Povežite se s nama

U fokusu

Renata Potočnik u obrani Srednje škole Ludbreg, uvučene u političku aferu Kišić-Bajsić

Objavljeno:

- dana

Priopćenje iz Ludbrega

Strasti oko maloljetnika uvučenog u političke igre se ne stišavaju.

 

Na medijske napise da su Gradski vijećnici Ludbrega još lani znali sve o događanjima u Srednjoj školi Ludbreg, javili su se hdz-ov Zlatko Balaško i pravaš Goran Horvat pa izjavili kako oni o ničemu nisu imali pojma i Balaško je prozvao su gradonačelnika Dubravka Bilića i „frakcije SDP-a za političku pedofiliju“. Danas je, 2. veljače priopćenje poslala i predsjednica Gradskog vijeća Ludbrega, Renata Potočnik.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti: 

Obzirom na jučerašnje navode vijećnika Gradskog vijeća Grada Ludbrega, Zlatka Balaška (HDZ) i bivšeg vijećnika HDZ-a, a sada člana HSP AS Gorana Horvata moram napomenuti kao predsjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega i članica SDP-a kako sam iznenađena neznanjem ili namjernim izokretanjem činjenica.

 Naime, Srednjom školom Ludbreg upravlja Varaždinska županija, a pismo ili zapisnik koje se spominje upućeno je iz nekih razloga vijećnicima Gradskog vijeća Grada Varaždina. Dakle, gradski vijećnici grada Ludbrega, a time ni ja kao predsjednica Vijeća, nismo primili spomenuti zapisnik te ga kao takvog nismo ni mogli predstaviti Gradskom vijeću.

Obzirom da je istraga u tijeku, a u cijelom slučaju riječ o maloljetniku nadamo se da će nadležne službe, od pravobraniteljice za djecu, policije i prosvjetne inspekcije riješiti cijeli slučaj i prezentirati ga javnosti, naravno u okviru koji je zakonski prihvatljiv, a da se time ne narušavaju prava maloljetnika.

Što se pak tiče navoda gradskog vijećnika Gorana Horvat (HSP AS), koji kaže da je uništena Srednja škola Ludbreg želim skrenuti pozornost vijećniku da su učenici te iste srednje škole svjetski prvaci u robotici, finalisti natječaja „Ideja godine“, a ostvarili su i još niz hvalevrijednih uspjeha. Za ovu školsku godinu gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić i varaždinski župan Predrag Štromar uputili su javni apel da se Srednjoj školi Ludbreg odobri upis još jednog razrednog odjeljenja cnc-operatera. Razlog su bili upravo mladi ljudi koji su ostvarili spomenute rezultate. Nažalost, tadašnji ministar Šustar nije se oglasio po tom pitanju, možda se i bi kada bi se po istom pitanju oglasile njegove stranačke kolege i tadašnji koalicijski partneri no čini se da im ti rezultati nisu bili zanimljivi. Za razliku od ove afere koju rješava pravobraniteljica i policija kako i dolikuje cijeloj situaciji. Umjesto da putem medija čitamo međusobne optužbe, laži i podmetanja bilo bi bolje da pričekamo rezultate istrage te da zbog dobrobiti maloljetnika ne povlačimo njegovo ime svakodnevno kroz medije i koristimo ga, kako iz viđenih priopćenja možemo iščitati, i dalje za politička prepucavanja

Očito je da su spomenuti vijećnici i njihove stranke vidjele priliku da u ovoj situacije ulove poneki predizborni politički poenčić, ne obazirući se na istragu koja je u tijeku, ne obazirući se na dobrobit maloljetnika, a pogotovo ne obazirući se na interese Srednje škole Ludbreg kojoj očito zazivaju uništenje.

 Predsjednica Gradskog vijeća

Grada Ludbrega

Renata Potočnik, v.r.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Od idućeg tjedna postupno otvaranje škola? Odluka će se donositi na lokalnoj razini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nastava

Prema pisanju Jutarnjeg lista, na jučerašnjem sastanku ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima dogovoreno jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

U Ministarstvu su kazali da je dogovor da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Stoga će župani tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave.

Više župana za Jutarnji list potvrdilo je da smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Nastavite čitati

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati