Povežite se s nama

Međimurje

Renata Sabljak i Ivo Gamulin na Božićnom koncertu u Nedelišću

Objavljeno:

- dana

Atrakcija

Turistička zajednica Općine Nedelišće poziva sve zainteresirane na Božićni koncert Pjevačkog zbora “Josip Vrhovski“, koji je svojom tradicijom i sadržajem vinuo ovu regiju u nebo koncertnih atrakcija.

Podsjećamo, Božićni koncert Pjevačkog zbora “Josip Vrhovski” najprepoznatljiviji je umjetnički brend u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Uz pjevačice i pjevače domaćine, koncert tradicionalno ugošćuje najzvučnija imena hrvatske estrade. Prigodan scenarij i scenografija pružaju ugođaj kazališta, a publika zauzme tisuće sjedećih mjesta u dvorani Nacionalnoga gimnastičkog centra Aton. U nedjelju, 18. prosinca, u dvoranu Atona ovaj put dolaze Renata Sabljak i Ivo Gamulin, a repertoar, koji je osmislio umjetnički voditelj Branimir Magdalenić, pjesmom će publiku odvesti na put diljem svijeta, u povijest naših predaka i ponovno je vratiti u aktualni trenutak. Božićni koncert počinje u 18 sati, a na vama je samo da osigurate vlastito mjesto u gledalištu. Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti u SGC Aton, Pekari IN i TZ Nedelišće te u Čakovcu u Slastičarni Merci i Radiju 1.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje