Povežite se s nama

Međimurje

Revitalizacija dijela Paviljona 2: djelatnost sanitetskog prijevoza dobiva nove prostore

Objavljeno:

- dana

Krenula je još jedna investicija koja će pridonijeti unapređenju kvalitete medicinskih usluga na području Međimurske županije.

Riječ je o rekonstrukciji i uređenju prostora za djelatnost sanitetskog prijevoza kojima će biti podignuta kvaliteta usluge sanitetskog prijevoza.

Sanitetsku djelatnost u Međimurskoj županiji obavlja osam timova, a godišnje prevezu više od 25.000 pacijenata.

– Revitalizacijom dijela Paviljona 2 bit će podignut standard pružanja medicinskih usluga pacijentima, ali i olakšan rad djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije. U veljači 2020. Upravno vijeće Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, uz suglasnost osnivača Međimurske županije i u dogovoru s Domom zdravlja, donijelo je odluku o proširenju djelatnosti zavoda za Hitnu medicinu, i to djelatnošću sanitetskog prijevoza. Odluka o rekonstrukciji i uređenju prostora usvojena je iz organizacijskih i racionalnih razloga – rekla je ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Križaj – Grabant, dodavši da će rekonstrukcijom podruma, prizemlja i prvog kata Paviljona 2 biti obuhvaćeno unutarnje uređenje i opremanje prostora koji će upotrebljavati za potrebe djelatnosti sanitetskog prijevoza i uprave zgrade.

Uređenjem će se postići veća iskoristivost i racionalnost te energetska učinkovitost, pacijentima će se osigurati odgovarajući prostori, a djelatnicima sanitetskog prijevoza prikladni uvjeti za rad.

Radovi od 1. listopada

Vrijednost investicije je 1.613.291,63 kune, a rok izvršenja radova koji započinju 1. listopada je 60 dana.

Izvođač radova je tvrtka TEAM građenje d.o.o. Čakovec, čiji je direktor Igor Hoblaj pojasnio da će biti odrađeni obrtnički, bravarski, keramičarski, montažni te strojarski radovi, a sam posao je vrlo izazovan zbog činjenice da Paviljon 2 dijeli ulaz sa Županijskom bolnicom Čakovec. Istaknuo je da će se prilikom obavljanja radova pridržavati svih epidemioloških mjera i preporuka.

Zavod za Hitnu medicinu Međimurske županije pokriva više od 112.000 stanovnika te ima odlično uspostavljenu mrežu pružanja hitne medicinske usluge u cijelom Međimurju.

Uspostavljeni su timovi hitne medicinske pomoći u Murskom Središću, Prelogu i Kotoribi za koje Međimurska županija izdvaja gotovo 700.000 kuna godišnje.

– Svjesni smo da je u zdravstvenom sustavu brzina ključna i spašava živote. Ovom organizacijom Zavoda za hitnu medicinu imat ćemo kvalitetniji sanitetski prijevoz te pacijentima omogućiti bolju i kvalitetniju uslugu. Nastavit ćemo s ulaganjima u zdravstveni sustav, a sljedeći korak je rekonstrukcija pristupne ceste i Paviljona 1 – zaključio je župan Matija Posavec.

Međimurje

U Međimurju u posljednja 24 sata 12 pozitivnih na COVID-19, oporavilo se 14 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirana je 221 osoba, od čega je evidentirano 12 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 5,42 posto pozitivnih u odnosu na broj testiranja, priopćio je 7. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 147.

Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 42.852 uzorka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 28 pacijenata pozitivnih na COVID-19.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, a otpuštena su 4 pacijenta. Na invazivnoj respiraciji nema COVID pozitivnih pacijenata. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U nedjelju, 7. ožujka, 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 75 pozitivnih na 100.000 stanovnika, odnosno 109 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi.

U proteklih 7 dana PCR metodom testirana je 1021 osoba, od kojih su bile 93 pozitivne te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja 9,1 posto.

S današnjim danom, u Međimurju je oko 8520 osoba primilo barem jednu vrstu cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje upisano je 19.549 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati