Povežite se s nama

Sport

Roditelji, koji već ionako financiraju NK Varaždin žele preuzeti klub

Objavljeno:

- dana

NOGOMET

Roditelji djece koja treniraju i igraju u NK Varaždin finaciraju klub i održavaju ga u životu, te su spremni i preuzeti klub. Svoj prijedlog sročili su u ovoj objavi:

“S obzirom na situaciju koja se posljednjih tjedana događa s nogometnim klubom NK Varaždin Varaždin, smatramo da kao roditelji djece koja u tom klubu igraju i kao roditelji koji na svojim leđima već dvije godine održavaju klub na životu  imamo pravo reagirati i vjerovati  da će se uvažiti  naše mišljenje oko rješenja nastale situacije.

Na jučerašnjem sastanku nekoliko predstavnika roditelja, poduzetnika i legendi kluba s gradonačelnikom Goranom Habušem, rečeno je da smo spremni uložiti i novac i vrijeme za dobrobit kluba. Gradonačelnik je našu ponudu  saslušao te izjavio  da to vidi kao jedan pozitivan prijedlog koji je i on u više navrata predlagao   ali da mora ćuti i priču navijača White Stonesa, odnosno ekipe iz NK Varteks Jalkovec, priča o tzv. fuziji.

Ako malo zagrebemo po toj priči ekipe iz Jalkovca, vidjet ćemo da ona baš i ne drži vodu. Primjerice, ako gledamo samo financijski, nas su autobusi za zadnje dvije utakmice; Bijelo Brdo i Šibenik za jedan vikend koštali više nego što košta njihovo kompletno jednomjesečno natjecanje.S druge strane  oni trenutno ne nude nikakvu financijsku sigurnost koja je neophodna za funkcioniranje kluba već nude priču o nekom obliku  fuzije , odnosno spajanju.

Vjerujemo da ni legende kluba, ni poduzetnici koji su spremni pomoći, ali ni mi roditelji nemamo ništa protiv povratka White Stonesa na stadion. Nitko nikada nije imao ništa protiv njih, bilo bi nam drago da podrže  klub. Međutim, oni su se odavde odselili samovoljno i nije ih nitko tjerao.

Na jučerašnjem sastanku, poduzetnici, roditelji legende kluba ponudili su gradonačelniku konkretno rješenje. Do kraja polusezone, dakle do kraja jedanaestog mjeseca treba oko 50 tisuća kuna da se završi ova polusezona. Poduzetnici su ponudili financijsku pomoć da se to sanira. Međutim, gradonačelnik je sad pod pritiskom druge strane koja ima želje ali nema mogučnosti da se uključi u priču o fuziji jer klubu netrebaju priče nego trenutna financijska pomoč jer je natjecanje u tijeku i već za dva dana trebamo sredstva za nova gostovanja . Isto tako treba pokriti sve tekuće troškove vezane za organizaciju ,suđenje i dr. Jer u slučaju da nas blokira Županijski nogometni savez, ili bilo tko, ni jedno natjecanje se više ne može odvijati do kraja.

Mi u ovom trenutnku ne želimo nikoga prozivati i napominjemo da jesmo za fuziju, ali da ona ide postepeno, kad natjecanje završi.

Poduzetnici, roditelji i legende kluba spremni su podmetnuti leđa što se tiče struke, financija i organizacije kluba. Kao roditelji, uz legende kluba i poduzetnike, sada smo iznašli jedno rješenje u cijeloj ovoj priči, no netko uporno to želi opstruirati. Roditelji podržavaju legende i da se legende vrate u klub, jer su spremni pomoći na sve moguće načine. Njihovo ime može privući sponzore koji su nam prijeko potrebni.Svuda u svijetu najpoželjniji su sportski djelatnici upravo oni koji su i sami igrali nogomet u matičnim klubovima a ovdje ih se želi marginalizirati .

Gradonačelnik Habuš je prije dva mjeseca obećao  kako želi da stadion koristimo samo mi  i do sada je sve ispoštivao što je obečao (nažalost nije u mogučnosti sam pustiti novac na račun kluba da nam pomogne i financijski )ali zbog stalnih pritisaka na njega svakodnevno se javljaju neke struje koje bi nešto sa klubom ali jos neznaju šta ili znaju pa nemaju mogučnosti i tome slično .SADA JE DOSTA . Legende kluba bi ipak trebale imati prednost pred svima drugima da se vrate u klub. Oni imaju našu podršku , podršku poduzetnika ali i podršku šire javnosti  tako da  gradonačelnik sada ima sve preduvjete da prihvatiti naše rješenje.Napominjemo  da je unatrag dvije godine ovaj klub opstao isključivo zahvaljujući roditeljima djece koja igraju u NK Varaždin Varaždin.

Dvije godine financijski i na sve druge moguće načine kao roditelji podržavamo ovaj klub i dalje smo spremni pomagati klubu ako se u to uključe legende kluba. Ne možemo ovako nastaviti ako uopće ne znamo tko je u Izvršnom odboru, te ljude ne poznajemo i nigdje ih nema. Tražimo da se u Izvršni odbor stave legende kluba, predstavnik roditelja predstavnik navijača White Stones  a postojeći da se maknu ako ne mogu riješiti probleme u klubu.

Ako se ne prihvati naše rješenje, klub bi mogao propasti. Što će onda biti s našim djecom? Da ih pošaljemo na ulicu? Da im damo cigarete i alkohol i neka počnu trenirati po birtijama?Da ih šaljemo na igru u gradsku vječnicu ? Zar je to budućnost naše djece? Zbog čega? Ako su se našli roditelji, legende i poduzetnici dogovorili se oko rješenja cijele ove situacije, zašto se to sad opstruira? U NK Varaždin Varaždin trenutno trenira 180 djece, zaposleno je devet trenera i natječu se u devet kategorija. Pioniri i kadeti igraju Prvu HNL, dok seniori igraju Treću HNL. Tko se igra s njihovom budućnošću?

Ukoliko gradonačelnik Habuš ima više opcija kao i opcija koju nudi NK Varteks Jalkovec, neka im da kredit i neka im pomogne da oni preuzmu klub,neka oni sami podignu kredit na svoje ime pa neka spase klub . Ako nema tih mogučnosti ,gradonačelnik ima puno pravo dati povjerenje nama koji zalažemo svoju imovinu i svoje ime da mi preuzmemo upravljanje klubom, tako i samo tako čemo se ponašati tržišno ,transparentno i pošteno prema klubu koji za svoje funkcioniranje treba novac a ne obećanja.

Kao roditelji dali smo značajan doprinos jačanju kluba, kako financijski, tako i vremenski jer sami u svoje slobodno vrijeme vozimo djecu na natjecanja i slično. Želimo da se to valorizira na način da se dopusti legendama, poduzetnicima i nama da NK Varaždin Varaždin vratimo na staze stare slave. Smatramo da nas se ne može samo tako otpisati, a sada kroz ovo rješenje koje mi nudimo zajedno s legendama kluba i poduzetnicima konačno vidimo svjetlost na kraju tunela. Nećemo dozvoliti da se politika poigrava s našim trudom, da se poigrava sa sudbinom 180 djece i devetero trenera. Ponavljamo, posljednje dvije godine sve smo preuzeli na svoja leđa, a sada nudimo konkretno rješenje zajedno s legendama kluba i poduzetnicima i ne želimo da se sve to sada uništi zbog nečijih sitnih interesa ili politike.

ŽELIMO PROSPERITET ZA KLUB I ZA ZDRAVIJU BUDUĆNOST NAŠE DJECE

 

Roditelji djece igrača NK Varaždin Varaždin”

Izvor:
Foto:

Sport

Šest zlata i dva srebra za borce Fight Cluba Kovačića

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Devetero članova Savate kluba FC Kovačić u subotu, 16. listopada, nastupilo je na Kupu Hrvatske.

Zlato je osvojilo šestero natjecatelja. Luka Starčević u finalu je pobijedio Filip Čićeka iz Valpova, Patricija Šupljika je bila bolja od Marte Cvetko iz varaždinske Omege, Roko Galunić svladao je Leonarda Pasku iz Valpova, Lea Paska klupsku kolegicu Lorenu Ožuru, dok je Emanuel Šprem uvjerljivo pobijedio Josipa Juranka iz Šimunec Gym Varaždin.

Zadnje zlato za FC Kovačić donio je Luka Sakač, juniorski prvak svijeta. Luka je u najboljem meču Kupa pobijedio najboljega hrvatskog savate teškaša svih vremena Zdenka Mirta iz Stubice. Srebrne medalje osvojili su Lorena Ožura i Fran Šenjug.

Dodajmo da je Lovro Cepanec ispao u kvalifikacijama. Inače, FC Kovačić sa šest zlatnih i dvjema srebrnim medaljama bio je najbolji klub natjecanja, a već u četvrtak, 21. listopada, čeka ih nastup na međunarodnom boksačkom turniru u Zagrebu.

Nastavite čitati

Sport

Ivančanka Stella Gotal preuzela hrvatsku seniorsku žensku nogometnu reprezentaciju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Hrvatsku žensku A nogometnu reprezentaciju uskoro očekuju dvije gostujuće kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Italije (Castel di Sangro, 22. listopada) i Švicarske (Zürich, 26. listopada).

Hrvatsku će u ovim dvjema utakmicama voditi v.d. izbornice Ivančanka Stella Gotal, a reprezentacija se okupila u ponedjeljak, 18. listopada, u hotelu Garden Hill u Velikoj Gorici.

Istaknimo da je na okupljanje pozvana nogometašica Splita iz zeljarskog kraja Janja Čanjevac.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje