Povežite se s nama

Međimurje

Riješite se bolova u kralježnici bez operacije

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

Jeste li znali da u Varaždinu od proljeća postoji Centar za kralježnicu? Ako niste, vrijeme je da posjetite Nado centar zdravlja u Kurelčevoj ulici u Varaždinu, u kojem se provodi medicinski priznata metoda dekompresijskog tretmana kralježnice – iznimno uspješnog i hvaljenog od strane pacijenata.

Što je spinalna dekompresija? To je izrazito uspješna i neoperativna procedura za popuštanje bolova u donjem dijelu leđa, vratu, rukama i nogama. Klinički je dokazana s učinkovitošću od 80 % za boli vezane uz kralježnicu. Tko ima koristi od spinalne dekompresije? Bilo koja osoba koja pati od bolova u leđima ili vratu uzrokovanih cijelim ili djelomičnim oštećenjem diska.

Učestala stanja koja mogu biti učinkovito liječena spinalnom dekompresijom su:
– hernija (protruzija) diska
– išijas (ischialgia)
– degenerativne bolesti diska
– spinalna stenoza
– bol u donjem dijelu leđa
– bol u vratu
– trnci u ruci i/ili nozi
– glavobolje i vrtoglavica
– radikulopatija (uklještenje živca).

Dodajmo da je spinalni dekompresijski sustav najnaprednije neoperativno liječenje na svijetu za herniju i degeneraciju međukralježničnoga koluta (intravertebralnog diska). To je glavna neinvazivna alternativa operaciji u SAD-u, gdje se ovaj termin i tretmani najviše upotrebljavaju.

NADO CENTAR ZDRAVLJA

Centar za kralježnicu 
Kurelčeva 2, Varaždin
Radno vrijeme:
Pon, sri, čet: 12 – 20 h
Uto, pet: 08 – 16 h

Kontakt:
Tel. 042/55-75-13
Mob. 091/311-08-22
[email protected]
www.nado.hr
www.facebook.com/
nadocentarzdravljavarazdin

Izvor:
Foto:

Međimurje

VIDEO “Oprosti mi” novi singl i spot međimurskog pjevača Hjera

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi singl i videospot nedavno je izdao Hrvoje Krištofić-Hjer.

Pjevač iz Čakovca o kojem smo već pisali ovoga se puta predstavlja pjesmom “Oprosti mi”. Izdavač je Hamar Media/Vera Music. Autor teksta je sam Hjer, dok je glazbu napisao Miroslav Lesić Lesique, koji je zaslužan i za aranžman, produkciju, mix te mastering.

Prateće back vokale otpjevali su Bruno Kovačić, Vjekoslav Ključarić, Miroslav Lesić Lesique, Mario Jagec, Alen Železnjak, Ivan-Goran Herman, Alen Horvat-Zeko, Vanja Ovčar, Dorian Stipčić, Gabriela Hrženjak, Tamara Korunek i Klementina Vodušek.

Poslove režije, kamere i montaže odradio je Žan Novosel, dok je Virna Hošnjak iz Plesnog studija “Korak” autorica koreografije, a u paru s Bernardom Baračem iz istog Studija u spotu je i plesala.

Uživajte u spotu!

Nastavite čitati

Međimurje

Početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ u D. Kraljevcu: 10 žena pruža pomoć za 70-ak korisnika

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Studio M

U srijedu, 13. listopada, u prostorijama Općine Donji Kraljevec održana je početna konferencija projekta „Snažno zaželi“ USR-a „Sport za sve“ Općine Donji Kraljevec.

Ovim projektom omogućeno je da se i dalje u lokalnoj zajednici pruži prilika za dodanom vrijednošću koja će se manifestirati u boljoj svakodnevnici naših sumještana u nepovoljnom položaju, kao i osjećaju korisnosti žena koje će se zaposliti na projektu. 

Projekt „Snažno zaželi“ i Program zapošljavanja žena u Općini Donji Kraljevec u skladu su s europskim i nacionalnim preporukama o unapređenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena. Navedeni projekt uspješan je nastavak projekta „Snažno zaželi i ostvari – faza I“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 28. lipnja 2021. godine te se provodi u razdoblju od 15 mjeseci, odnosno do 9. mjeseca 2022. godine, a ukupna vrijednost projekta iznosi 900.480 kuna.

U stopostotnom je iznosu financiran bespovratnim sredstvima Europske unije. 

Prema planu i programu projekta, na području Općine zaposleno je 10 žena koje pružaju pomoć u kući za 70-ak krajnjih korisnika u razdoblju od 12 mjeseci, što će spriječiti preranu institucionalizaciju te dovesti do smanjenja siromaštva i nezaposlenosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje