Povežite se s nama

Život i društvo

Ribiči u akciji: Prvo radna akcija, a onda sajam štapova, varalica i druge ribičke opreme

Objavljeno:

- dana

RIBIJČIJA, TO JE ŽIVOT PRAVI

Iduće subote, 18. ožujka ŠRK Varaždin organizira radnu akciju čišćenja i uređenja okoliša i ribolovnog doma.

Pozivaju se članovi na radnu akciju, koja je i obavezna za sve članove od 18 do 65 godina!

– Molimo vas da sa sobom ponesete alat za čišćenje: rukavice, škare za rezanje granja, pile i grablje. Sve sudionike nakon akcije, koja počinje u 9 sati, osiguran je ručak i piće – poručuju iz

U nedjelju, 26. ožujka U ribolovnom domu ŠRK-a Varaždin održat će se 3. Sajam rabljene ribičke opreme, za zainteresirane kupce i prodavače, ribiče od 9 do 12 sati.

Prilika je to da ribiči zamijene ili po povoljnim cijenama kupe štapove, role, varalice, torbe, stolce i drugu rabljenu ribičku opremu po povoljnim cijenama.

Izvor:
Foto: Ilustracija/ŠRK Varaždin

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!