Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Rotarijanci varaždinskoj bolnici darovali šest krevetića – kolica za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

SLATKI DAROVI

Najmlađi Rotary klub u Varaždinu danas je djelatnicama ginekološke službe Opće bolnice Varaždin darovao šest krevetića – kolica u kojima novorođenčad boravi uz krevete svojih majki.

Donaciju su uručili članovi Rotary kluba Varaždin Jug koji broji dvadesetak članova. Ovogodišnji predsjednik kluba Matija Tomašković kazao je kako su im u prikupljanju sredstava pomogli i drugi Rotary klubovi, prvenstveno Rotary klub Varaždin 1181.

“Mi smo prikupili sredstva za pet krevetića, a članovi Rotary kluba Varaždin 1181 dali su novac za još jedan krevetić tako da ih sad ima ukupno šest. Prikupljanje donacija organizirali smo tijekom našeg tradicionalnog Festivala vina koji se održava u svibnju. Tada je prikupljeno više od 30.000 kuna za nabavu novih krevetića koji su sada konačno i predani bolnici. Na festivalu su sudjelovali vinari našega kraja tako da su se sredstva prikupila prodajom vina. U prikupljanju donacija sudjelovali su svi gosti i iz drugih Rotary klubova”, pojasnio je Tomašković dodavši kako su nedavno organizirali još jednu akciju. Ovoga tjedna VII. Osnovnoj školi u Varaždinu darovali su 78 knjiga u vrijednosti od 6.000 kuna.

Više poroda nego lani!

“Ova donacija je velika stvar za naše male pacijente i njihove prve dane života. Sad je sve kompletirano, imamo ukupno 27 novih krevetića plus jedan rezervni”, kazala je voditeljica Službe za ginekologiju varaždinske bolnice Ivana Risek.

Ranije su se koristili stari krevetići koji su bili nesigurni za korištenje, a novi krevetići – kolica puno su lakši za rukovanje i omogućuju bebama da borave uz krevete svojih majki tijekom čitavog boravka u bolnici.

U ovoj je godini u varaždinskoj bolnici bilo 1521 porod, dok ih je u prošloj godini bilo 1536.

“Ali očekujemo još poroda do kraja ove godine tako da se nadamo da će ih biti i nekoliko više nego lani”, rekla je Ivana Risek.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Općina Maruševec organizira izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Maruševec u suradnji s poduzećem Poljodom Ivanec organizira dopunsku izobrazbu za održivu uporabu pesticida, za osobe koje su odslušale redovnu nastavu održive uporabe pesticida iz osnovne izobrazbe i imaju položen ispit.

Putem navedene izobrazbe osigurat će se održiva uporaba pesticida te smanjiti rizik i učinak uporabe na zdravlje ljudi i okoliš, ali i potaknuti postupci integrirane zaštite bilja.

Dopunska izobrazba u trajanju od pet školskih sati održat će se u subotu, 13. ožujka, u dvorani Općine Maruševec, Maruševec 6.

U cilju pridržavanja propisanih epidemioloških mjera, formirat će se manje grupe polaznika.

Svoje mjesto rezervirajte na brojeve telefona 042-782-064 i 098-372-875.

Nastavite čitati

Život i društvo

Proračun za 2021. godinu Općine Petrijanec iznosi 21.281.300 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec u prosincu prošle godine jednoglasno je izglasan je proračun za 2021. godini koji će iznositi 21.281.300 kuna.

Proračun je i ove godine okrenut realizaciji konkretnih projekata s ciljem povećanja standarda života na području općine. 

U narednoj je godini cilj održati stabilnost proračuna Općine, kao i izvršenje svih planiranih investicija. Rashodi su planirani u skladu s proračunskim mogućnostima, a odnose se najvećim dijelom na poboljšanje komunalne infrastrukture, zadržavanje dostignutih standarda te svih kvalitetnih projekta i aktivnosti u okviru programa predškolskog odgoja, osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja. Također, zadržat će se gotovo svi standardi i prava u okviru socijalne i zdravstvene zaštite stanovništva te osigurati sredstva za kapitalne investicije, kao i dovršetak ranije započetih.

Konkretno, i u 2021. godini Općina Petrijanec nastavit će sa stipendiranjem učenika i studenata te sufinanciranjem produženog boravka u Osnovnoj školi Petrijanec, programa škole plivanja, kao i raznih natjecanja. Također, tu su i dječji darovi, nabavka školskog pribora, za učenike OŠ Petrijanec, prijevoz učenika, pomoć za podmirivanje troškova školske prehrane i posebnog predškolskog programa.

Rekordna godina u kojoj su bili realizirani svi programi i u kojoj je ostvaren najveći proračun općine u povijesti bila je 2019. godina.

– U 2020. godini unatoč korona krizi nismo zanemarili projekte i programe koje smo imali ugovorene a sve ono što smo planirali, doduše uz manje poteškoće smo realizirali. Pred nama je izgleda još jedna izazovna godina, ali ako je suditi po njenom samom početku i u ovoj godini realizirati ćemo brojne projekte – istaknuo je načelnik Željko Posavec.

Godinu je Općina započela nastavkom Aglomeracije, projektom kojim će se osigurati kanalizacijska mreža u svim našim naseljima, rekonstrukcijom Trga u Petrijancu, a uskoro započinje s asfaltiranjem nerazvrstanih cesta.

– Veseli nas što su nam i početkom ove godine odobreni neki novi projekti – rekao je načelnik Posavec, naglasivši na kraju da sve što su napravili, napravili su za ljude, za svoje građane koji su uvijek na prvom mjestu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!