„Prve jesenske megle su došle i črez naše malo Međimurje prošle. Vjutro dok si još spijo, il kak mali miši z ljukji vun gledijo, jani se još i v posteli prekopicovlejo!? A, mi, kaj nam voda teče namesto krvi, pekaramo zodnje droščece i shojamo se prvi, tam vu Revici pre Drovi, kak negda naši, dediji na paši. Federa bomo lovili i jani pred drugima mamce skrivali, al na krojo se bodo si skupa lepo zabavili.“

U subotu, 12. rujna, na Kanalu u Orehovici održano je 3. kolo Međimurske Feeder lige. Organizator natjecanja bio je Međimurski ribolovni savez.

Ekipni pobjednici: 1. TSH MF Čakovec 2. KLEN 2 S. Marija, 3. SMUĐ Draškovec

Ekipno najbolji je bio: 1. TSH MF. ČAKOVEC, 2. KLEN 2 S. Marija, 3. SMUĐ Draškovec, 4. SOM Kotoriba, 5. KLEN S. Marija, 6. TRNAVA Hodošan, 7. ŠTUKA D. Dubrava, 8. ČAKOVEC, Čakovec, 9. LINJAK Palovec 10. ČIKOV S. M. na Muri, 11. MURA M. Središće.

Pobjednici sektora A: 1. Goran Cvetanović, 2. Zvonimir Dravec, 3. Antonio Horvatić

Pobjednici sektora B: 1. Davor Kolmanić, 2. Davor Florijanić, 3. Mihael Pongrac

Pobjednici sektora C: 1. Vedran Jakupak, 2. Hrvoje Toplek, 3. Dražen Pešec

U nedjelju, 13. rujna, u Donjoj Dubravi održano je 2. kolo Apsolutnog prvenstva Međimurja za kategorije kadeta, juniora i seniora. Svaki kadet i junior koji se natjecao na dva kola Apsolutnog prvenstva Međimurja dobio je poklon od Ribolovnoga saveza Međimurja, a prva tri u svakoj kategoriji nakon odlovljena dva kola dobila su pehare i najvrednije poklone.

Domaćin 2. kola bio je SRD „ŠTUKA“ iz Donje Dubrave.

SRD „ŠTUKA“ Donja Dubrava djeluje već više od pola stoljeća, točnije od 18. prosinca 1966. godine i jedno je od najstarijih društava u Međimurskoj županiji. Najviše aktivnosti članovi društva provode na derivacijskom kanalu HE Dubrava, kao i prekrasno uređenom i velikom ribičkom domu.

Želja za natjecanjem oduvijek je prisutna kod članova „ŠTUKE“ i to od najmlađe dobi. Njezine najmlađe kategorije osvajaju KUP Hrvatske. Pojedinačni su prvaci Hrvatske bili Dubravko Haramija, Zoran Lipić i Rajko Lipić, a u reprezentaciji Hrvatske natjecali su se još i Mihael Horvat, Mihael Špoljarić te Zoran Lipić. Njihov istaknuti član Matija Bašnec bio je u reprezentaciji Hrvatske koja je osvojila 2. mjesto u Portugalu na Svjetskom prvenstvu. Bili su (2014.) domaćini 61. Svjetskog natjecanja u lovu ribe udicom na plovak. Seniorska ekipa SRD „ŠTUKE“ vrlo uspješno se natječe u I. međimurskoj ligi.

Posljednjih nekoliko godina članstvo SRD „ ŠTUKE“ u uzlaznoj je putanji i ove godine broji već 160 članova, što je plod kvalitetnog rada u rukovodstvu samoga Društva, a i svakako njihova predsjednika Andreja Horvata koji je na toj poziciji već 14 godina.

U kategoriji kadeta pobjednici 2. kola Apsolutnog prvenstva Međimurja su u sektoru A:

1. Nikola Mađerić KLEN S. Marija, 2. Lovro Rodek SOM Kotoriba, 3. Patrik Kovač LINJAK Palovec.

Rezultati sektora B:

1. Antonia Strbad DRAVA D. Mihaljevec, 2. Dino Slaviček KLEN S. Marija, 3. Dora Kolmanić TSH Čakovec.

Ukupni pobjednici Apsolutnog prvenstva Međimurja u kategoriji KADETA:

1. Nikola Mađerić 2. Antonia Strbad 3. Patrik Kovač

U kategoriji juniora pobjednik 2. kola Apsolutnog prvenstva Međimurja je: 1. Adriana Komorski DRAVA D. Mihaljevec, 2. Jan Varga Glavatica Prelog, 3. Luka Pozderec KLEN S. Marija

Ukupni pobjednik Apsolutnog prvenstva Međimurja u kategoriji JUNIORA

1. Adriana Komorski, 2. Jan Varga, 3. Simona Vlašić.

Ukupni pobjednici Apsolutnog prvenstva Međimurja u kategoriji SENIORA:

1. Ljubomir Žuljić, 2. Ivan Blažon, 3. Vanja Radmanić

Ljubomir Žuljić s peharom pobjednika i prijelaznim peharom

Komentari

Komentara