Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Rotarijanci varaždinskoj bolnici darovali šest krevetića – kolica za novorođenčad

Objavljeno:

- dana

SLATKI DAROVI

Najmlađi Rotary klub u Varaždinu danas je djelatnicama ginekološke službe Opće bolnice Varaždin darovao šest krevetića – kolica u kojima novorođenčad boravi uz krevete svojih majki.

Donaciju su uručili članovi Rotary kluba Varaždin Jug koji broji dvadesetak članova. Ovogodišnji predsjednik kluba Matija Tomašković kazao je kako su im u prikupljanju sredstava pomogli i drugi Rotary klubovi, prvenstveno Rotary klub Varaždin 1181.

“Mi smo prikupili sredstva za pet krevetića, a članovi Rotary kluba Varaždin 1181 dali su novac za još jedan krevetić tako da ih sad ima ukupno šest. Prikupljanje donacija organizirali smo tijekom našeg tradicionalnog Festivala vina koji se održava u svibnju. Tada je prikupljeno više od 30.000 kuna za nabavu novih krevetića koji su sada konačno i predani bolnici. Na festivalu su sudjelovali vinari našega kraja tako da su se sredstva prikupila prodajom vina. U prikupljanju donacija sudjelovali su svi gosti i iz drugih Rotary klubova”, pojasnio je Tomašković dodavši kako su nedavno organizirali još jednu akciju. Ovoga tjedna VII. Osnovnoj školi u Varaždinu darovali su 78 knjiga u vrijednosti od 6.000 kuna.

Više poroda nego lani!

“Ova donacija je velika stvar za naše male pacijente i njihove prve dane života. Sad je sve kompletirano, imamo ukupno 27 novih krevetića plus jedan rezervni”, kazala je voditeljica Službe za ginekologiju varaždinske bolnice Ivana Risek.

Ranije su se koristili stari krevetići koji su bili nesigurni za korištenje, a novi krevetići – kolica puno su lakši za rukovanje i omogućuju bebama da borave uz krevete svojih majki tijekom čitavog boravka u bolnici.

U ovoj je godini u varaždinskoj bolnici bilo 1521 porod, dok ih je u prošloj godini bilo 1536.

“Ali očekujemo još poroda do kraja ove godine tako da se nadamo da će ih biti i nekoliko više nego lani”, rekla je Ivana Risek.

 

Izvor: Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Varaždinska policija i ovog vikenda pojačano će nadzirati promet

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Također će se na području cijele Županije tijekom noći sa subotu na nedjelju 10./11. prosinca, provesti operativna akcija „Alkohol“.

– Skrećemo pozornost građanima da prilikom sudjelovanja u prometu poštuju prometne propise, a posebno one koji se odnose na poštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, vožnje pod utjecajem alkohola i droga, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme vožnje, nekorištenje sigurnosnih pojasa i druge. Također molimo sve sudionike u prometu za strpljenje i usredotočenost na promet te da poštivanjem prometnih propisa svi zajedno doprinesemo višoj razini sigurnosti u našoj Županiji – poručila je policija.

Nastavite čitati

Život i društvo

Članice „Svibovečkog zvona” već tradicionalno izložile svoje poznate ručne radove, najmlađe posjetio sv. Nikola

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Vrijedne članice Udruge žena „Svibovečki zvon” i ove su godine priredile već tradicionalnu izložbu svojih ručnih radova, koji su poznati kako izvan Varaždinske županije, tako i izvan Hrvatske.

Osim što su posjetitelji mogli uživati u adventsko – božićnoj izložbi, najmlađe je posjetio njihov omiljeni svetac, sveti Nikola i to s punom vrećom darova.

Kako je objasnila Verica Pantaler, predsjednica Udruge žena „Svibovečki zvon”, posjetitelji su na izložbi mogli razgledati ručne radove njihove dugogodišnje članice Marice Zorman koji su već nadaleko prepoznati.

– Izloženi su bili ručni radovi – vezeni stolnjaci i nadstolnjaci s adventskim i božićnim motivima pretežno na domaćem platnu. Posjetitelji su mogli vidjeti i druge prigodne radove, anđelčiće od gipsa, ukrase za bor te ukrasne božićne lampice za prozore – rekla je Pantaler zadovoljna odazivom na ovu tradicionalnu blagdansku izložbu koju njihova Udruga priređuje.

Kako bi najmlađe razveselili povodom blagdana njihovog omiljenog sveca, Udruga „Svibovečki zvon” pobrinula se da nijedno dijete ne ostane bez svog poklona. Naime, uz prigodnu priredbu, djecu je posjetio sveti Nikola koji je ovog puta došao sam, bez Krampusa.

-Darovi su bili namijenjeni za 40-ak djece iz Svibovca, a mališani su bili oduševljeni te i sami sudjelovali u priredbi svojim kratkim recitacijama – kazala je Pantaler najavivši kako omiljeni dječji svetac u Svibovec stiže i iduće godine.

I sama gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković uvijek se rado odazove na sve izložbe i priredbe Udruge „Svibovečki zvon”, a tako je bilo i ove nedjelje.

– Drago mi je da su mještani Svibovca, ali i šire i ove godine imali priliku razgledati prekrasne ručne radove vrijednih članica Udruge žena „Svibovečki zvon”. Radi se o jednoj od najaktivnijih udruga s područja Grada koja se uvijek rado uključuje u sve naše manifestacije, a svojim aktivnostima obogaćuje društveni život naših građana. Na podršku Grada i dalje mogu računati – poručila je Ratković. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje