Luka Kokotec, Luka Štumberger, Filip Kukec, Dino Novoselec, Mihael Kolarek, Ivan Žganec Car, Jan Žganec, Lovro Čalopa, Noa Stolnik, Patricija Lončarić, Tihana Kišak, Anamaria Cmrečak, Petra Gašparac, Anamarija Zavrtnik, Hana Ivanković, Nika Dobovičnik, Ana Pitner, Anja Mirilović, Leona Juriša, Rina Rogina, Ivona Jurković i Teodora Liber Kos.

U kategoriji seniorki i seniora medalje su osvojili Patricija Lončarić, Luka Cvetko, Marko Petar Vucelić i Neven Lončarić.

Kod juniorki do medalja su doplivale Anamaria Cmrečak i Petra Gašparac.

U kategoriji mlađih juniorki i mlađih juniora najviše su se istaknuli: Hana Ivanković, Anamarija Zavrtnik, Nika Dobovičnik, Leona Juriša, Anja Mirilović, Luka Štumberger, Filip Kukec i Luka Kokotec.

U kategoriji kadetkinja i kadeta najbolji su bili Mihael Kolarek, Ivona Jurković i Teodora Liber Kos, dok je u konkurenciji mlađih kadeta najbolji bio Lovro Čalopa.

Ovo natjecanje je ujedno bilo i izlučno za odlazak na Prvenstvo Hrvatske za kadete i dobne kategorije koje će se održati Zagrebu, a zahvaljujući odličnim rezultatima PK Barok će predstavljati pet najboljih kadeta: Sara Marković, Teodora Liber Kos, Ivona Jurković, Lara Đuras i Mihael Kolarek i 17 najboljih mlađih juniora, juniora i seniora: Luka Cvetko, Marko Petar Vucelić, Neven Lončarić, Luka Štumberger, Luka Kokotec, Filip Kukec, Niko Balenta, Nika Dobovičnik, Anamaria Cmrečak, Petra Gašparac, Hana Ivanković, Patricija Lončarić, Leona Juriša, Anja Mirilović, Ana Pitner, Anamarija Zavrtnik i Martina Štefinec.

Nekategorizirano

Mario Carević više nije trener Nogometnog kluba Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon šest kola provedenih na klupi Nogometnog kluba Varaždin, Mario Carević više nije trener varaždinskog drugoligaša.

Klub i Carević sporazumno su raskinuli suradnju.

– Gospodinu Careviću zahvaljujemo na svemu učinjenom za klub i želimo mu puno sreće u nastavku karijere – stoji na stranicama NK Varaždin.

Inače, Carević je s Varaždincima upisao tri remija, dva poraza i pobjedu.

Varaždinci sada drže tek 12. mjesto 2. HNL. Budući da su ambicije kluba povratak u elitni rang, pozicija u donjem dijelu ljestvice bila je očigledno signal za promjenu trenera.

Nastavite čitati

Sport

Mateo Žugec izborio nastup na Svjetskom prvenstvu!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza od srijede,15. do subote, 18. rujna u Osijeku su održane kvalifikacije najboljih hrvatskih gimnastičara za Svjetsko prvenstvo koje će se održati od 13. do 24. listopada u japanskom gradu Kitakyushu.

Gimnastičar Vindije Mateo Žugec , četvrti junior Europe i peti svijeta, u prvoj godini svoje mlađeseniorske karijere , uspio je dohvatiti normu za odlazak na najveće natjecanje u sportskoj gimnastici.

Kvalifikacije su se odvijale dva dana. Prvoga dana Mateo je odradio vježbu, ali s jednom srednjom pogreškom. Iz tog razloga u konačnom zbroju aritmetičke sredine dvaju nastupa ostvario je B normu.

– To znači da je financiranje na samom klubu, odnosno lokalnoj zajednici. Nadamo da kad se vratimo iz Osijeka da će nas dočekati otvorena vrata u svim gradskim i županijskim institucijama te da će grad Varaždin svojeg najboljeg gimnastičara poduprijeti i omogućiti mu potrebna namjenska sredstva – ističe trener Emil Šanjek, trener GK Vindija.

Mateo je i drugog dana kvalifikacija pokazao da je u stanju dva dana zaredom odraditi vježbu bez pada.

– Vidljivo je da smo uspjeli u pripremama te da ćemo do Svjetskog prvenstva taman formu podići na željenu razinu, gdje se borimo za njegov status i kategorizaciju u HOO-u. Budući da je stariji junior, nije realno da gledamo toliko visoko prema finalu iako je sve moguće. Cilj mladog sportaša je da se što prije pokuša izboriti u seniorskoj reprezentaciji, što je Mateu uspjelo čak i neplanirano ranije. U narednih godinu, dvije želimo da bude konkurentan za finala svjetskog prvenstva, da stasa u seniora. Mateo je upravo osigurao sebi ispravnu putanju prema tom cilju. Molimo sve sponzore i lokalnu zajednicu, da financijski podupru uspješnog mladog sportaša na njegovom putu prema najvišim rezultatima vrhunskog sporta. Radi se o finalistu svjetskih i europskih natjecanja juniora, a trošak odlaska je na svjetsku smotru je 50.000 kuna – ističe Šanjek.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje