Povežite se s nama

Međimurje

Ribolov: Feeder liga (3. kolo) i Apsolutno prvenstvo Međimurja

Objavljeno:

- dana

„Prve jesenske megle su došle i črez naše malo Međimurje prošle. Vjutro dok si još spijo, il kak mali miši z ljukji vun gledijo, jani se još i v posteli prekopicovlejo!? A, mi, kaj nam voda teče namesto krvi, pekaramo zodnje droščece i shojamo se prvi, tam vu Revici pre Drovi, kak negda naši, dediji na paši. Federa bomo lovili i jani pred drugima mamce skrivali, al na krojo se bodo si skupa lepo zabavili.“

U subotu, 12. rujna, na Kanalu u Orehovici održano je 3. kolo Međimurske Feeder lige. Organizator natjecanja bio je Međimurski ribolovni savez.

Ekipni pobjednici: 1. TSH MF Čakovec 2. KLEN 2 S. Marija, 3. SMUĐ Draškovec

Ekipno najbolji je bio: 1. TSH MF. ČAKOVEC, 2. KLEN 2 S. Marija, 3. SMUĐ Draškovec, 4. SOM Kotoriba, 5. KLEN S. Marija, 6. TRNAVA Hodošan, 7. ŠTUKA D. Dubrava, 8. ČAKOVEC, Čakovec, 9. LINJAK Palovec 10. ČIKOV S. M. na Muri, 11. MURA M. Središće.

Pobjednici sektora A: 1. Goran Cvetanović, 2. Zvonimir Dravec, 3. Antonio Horvatić

Pobjednici sektora B: 1. Davor Kolmanić, 2. Davor Florijanić, 3. Mihael Pongrac

Pobjednici sektora C: 1. Vedran Jakupak, 2. Hrvoje Toplek, 3. Dražen Pešec

U nedjelju, 13. rujna, u Donjoj Dubravi održano je 2. kolo Apsolutnog prvenstva Međimurja za kategorije kadeta, juniora i seniora. Svaki kadet i junior koji se natjecao na dva kola Apsolutnog prvenstva Međimurja dobio je poklon od Ribolovnoga saveza Međimurja, a prva tri u svakoj kategoriji nakon odlovljena dva kola dobila su pehare i najvrednije poklone.

Domaćin 2. kola bio je SRD „ŠTUKA“ iz Donje Dubrave.

SRD „ŠTUKA“ Donja Dubrava djeluje već više od pola stoljeća, točnije od 18. prosinca 1966. godine i jedno je od najstarijih društava u Međimurskoj županiji. Najviše aktivnosti članovi društva provode na derivacijskom kanalu HE Dubrava, kao i prekrasno uređenom i velikom ribičkom domu.

Želja za natjecanjem oduvijek je prisutna kod članova „ŠTUKE“ i to od najmlađe dobi. Njezine najmlađe kategorije osvajaju KUP Hrvatske. Pojedinačni su prvaci Hrvatske bili Dubravko Haramija, Zoran Lipić i Rajko Lipić, a u reprezentaciji Hrvatske natjecali su se još i Mihael Horvat, Mihael Špoljarić te Zoran Lipić. Njihov istaknuti član Matija Bašnec bio je u reprezentaciji Hrvatske koja je osvojila 2. mjesto u Portugalu na Svjetskom prvenstvu. Bili su (2014.) domaćini 61. Svjetskog natjecanja u lovu ribe udicom na plovak. Seniorska ekipa SRD „ŠTUKE“ vrlo uspješno se natječe u I. međimurskoj ligi.

Posljednjih nekoliko godina članstvo SRD „ ŠTUKE“ u uzlaznoj je putanji i ove godine broji već 160 članova, što je plod kvalitetnog rada u rukovodstvu samoga Društva, a i svakako njihova predsjednika Andreja Horvata koji je na toj poziciji već 14 godina.

U kategoriji kadeta pobjednici 2. kola Apsolutnog prvenstva Međimurja su u sektoru A:

1. Nikola Mađerić KLEN S. Marija, 2. Lovro Rodek SOM Kotoriba, 3. Patrik Kovač LINJAK Palovec.

Rezultati sektora B:

1. Antonia Strbad DRAVA D. Mihaljevec, 2. Dino Slaviček KLEN S. Marija, 3. Dora Kolmanić TSH Čakovec.

Ukupni pobjednici Apsolutnog prvenstva Međimurja u kategoriji KADETA:

1. Nikola Mađerić 2. Antonia Strbad 3. Patrik Kovač

U kategoriji juniora pobjednik 2. kola Apsolutnog prvenstva Međimurja je: 1. Adriana Komorski DRAVA D. Mihaljevec, 2. Jan Varga Glavatica Prelog, 3. Luka Pozderec KLEN S. Marija

Ukupni pobjednik Apsolutnog prvenstva Međimurja u kategoriji JUNIORA

1. Adriana Komorski, 2. Jan Varga, 3. Simona Vlašić.

Ukupni pobjednici Apsolutnog prvenstva Međimurja u kategoriji SENIORA:

1. Ljubomir Žuljić, 2. Ivan Blažon, 3. Vanja Radmanić

Ljubomir Žuljić s peharom pobjednika i prijelaznim peharom

Međimurje

Sjednica Skupštine Udruge slijepih: najavljeno zapošljavanje dviju slijepih osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije je 8. ožujka održala redovnu sjednicu Skupštine u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi.

Na sjednici je usvojeno Godišnje izvješće o radu Udruge za 2020. godinu, Financijsko izvješće Udruge za 2020. godinu te revizijsko izvješće.

Usvojen je također i Pravilnik o odgovornosti zaposlenika Udruge slijepih Međimurske županije.

Predsjednik Odbora za članstvo, dr. med. Dragutin Turk, spec. oftalmologije, imenovan je počasnim članom Udruge zahvaljujući iznimnom doprinosu u radu članova Udruge i Odboru za članstvo.

Slijedom dnevnog reda sjednice Skupštine, usvojen je novi Statut Udruge. Posebna pozornost posvećena je brojnim projektima i programima s nacionalne i europske razine, s provedbom kojih je Udruga započela u 2020. godini.

Predsjednica Udruge Marija Ciglar podsjetila je na važnost postizanja pozitivnih promjena za slijepe osobe u lokalnoj zajednici, koje Udruga ostvaruje zahvaljujući europskim projektima.

Dio članova Udruge, koji su sudjelovali u provedbi europskog projekta „Korak prema uspjehu“, stekao je novo zanimanje, znanje i vještine koje će moći primijeniti u novom europskom projektu – „Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe“.

Predsjednica je detaljnije obrazložila projekt te najavila pokretanje poduzetničkog pothvata, odnosno otvaranje j.d.o.o. i zapošljavanje dvije slijepe osobe, za što je primljena puna podrška i Skupština je odnijela odluku o otvaranju.

Po završetku službenog dijela sjednice, prisutnim je članicama čestitan Dan žena te su im uručeni prigodni pokloni i cvijeće.

Sjednica Skupštine završena je u pozitivnom ozračju i s naglašenom spremnosti za poslovne izazove koje nosi 2021. godina.

Nastavite čitati

Međimurje

“Ljeto uz Muru”: najavljeni koncerti Opće opasnosti, Klape Intrade, Srebrnih krila…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće krenuo je u organizaciju tradicionalne manifestacije „Ljeto uz Muru“.

Glavni prostor za događanja bit će šetnica uz rijeku Muru i prostor uz samu šetnicu. U petak, 25. lipnja, Ljeto uz Muru otvorit će Opća Opasnost, a dan kasnije održat će se sajam domaćih proizvoda koji se nastavlja koncertom Klape Intrade. Prije i nakon koncerta posjetitelje će zabavljati Privatte Band.

U nedjelju popodne na redu je i svečana sjednica Gradskog vijeća i obilježavanje 30. godišnjice zaustavljanja tenkova u Murskom Središću.

Subota, 3. srpnja, rezervirana je za „Murski wine fest“, a riječ je o svojevrsnoj prezentaciji međimurskih vina i vinara. Prikladno, taj će dan nastupiti Vlado Kalember i Srebrna krila s koncertom „Vino na usnama“. Na ribnjaku Zalešće 4. srpnja održat će se tradicionalna gradska manifestacija „Gradski kotlići“, dok će posljednji vikend proteći u znaku piva i alke.

U subotu, 10. srpnja, održat će se Murska alka, a potom slijedi „Craft beer fest“. Zabavnu večer svim ljubiteljima pive dodatno će začiniti DJ, a održat će se i natjecanje u pecanju ribe „Napolitanke KUP“.

Čitavo će vrijeme na šetnici uz Muru biti postavljen zabavni park za djecu, nudit će se vožnja turističkim vlakićem po šetnici i jahanje konja.

Nastavite čitati