BILATERALNA KONFERENCIJA

U novootvorenom Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću održana je 14. bilateralna konferencija načelnika i gradonačelnika. Uz domaćina gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka, konferenciji su prisustvovali zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, načelnici međimurskih općina, Jako Horvat ispred Regionalne i razvojne agencije REDEA te gosti iz Slovenije i Austrije.

Otvorivši konferenciju gradonačelnik Srpak je predstavio grad, njegovu kulturološku, povijesnu i izuzetnu poduzetničku te gospodarsku scenu koja Mursko Središće predstavlja kao jedno od ključnih ekonomskih područja Međimurja.

– Mi smo mjesto na Muri koja povezuje sve nas ovdje okupljene. Kao najsjeverniji grad Hrvatske ulažemo u turizam, ali i u zapošljavanje sugrađana te kontinuirano bilježimo pad nezaposlenosti na što smo izuzetno ponosni – rekao je Srpak te prezentirao sve važne segmente u promotivnom filmu o Murskom Središću.

Na konferenciji je prikazan primjer međusobnog povezivanja i razmjene iskustava jedinica lokalnih samouprava, koje doprinose razvitku, unapređenju i lakšem provođenju investicija, projekata na regionalnoj, lokalnoj i nacionalnoj razini.

– Izuzetno sam sretan što se ovaj susret događa upravo ovdje. Međimurje je mala županija, ali po kapacitetima, onome što ima za ponuditi i ukupnom razvoju izuzetno velika. Kao što je rečeno, rijeka Mura nas spaja, a upravo je naša misija da zajedničkim projektima pridonesemo zadovoljstvu i boljoj budućnosti svih naših žitelja – istaknuo je dožupan Grivec.

Kako je i jedan od primarnih ciljeva konferencije umrežavanje te spajanje regionalnih i razvojnih agencija, Jako Horvat ispred REDEA-e prisutnima je prezentirao dosadašnje, ali i buduće projekte koje provode, a koji bi mogli biti od izuzetnog značaja za povezivanje i suradnju između Međimurske županije, Grada Mursko Središće te susjednih Austrije i Slovenije. 

Izvor: Međimurska županija
Foto:

Komentari

Komentara