VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

Turistička zajednica grada Čakovca ugledala je svjetlo dana 8. veljače 1964. godine, kada je osnovano Turističko društvo tadašnje Općine Čakovec s prvenstvenom namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kojim bi se očuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i Međimurju.

Prvi predsjednik je bio Đuro Benko. Tijekom godina Međimurski fašnik postao je centralni fašnički događaj u Međimurju i šire, stoga ne čudi da ga posjećuje veliki broj ljudi.

– S osnutkom zajednice prvi put je TZ Čakovec osmišljeno sudjelovala u višestoljetnom nizu organizacije proštenja Porcijunkulovo, nekad zamišljeno kao Sajam tradicijskih zanata, za koje danas možemo reći da je glavni događaj i najveća manifestacija u Međimurju. Prošle 2019. godine Porcijunkulovo je Hrvatska turistička zajednica prepoznala kao vrhunska manifestacija u brendiranju Čakovca i Međimurja, njihove bogate kulture i tradicije, uvrštenjem u TOP događanja Hrvatske. Priznanje je to za kompleksnost organizacije i činjenicu da iz godine u godinu privlači sve veći broj posjetitelja – ističe Boška Ban Vlahek, pomoćnica direktora Turističkog ureda Turističke zajednice grada Čakovca.

U 56 godina rada TZ-a grada Čakovca treba izdvojiti prepoznatljive manifestacije: Međimurski fašnik, Dan Grada Čakovca, Antunovsko proštenje, Porcijunkulovo, Jesen u gradu Zrinskih, Advent u gradu Zrinskih te Doček nove godine. TZ grada Čakovca je organizator brojnih događanja, izdavač informativnih promotivnih materijala te davatelj informacija turistima i građanima.

– Turistička zajednica osnovana je da bi se omogućio uspješniji razvoj turizma i turističke ponude u Čakovcu, poticao i inicirao razvoj i unapređivanje postojećih i razvoj novih turističkih proizvoda, razvijala svijest o važnosti gospodarskih, društvenih i drugih učinaka turizma te potrebi i važnosti očuvanja i unapređenja svih elemenata turističkog proizvoda – dodaje Ban Vlahek.

Kulturom i turizmom povezala se i ojačala suradnja s partnerima iz Mađarske i Slovenije, s ciljem promicanja održivog razvoja i afirmiranja Čakovca i njegove turističke ponude.

– Biti konkurentni i s novim programima i idejama spojiti kvalitetu usluge, biti sadržajni i zanimljivi, a istodobno zadržati ugodnu i toplu dušu našega grada, rođendanska je želja svih djelatnika Turističke zajednice grada Čakovca – poručuju.

Komentari

Komentara

loading...