Povežite se s nama

Crna kronika

Roditelji uplakani dolazili po djecu. Na sreću djeca su dobro

Objavljeno:

- dana

PALA ŽBUKA U VRTIĆU VJEVERICA

Četvero djece ozlijeđeno je jutros prilikom pada žbuke sa stropa u dječjem vrtiću Vjeverica u Čakovcu. Vijest se brzo proširila, a među roditeljima je nastala prava panika.

– U 10 sati urušila se žbuka sa stropa. Na sreću, djeca nisu jako ozlijeđena. Troje njih zadobilo je ogrebotine, dok je po jedno dijete došla hitna pomoć pošto je ozlijedilo glavu. No, već nakon pregleda i to se dijete vratilo u vrtić – rekla je ravnateljica Gradskog vrtića Sonja Kuhanec.

Šok roditeljima

Ravnateljica Kuhanec bila je u šoku te u početku nije mogla ni pričati, a panika je zavladala i među roditeljima te su požurili po djecu. – Roditelji su dolazili uplakani. Netko je napisao da je pao strop, a ne žbuka i nastala je panika – dodala je ravanateljica Kuhanec.

Djeca su ipak sve to prihvatila na sebi svojstven način, a prisustvo policije koja je bila u vrtiću cijelo vrijeme među njima je izazvalo znatiželju – Bili su tu stričeki policajci – čulo se na hodniku vrtića djecu kako prepričavaju mamama.

Ne zna se zašto

Oko dva metra kvadratna žbuke palo je iz nepoznatog razloga. Riječ je o Gradskom vrtiću koji je posljednji izgrađen, a treba li se krivca tražiti u izvođačima ili je ovo bila slučajnost ne zna se. – Zatvorili smo cijeli donji kat i sad čekamo da ispitaju zašto se to desilo – rekla je ravnateljica te dodala – Nije mi jasno. To je zadnji izgrađeni vrtić, nismo imali nikakvih problema, nije bilo vlage.

Dok se ne sazna uzrok ove nesreće donji dio vrtića bit će zatvoren, a djeca će biti premještena u druge odjele i vrtiće. – Najvažnija nam je sigurnost djece – rekla je Kuhanec.

Izvor:
Foto: Andrej Švoger

Crna kronika

Osuđen jer je na Dravi mlatio muškarca te ga pokušao utopiti, ali Državno odvjetništvo je tražilo i dobilo veću kaznu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu hrvatskom državljaninu starog 26 godina zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe i osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

– Prvostupanjskom presudom optuženi 26-godišnjak je oglašen krivim da je 27. kolovoza 2021., na obali Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom provalio u vikendicu oštećenika i uzeo veći broj raznih predmeta (vrijednost od oko 15.000 kuna), a kada ga je oštećenik zatekao u vikendici, silom mu je oduzeo ruksak sa stvarima (vrijednost veća od 4000 kuna) te, u cilju da ga usmrti kako ga ne bi otkrio za počinjenu provalu, pokušao mu zadati više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu te ga gurnuo u vodu i držao ga potopljenog pod vodom – objavio je DORH.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu izrekao optuženiku preblagu kaznu te je preinačio presudu na način da je optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kuršancu kod 23-godišnjaka pronađeno 40,7 grama sintetskog kanabinoida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, u jutarnjim satima u Kuršancu izvršena je pretraga doma i drugih prostorija na kojima se koristi 23-godišnjak s područja Varaždinske županije, javila je PU međimurska.

Prilikom pretrage doma i drugih prostorija pronađena je metalna kutija unutar koje se nalazilo tristo osamdeset i pet (385) komada papirnatih smotuljaka ispunjenih sadržajem zelene materije nalik na drogu sintetski kanabinoid, ukupne mase 40,7 grama te domaći papirni novac u apoenima od 10, 20 i 50 kuna, sveukupno 1220 kuna.

Oduzeta materija bit će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, nakon čega će se kvalificirati događaj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje