Povežite se s nama

Kultura

Romska glazba, sevdah i panonske balade ovog petka na Kazališnom trgu

Objavljeno:

- dana

Posljednjeg tjedna Ljeta u Varaždinu uživajte u glazbi Rasputin Orchestra.

Riječ je o bendu iz Zagreba koji svira tradicijsku glazbu južne i jugoistočne Europe s naglaskom na romsku glazbu, sevdahe i panonske balade i to na specifični način.

Naime, tim pjesmama (neke od njih starije su od stotinu godina) dodaju moderne ritmove i suzvučja, „oblače“ ih u suvremeno ruho, a dodir jazza, swinga, rocka, popa, bossa nove, tanga daje sasvim novu boju starim pjesmama.

– Rasputin Orchestra takvim pjesmama doziva sjećanje na neka vremena koja se nikad više neće vratiti, vremena kad su ljudi još stizali živjeti i kad jedini cilj u životu nije bio lajk na društvenim mrežama – navode iz Koncertnog ureda.

Koncert počinje 27. srpnja u 21 sat na Kazališnom trgu u Varaždinu.

Kultura

HNK u Varaždinu: četvrti koncert Varaždinskog komornog orkestra na rasporedu je 18. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 18. travnja, s početkom u 19 sati i 30 minuta Varaždinski komorni orkestar će u velikoj koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu izvesti svoj četvrti koncert 27. sezone.

U izvedbi će im se kao dirigent pridružiti Carlo Jans, dok će flautu svirati solistica Franka Mavriček. Izvodit će se djela E. Griega, S. Marcadantea i F. Schuberta.

Koncert se održava prema važećim preporukama Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nastavite čitati

Kultura

VIDEO Zadnji je dan Natjecanja “Rudolf Matz”: danas završni koncert i proglašenje pobjednika!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na naslovnoj fotografiji: Rudolf Matz

Danas, 9. travnja, posljednji je, četvrti, dan 18. Međunarodnoga gudačkog natjecanja “Rudolf Matz” u Čakovcu, a u njegovu sklopu održat će se završni koncert proglašenje pobjednika.

Koncert će biti moguće pratiti putem livestreama, odnosno internetskoga prijenosa, s obzirom na činjenicu da će ulaz u dvoranu biti dopušten isključivo kandidatu/kandidatkinji, korepetitoru i učitelju/učiteljici samo u vrijeme nastupa.

– Nakon nastupa zadnjega kandidata mole se svi kandidati (isključivo) da uđu u dvoranu (obvezno nošenje zaštitne maske) zbog objave dobitnika glavne nagrade – kažu iz UŠ “Miroslav Magdalenić”.

Proglasit će se apsolutni pobjednik/-ca Natjecanja i dobitnik/-ca Nagrade Grada Čakovca, a potom će uslijediti zajedničko fotografiranje. Koncert počinje u 16 sati.

Nastavite čitati