Povežite se s nama

Život i društvo

Rotary Club Ludbreg već 14. godinu zaredom nagradio izvrsne učenike i studente

Objavljeno:

- dana

Rotary Club Ludbreg već 14. godinu zaredom nagrađuje izvrsne učenike i studente ludbreške regije, a još od svog osnivanja 2008. godine poticanje izvrsnosti jedna je od glavnih aktivnosti Kluba.

Rotarijanci su i ove godine na Veliku subotu održali tradicionalan susret s izvrsnim studentima i učenicima koje nagrađuje putem svog Fonda za nagrađivanje izvrsnosti, a kako je pojasnio predsjednik Rotary Cluba Ludbreg Darko Marković, natječaj se raspisuje već 14. godinu zaredom.

– Od samog osnivanja, Rotary Club Ludbreg glavninu svojih aktivnosti usmjerio je na nagrađivanje izvrsnosti učenika i studenata, a ovo je već 14. godina zaredom da smo raspisali natječaj kojim nagrađujemo najbolje učenike srednjih i obrtničkih škola te studente iz Ludbreške regije – kazao je Marković.

S obzirom da se ludbreški kraj može pohvaliti zaista velikim brojem odličnih učenika i studenata, Rotary Club Ludbreg gotovo se uvijek nađe u „slatkim problemima”. Naime, puno prijavljenih učenika i studenata ima jednaki, izvrstan prosjek, pa kako ne bi nikog zakinuli iz godine u godinu povećavaju fond nagrada.

– Svake godine nagrađujemo i one učenike i studente koji se nađu ispod bodovne granice, a koji imaju isti prosjek kao i oni koji ulaze u kvotu. Kako ne bismo nikoga zakinuli, odlučujemo nagraditi sve izvrsne učenike i studente, a naš fond nagrada se zbog toga kreće se od 17.000 do 30.000 kuna – poručio je Marković.

Povratne informacije učenika i studenata su i više nego pozitivne, a s obzirom da je ludbreški kraj poznat po jakom gospodarstvu, Rotary Club Ludbreg želi još više potaknuti razvoj.

– Nastojimo poticati učenike i studente da u ludbreškoj regiji pokušaju osnovati svoj biznis i pronaći zaposlenje, a imamo i pozitivnih primjera. Svaki put, pa tako i danas pozivamo učenike i studente da se jednog dana kada budu samostalni, imali svoje obrte, biznise ili bili zaposleni priključe Rotary Clubu Ludbreg – zaključio je Marković.

Uime nagrađenih učenika i studenata zahvalila je Gabrijela Čukec.

Život i društvo

FOTO “Opaki“ trkači na Čevu iskapili po dvije litre gemišta i dobro se zabavili

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: IVAN AGNEZOVIĆ

Na Čevo se i šesti puta “opako” krenulo, a ovogodišnje izdanje utrke kulminiralo je s veselicom, bez i najmanjeg incidenta.

Organizatore je poslužilo vrijeme a sudionicima utrke pridružili su se i brojni navijači željni dobrih vibracija koje ona sa sobom uvijek donosi.

Kakva je bila atmosfera na natjecanju pogledajte u galeriji fotografija:

Nastavite čitati

Život i društvo

Uz 25. obljetnicu Varaždinske biskupije – veliko hodočašće u Rim s audijencijom kod Pape!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska biskupija ove godine proslavlja srebrni jubilej, 25. obljetnicu svoga osnutka. Tim povodom bit će organizirano zahvalno hodočašće Varaždinske biskupije u Vječni Grad – Rim – od 16. do 22. listopada.

Hodočasnici će pohoditi 4 velike bazilike, sudjelovati na audijenciji sa Svetim Ocem te obići i druga važna mjesta okupljanja hodočasnika.

Cijena hodočašća je 2.400 kuna ili 318,50 Eura, a u cijenu su uključeni: prijevoz turističkim autobusom, ulaznica u katakombe i 4 polupansiona u smještaju Fraterna Domus u Sacrofanu pored Rima.

Zainteresirani za ovo hodočašće mogu se prijaviti do 15. rujna 2022. godine u svojim župama ili izravno u Biskupski ordinarijat putem elektroničke pošte: [email protected]

Uz prijavu traži se plaćanje akontacije u iznosu od 50 % cijene aranžmana (1.200 kuna) vlastitom župniku u gotovini ili kod prijave u Biskupski ordinarijat na IBAN: HR8323600001101733121 s naznakom – ZA HODOČAŠĆE U RIM uz IME I PREZIME uplatitelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje