Povežite se s nama

Novosti

Restoran na varaždinskim bazenima – u stečaj

Objavljeno:

- dana

GRADSKO VIJEĆE O GRADSKIM BAZENIMA VARAŽDIN

Upravno vijeće Javne ustanove Gradski bazeni Varaždin donijelo je odluku o pokretanju stečajnog postupka nad trgovačkim društvom Varaždinski bazeni d.o.o., tvrtkom koju je osnovala ova ustanova radi pružanja ugostiteljskih usluga na gradskim bazenima.

– S obzirom na nemogućnost izvršavanja obveza prema vjerovnicima, temeljem Stečajnog zakona Javna ustanova Gradski bazeni Varaždin, kao osnivač trgovačkog društva Varaždinski bazeni d.o.o., donosi odluku o pokretanju stečajnog postupka – kratko se navodi u obrazloženju koje je potpisala Josipa Šipek, predsjednica Upravnog vijeća.

Odluka o stečaju tvrtke donesena 25. rujna

Odluka o stečaju tvrtke koja vodi restoran donesena je na sjednici Upravnog vijeća Gradskih bazena održanoj 25. rujna. Uz predsjednicu, sjednici su bili nazočni i Dražen Pavličević, zamjenik predsjednice UV-a, te članovi Blaženka Beli, Dragica Cirkon i Ladislav Novak, dok je izostanak opravdala Snježana Henčić.
Nakon prvih šest mjeseci ove godine JU Gradski bazeni ostvarili su manjak u poslovanju od 302 tisuće kuna jer, kako je ustvrdio ravnatelj Mladen Putar, Grad Varaždin nije isplatio sve dotacije. Uz to, trebali su se platiti doprinosi za mirovinsko koji nisu obuhvaćeni reprogramom, a bila su veća i izdvajanja za zaposlenike jer je u radnom odnosu još ove godine bila bivša ravnateljica Natalija Žetko kojoj je isplaćena i otpremnina.
I Varaždinski bazeni, poduzeće koje ima 12 zaposlenika, ostvarili su gubitak od 489 tisuća kuna na kraju prošle godine, a u prvih šest mjeseci ove godine 199 tisuća kuna. Posljedica je to, kako je objasnio Putar, obveze fakturiranja pune cijene najma, korištenja vozila i sličnog. Za to su na drugoj skupštini Varaždinskih bazena utvrđene dvije mogućnosti: stečaj ili sanacija dugova prema dobavljačima koji iznose više od milijun kuna. Nakon što je Cirkon ustvrdila da UV nije dobivao financijska izvješća Varaždinskih bazena niti je bio informiran o kriminalu na bazenima, Pavličević je ustvrdio da je jedino moguće rješenje stečaj, što su nazočni jednoglasno i prihvatili, a s time je na današnjoj sjednici upoznato i Gradsko vijeće.

Vijećnici jednoglasni za stečaj Trgovačkog društva Varaždinski bazeni

Varaždinski gradski vijećnici jednoglasno su danas donijeli odluku da se proglasi stečaj Trgovačkog društva Varaždinski bazeni d.o.o. tj. restorana u sklopu Varaždinskih bazena čiji se dug prema dobavljačima, Javnoj ustanovi Gradski bazeni i Poreznoj upravi popeo na 1,3 milijuna kuna. – Mi smo danas dovedeni u situaciju da moramo donijeti odluku za koju nitko od nas nije direktno odgovoran. Nije jednostavno, no pitanje je da li bi odluka o sanaciji bila ispravna jer bi to značilo da bi iz gradskog proračuna morali izdvojiti 1,3 milijuna kuna kako bi sanirali nečije podrške. Nažalost, otvorit će se stečajni postupak, vidjet ćemo kako možemo zbrinuti 12 radnika koji su radili u restoranu, no mislim da je ovo jedino moguće rješenje – rekao je gradonačelnik Goran Habuš na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Da bi uštedjeli oko 220 tisuća kuna, prihvaćena je i nova sistevmatizacija radnih mjesta na bazenima. Tako više neće biti spasilačke službe tvrtke Arsenal Ivezić ni učitelja plivanja prema ugovorima o djelu, već će se zaposliti četiri kineziologa na radno mjesto „instruktor sportskih aktivnosti – spasilac“. Ukinuto je radno mjesto zamjenika ravnatelja i recepcionara, a uvedeno je novo „referent za marketing – recepcionar“ i fitnes trener. Naime, Gradski bazeni vodit će ubuduće teretanu jer su na ime dugovanja za zakup preuzeli svu opremu od dosadašnjeg zakupca za, kako je procijenio vještak, 18 posto od njezine nabavne cijene.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Međimurje

Happy Bike: sastanak projektnih timova uključenih gradova održan u Letenyu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz brojne projekte u kojima sudjeluje kao partner ili nositelj projekta, Grad Prelog dio je i projekta HAPPY BIKE.

HAPPY BIKE je projekt Europske unije koji je odobren za financiranje u okvirima Interrreg programa prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska. Partneri projekta su gradovi Letenje, Prelog i Ludbreg te ŽUC Varaždin. Ukupni budžet projekta je nešto više od milijun eura – EU sredstva 866.282,16 eura, vlastita sredstva 111.415,59 eura. Početna konferencija ovog projekta održana je krajem mjeseca siječnja. U srijedu, 28. veljače, održan je i sastanak projektnih timova iz gradova sudionika projekta.

Sastanak je održan u prostorima gradske uprave mađarskog Grada Letenye. Projekt je sa provedbom započeo početkom mjeseca studenog prošle godine, a voditelj projekta za područje Grada Preloga je Miroslav Hržić.

Glavni cilj projekta je izgraditi nove atrakcije uz rijeke Dravu i Muru uz koje se vežu bogata i raznolika prirodna i kulturna baština. To se planira kako bi se generirao gospodarski rast na prostoru uključenih programskih područja (Grad Letenye, Grad Prelog i Grad Ludbreg). Razvoj infrastrukture koja se provodi u okviru predloženog projekta trebao bi privući veći broj posjetitelja.

Uz uspostavljanje nove biciklističke rute Letenye-Prelog-Ludbreg te interpretacijskim stazama sa prikazom kulturne i prirodne baštine (na ukupnoj dužini od oko 100 km), lokalno stanovništvo i posjetitelji imat će poboljšani pristup slikovitim, gotovo netaknutim prirodnim područjima, a i drugi potencijalni turisti koji posjećuju mjesta uz rijeke Dravu i Muru. Poseban naglasak stavlja se na činjenicu da je ruta Letenye-Prelog-Ludbreg kapilarna ruta čime će se osigurati poveznica s obje strane hrvatsko – mađarske granice, kao i priključak na EuroVelo mrežu.

Područja uključena u projekt Happy Bike su: Županija Zala, Međimurska i Varaždinska županija. Najmanje 11 naselja trebalo bi imati koristi od projekta, a oko 60 kulturnih i prirodnih znamenitosti će biti evidentirano i dostupno posjetiteljima. Sljedeći sastanak projektnih timova održat će se u mjesecu svibnju u Ludbregu.

Nastavite čitati

Događanja

Kulturno-umjetnička večer posvećena Rudolfu Steineru održana u čakovečkoj knjižnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rudolf Steiner

U čakovečkoj Knjižnici „Nikola Zrinski“ prošlog tjedna predavanjem i kulturno-umjetničkim programom je obilježena 157. obljetnica rođenja začetnika antropozofije i waldorfske pedagogije, Rudolfa Steinera.

Program se odvijao u tamošnjoj multimedijalnoj dvorani, pri čemu je posjetiteljima na dolasku zahvalila ravnateljica knjižnice, Ljiljana Križan.

Rudolf Steiner je rođen 25. ili 27. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu. Bio je utjecajan u mnogim područjima, uključujući odgoj i obrazovanje, poljoprivredu, umjetnost i filozofiju. Unutar svoje pedagogije htio je uspostaviti odgoj djece kao cjelovitih ljudskih bića, naglašavajući važnost ravnoteže fizičkog i duhovnog aspekta čovjeka. S tim u cilju razvio je i euritmiju, izvedbenu umjetnost koja je ujedno i metoda terapije. To su zapravo geste i pokreti koji kretanjem tijela žele izraziti govor i zvuk. Pomoću njegovih ideja razvijena je i biodinamička poljoprivreda. Temeljna zamisao takve vrste ratarstva počiva na „životnoj snazi“, ideji da biljke i životinje posjeduju „kozmičku silu“ koju hranjenjem ljudi unose u svoj organizam. Steiner je smatrao i da pesticidi i umjetna zaštitna sredstva i gnojiva hrani oduzimaju životnost.

Govoreći o naučavanju dr. Rudolfa Steinera, ravnateljica istoimenog centra u Donjem Kraljevcu, Dijana Posavec, pričala je i o predviđenim aktivnostima večeri.

Ravnateljica Centra “Dr. Rudolf Steiner”, Dijana Posavec

-Povodom 157. obljetnice rođenja našeg sunarodnjaka odlučili smo da će se ovdje u čakovečkoj knjižnici održati jedno interesantno predavanje, govorit će gospođa Mila Željeznjak. Naš prijatelj Goran Vadlja iz Donjeg Kraljevca provest će zvukoterapiju. Za 27. veljače bila je predviđena donatorska večer u Toplicama sv. Martin, no zbog vremena smo je morali odgoditi, javnost ćemo naknadno obavijestiti o novom terminu. Odlučili smo da ovu godinu posvetimo popularizaciji lika i djela Rudolfa Steinera. Predavanja na temu biodinamike vrlo su popularna, u Varaždinskoj županiji posjećenost je bila velika, a u bliskoj budućnosti organizirat ćemo ih u Zagrebu, Istri i Slavoniji.

Učenice Graditeljske škole Čakovec predstavile su Steinerovu poeziju

Steinerovu poeziju predstavile su učenice Graditeljske škole Čakovec. Gospođa Mila Željeznjak potom je održala predavanje pod nazivom „Boje duše“ na temu anđeoskog svijeta. Večer je završila govorom Gorana Vadlje o utjecaju zvuka na organizam. Uslijedila je njegova terapija zvukom u trajanju od 15 minuta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje