Povežite se s nama

U fokusu

Renesansni festival u Koprivnici opet uvršen na listu TOP hrvatskih događanja

Objavljeno:

- dana

OD 25. DO 28. KOLOVOZA

Koprivnički Renesansni festival ponovo je uvršten među top događanja u Hrvatskoj. Time su gradski turistički djelatnici opravdali sve epitete koji se vežu uz ovu, od struke i publike prepoznatu manifestaciju. Također se pokazalo kako je 200 tisuća kuna, koje je lani Hrvatska turistička zajednica dodijelila Renesansnom festivalu, dobro uloženi novac pa će  nacionalna turistička zajednica i ove godine Fesivalu dodijeliti jednaki iznos.

Dolazak na Renesansni festival najavile su viteške skupine desetak europskih zemalja pa će na Festivalu nastupiti preko tisuću sudionika. Svi smještajni kapaciteti u Gradu za te su dane već rasprodani, a organiziran je i sponzorirani besplatni vlak iz Zagreba.

-Time će se Festivalu omogućiti zadržavanje visoke kvalitete sadržaja koje nudi ova manifestacija – rečeno je danas u razgovoru s novinarima na koprivničkom Bedemu. – Iako nemamo dvorce, more i neke druge komparativne prednosti važne turistima, uspjeli smo stvoriti nacionalnu manifestaciju, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja i to ne samo iz Hrvatske nego i susjednih zemalja. Ući po drugi put među najbolje manifestacije u državi nije samo priznanje gradskoj Turističkoj zajednici, na čelu s autorom projekta, Renatom Labazanom, nego i za cijelu Koprivnicu  – rekao je predsjednik Turističke zajednice Koprivnice i gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnik je istaknuo kako Festival  ima veliko gospodarsko značenje za Grad pa je jedan od ciljeva stvoriti uvjete da se dio sadržaja odvija tijekom cijele godine.  

 

Za ovogodišnji Festival najavljen je i gastro iskorak pa tako neće biti jela s rajčicama i krumpirom jer te namirnice u ono vrijeme nisu bile poznate. Gosti će zato imati priliku kušati jela od fazana, divljači, pečenog vola, renesansnim picekima u medu… Na trpezi će se naći i brojna jela od kopriva, biljke kojoj Grad „duguje“ ime.

U razgovoru s novinarima predstavljen je i program ovogodišnjeg Renesansnog festivala, koji je na programu gradskih događanja od 25. do 28. kolovoza. Glavna tema Festivala je srednjovjekovna glazba. Glazbeni adut je popularna njemačka grupa Furunkulus, koja tim nastupom ima svoj debut u ovom dijelu Europe. Na gradskim će pozornicama nastupiti i brojni mladi glazbenici, udruge i glazbene skupine.

Nema slobodnih kreveta

Dolazak na Renesansni festival najavile su viteške skupine desetak europskih zemalja pa će na Festivalu nastupiti preko tisuću sudionika. Svi smještajni kapaciteti u Gradu za te su dane već rasprodani, a organiziran je i sponzorirani besplatni vlak iz Zagreba.

Za ovogodišnji Festival najavljen je i gastro iskorak pa tako neće biti jela s rajčicama i krumpirom jer te namirnice u ono vrijeme nisu bile poznate. Gosti će zato imati priliku kušati jela od fazana, divljači, pečenog vola, renesansnim picekima u medu… Na trpezi će se naći i brojna jela od kopriva, biljke kojoj Grad „duguje“ ime. I neće biti – plastike.

Koprivnica će se tih dana što je više moguće više vratiti u renesansno vrijeme. Cilj je Renesansnim festivalom oživjeti autohtoni duh vremena. Sudeći prema potpori krovne nacionalne turističke organizacije Koprivnica uspješno realizira svoj naum. 

Djelić atmosfere s lanjskog Renesansnog festivala pogledajte na you tubu:  https://www.youtube.com/watch?v=KkLrsyEHsQQ

Izvor:
Foto:

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Lidija obrt za posredovanje vl. Lidija Čevra zapošljava stručnog suradnika na izvornom njemačkom jeziku (m/ž). Posao se odvija od kuće, a prijaviti se možete najkasnije do 27.1. Poslodavac nudi suradnju s uspješnim njemačkom kompanijom, sigurna primanja, samostalno kreiranje svog radnog vremena, neradni vikend. Od kandidata se očekuju odlično poznavanje njemačkog jezika, poznavanje rada na računalu, odgovornost i pedantnost u radu te motiviranost i ljubaznost. Prijavite se.

Workforce za potrebe klijenta zapošljava na pozicijama Customer Support Specialist – Danish or Norwegian (m/ž) i referent prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a poslovi se mogu obavljati i od kuće. Potrebne su dobre računalne vještine, komunikativnost i strpljivost. Prijavite se najkasnije do 31.1. Aplicirajte.

Arena Bet zapošljava na poziciji operater/ blajanik u kladionici (m/ž). Lokacije rada su Ludbreg i Breznički Hum, a prijave su otvorene do 31.1. Posao obuhvaća primanje uplata igrača i izdavanje listića igračima, prodaju trgovačke robe, isplatu dobitaka na temelju dobitnog listića i slično. Poslodavac omogućuje dodatke za noćni rad, blagdane i nedjelje. Prijavite se.

Boxmark Leather d.o.o. traži radnika u proizvodnji (m/ž) i tapetara (m/ž). Mjesto rada je Trnovec Bartolovečki, a prijave se zaprimaju do 14.2. Poslodavac očekuje srednjoškolsku spremu tehničkog, strukovnog ili administrativnog usmjerenja. Prijavite se na linku.

iC artprojekt d.o.o. zapošljava na pozicijama prvostupnik / tehničar elektrotehničke struke (m/ž), diplomirani inženjer elektrotehnike (m/ž), diplomirani inženjer strojarstva (m/ž), prvostupnik/ tehničar strojarske struke (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene najkasnije do 31.1. Uvjeti su služenje MS Office-om i AutoCAD-om te znanje engleskog i njemačkog jezika. Aplicirajte.

Asja, obrt, zapošljava kozmetičara (m/ž) u Trnovcu. Prijave su otvorene do 4.2. Poslodavac nudi mogućnost stalnog zaposlenja. Od kandidata se očekuju znanja depilacije, masaže, manikure, pedikure i ugradnje trepavica. Provjerite više ovdje.

Plastilak – Elektronic, obrt, traži voditelja elektromontažnih radova (m/ž) u Paki. Prijave su otvorene do 28.1. Posao obuhvaća vođenje poslovnog procesa te organizaciju i kontrolu izvedbe radova u pogledu rokova i kvalitete. Uvjeti za rad su viša ili visoka stručna sprema smjera elektrotehnike. Potrebno je znanje samostalnog čitanja elektroničkih nacrta te poznavanje barem jednog stranog jezika. Više na linku.

Metal product d.o.o. traži zavarivača (m/ž) u Brezničkom Humu. Prijaviti se možete do 27.1. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema i radno iskustvo od dvije godine. Poslodavac nudi mogućnost zaposlenja na neodređeno. Predivđa se plaća do 7.500 kuna neto. Saznajte detalje ovdje.

Bu-Jan tim j.d.o.o. zapošljava građevinskog tehničara (m/ž). Mjesto rada je Pretetinec, a rok prijave je 15.2. Posao obuhvaća organizaciju rada, rad s djelatnicima i vođenje dokumentacije na gradilištu. Nudi se mogućnost stalnog zaposlenja, a potrebno je minimalno jednogodišnje iskustvo. Provjerite više o poziciji ovdje.

Koving d.o.o. traži glodača (m/ž) za rad u Varaždinu. Rok prijave je 12.2. Uvjeti su završena srednja škola bez obzira na smjer te iskustvo rada od minimalno dvije godine. Potrebno je znanje rada na glodalici klasičnog tipa. Provjerite više na linku.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

U Varaždinu će niknuti novih 56 POS stanova i 30 garaža u Ulici grada Koblenza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ivan Agnezović

Nakon devet godina, ponovo su počeli radovi na građevini B2, novoj zgradi sa POS-stanovima kod Ulice grada Koblenza u Varaždinu. U petak su novinari obišli gradilište zajedno s gradonačelnikom Ivanom Čehokom.

Potonji je tom prilikom izjavio da je „nažalost, bivša gradska administracija prekinula radove 2012. godine, što je bilo trostruko pogrešno“.

– Prije svega zbog toga što je ovo lokacija gdje se već počeli radovi, pa su nasilno prekinuti. Drugo, zbog toga što se kasnilo te ljudima stanovi nisu predani na korištenje na vrijeme, za što su se plaćali i penali. I treće, zbog toga što je POS još uvijek najbolji način stambenog zbrinjavanja, osobito mladih obitelji – istaknuo je gradonačelnik, ocijenivši pritom da je riječ o stanovima srednje i čak više kvalitete,  „a relativno jeftinijim u odnosu na ostale stanove na tržištu“.

Ovdje je niknuo cijeli jedan mali grad koji grade privatni građevinari i Grad.

– S kupnjom zemljišta, nakon obveznica, mi ćemo ovdje napraviti potpuno novi prilaz sa istočne zaobilaznice, tako da će cijeli ovaj kvart biti rasterećen od prometnih gužvi. Štoviše, Kućanska rampa je pred dobivanjem građevinske dozvole, pa ćemo je prijaviti na europske projekte. Time ćemo cijeli ovaj dio grada razviti, odnosno imat će svu potrebnu infrastrukturu kakvu treba imati – najavio je Čehok.

Na njega se nadovezao Zoran Svetec, ravnatelj Javne ustanove Gradski stanovi, objasnivši  da će u objektu B2 biti uređeno 56 stanova i 30 garaža.

– Veličina stanova imat će površinu od 63 do 98 metara četvornih. Građevinske radove izvodi varaždinska tvrtka Zagorje Tehnobeton, a vrijednost investicije je 39 milijuna kuna. Stanovi će biti energetskog razreda B, a cijena kvadratnog metra iznosi 1285 eura. Završetak radova predviđa se u kolovozu 2022. godine – rekao je Svetec, napomenuvši da je interes za kupnju stanova već sada vrlo izražen.

Dodajmo da je Grad u pregovorima s HEP-om oko postavljanja dodatne sigurnosne ograde prema jednoj od najvećih visokonaponskih trafostanica u gradu, koja je smještena u neposrednoj blizini građevine B2.

Nastavite čitati