Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Rotarijanci varaždinskoj bolnici darovali šest krevetića – kolica za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

SLATKI DAROVI

Najmlađi Rotary klub u Varaždinu danas je djelatnicama ginekološke službe Opće bolnice Varaždin darovao šest krevetića – kolica u kojima novorođenčad boravi uz krevete svojih majki.

Donaciju su uručili članovi Rotary kluba Varaždin Jug koji broji dvadesetak članova. Ovogodišnji predsjednik kluba Matija Tomašković kazao je kako su im u prikupljanju sredstava pomogli i drugi Rotary klubovi, prvenstveno Rotary klub Varaždin 1181.

“Mi smo prikupili sredstva za pet krevetića, a članovi Rotary kluba Varaždin 1181 dali su novac za još jedan krevetić tako da ih sad ima ukupno šest. Prikupljanje donacija organizirali smo tijekom našeg tradicionalnog Festivala vina koji se održava u svibnju. Tada je prikupljeno više od 30.000 kuna za nabavu novih krevetića koji su sada konačno i predani bolnici. Na festivalu su sudjelovali vinari našega kraja tako da su se sredstva prikupila prodajom vina. U prikupljanju donacija sudjelovali su svi gosti i iz drugih Rotary klubova”, pojasnio je Tomašković dodavši kako su nedavno organizirali još jednu akciju. Ovoga tjedna VII. Osnovnoj školi u Varaždinu darovali su 78 knjiga u vrijednosti od 6.000 kuna.

Više poroda nego lani!

“Ova donacija je velika stvar za naše male pacijente i njihove prve dane života. Sad je sve kompletirano, imamo ukupno 27 novih krevetića plus jedan rezervni”, kazala je voditeljica Službe za ginekologiju varaždinske bolnice Ivana Risek.

Ranije su se koristili stari krevetići koji su bili nesigurni za korištenje, a novi krevetići – kolica puno su lakši za rukovanje i omogućuju bebama da borave uz krevete svojih majki tijekom čitavog boravka u bolnici.

U ovoj je godini u varaždinskoj bolnici bilo 1521 porod, dok ih je u prošloj godini bilo 1536.

“Ali očekujemo još poroda do kraja ove godine tako da se nadamo da će ih biti i nekoliko više nego lani”, rekla je Ivana Risek.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Općina Belica raspisala natječaj za dodjelu poticaja kod ovogodišnje izrade toplinskih fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Belica 15. studenoga raspisala je natječaj kojim mještanima omogućava sufinanciranje izrade toplinskih fasada u 2023. godini. Pravo na ostvarivanje poticaja imaju vlasnici zakonito izgrađene nekretnine uz uvjet da imaju prebivalište na području Općine Belica, na istoj adresi za koju se traži poticaj.

Općina Belica će vlasnicima nekretnina koji su ove godine izradili toplinsku fasadu, dodijeliti poticaj u iznosu od 500,00 eura. Odobrena sredstva doznačuju se na račun korisnika i mogu se ostvariti samo jedanput. Za sudjelovanje na natječaju treba dostaviti dokumentaciju propisanu u prijavi koja je dostupna na mrežnim stranicama Općine.

Riječ je o popunjenoj prijavi na natječaj, kopiji osobne iskaznice, rješenju kojim se potvrđuje da je objekt zakonito izgrađen, zemljišno – knjižnom izvatku za nekretninu za koju se traži potpora (ne stariji od tri mjeseca!), računu za izvedene radove, kopiji bankovne kartice, te fotodokumentaciji trenutnog stanja objekta.

Prijave se primaju do 15. prosinca 2023. godine, a svi podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima natječaja najkasnije u roku 5 dana od dana donošenja Odluke o dodjeli poticaja.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Općini Belica, ili na telefon 040/846-067.

Nastavite čitati

Život i društvo

Organizatori Adventa u Beretincu pozivaju na najbolje kuhano vino koje ste ikada pili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ove godine posjetite Advent u Beretincu.

Kako bi se pripremili za najradosniji kršćanski blagdan pobrinut će KUD Ježek u suradnji s udrugom VIV-BER i Općinom Beretinec kroz četiri adventske subote s početkom u 17 sati, kod općinske zgrade.

Čeka vas tradicionalno najbolje kuhano vino koje ste ikada pili, garantirano najslađe fritule koje ste ikada probali i puno iznenađenja, gostiju, žaruljica i ukrasa, objavili su organizatori.

Ove godine na sajmu ćete moći pronaći domaće proizvode i rukotvorine lokalnih OPG-ova i udruga.

Paljenje prve adventske svijeće je 2. prosinca, a 9. prosinca bit će upaljena druga adventska svijeća te će doći sveti Nikola.

Treća adventska svijeća bit će upaljena 16. prosinca, a održat će se i humanitarna akcija. Žive jaslice na rasporedu su 23. prosinca, a tada će biti zapaljena i četvrta adventska svijeća.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje