Povežite se s nama

Život i društvo

Rotary klub Varaždin jug donirao specijalnu ljuljačku COO Tomislav Špoljar

Objavljeno:

- dana

I ove godine Rotary klub Varaždin jug sva prikupljena sredstva sa svojih brojnih akcija usmjerava najpotrebitijima. Nakon donacija varaždinskoj Općoj bolnici, 10. lipnja je isporučena i donacija Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar.

– Donacija nam je iznimno vrijedna, kako u obrazovnim, tako i rehabilitacijskim programima. Ovakva oprema, koja nije predviđena u našim standardima i propisima, ali se koristi u svijestu, daje dodatni poticaj i mogućnosti stjecanja nepoznatih iskustva djece s posebnim potrebama i s višestrukim motoričkim teškoćama, koja su u našoj školi – rekao je Zlatko Bukvić iz Centra.

Iako su aktivnosti RC Varaždin jug, kao i čitavog društva proteklih mjeseci bile svedene na virtualna druženja, zbog čega ove godine neće biti festivala vina, njegovi članovi ipak nisu stali sa služenjem zajednici.

– Tako smo varaždinskoj Općoj bolnici i koncesionarima Doma zdravlja isporučili zaštitne maske, od kojih je dio bio kirurški. Nakon toga, zajedno s ostalim klubovima iz Varaždinske županije te Rotary zakladom, donirali smo bolnici dvije termokamere u vrijednosti od 200.000 kuna. Sada nas veseli što je u Centru postavljena ljuljačke za djecu u kolicima, čija je vrijednost oko 25.000 kuna. Naša je ocjena bila da djeci s posebnim potrebama u odgojno obrazovnim ustanovama nedostaju specijalne sprave prilagođene njihovom zdravstvenom stanju jer ne mogu hodati i koristiti obične ljuljačke pa bivaju uskraćena za zabavu u kojoj njihovi zdravi vršnjaci obilato uživaju. Na ovaj način, specijalno prilagođenom ljuljačkom i djeca u invalidskim kolicima imaju priliku doživjeti radost zabave, budući da je ova ljuljačka opremljena ulaznom rampom, rukohvatima, leđobranom, uređajima za ograničenje njihanja, itd. A da je odluka o donaciji bila dobra, najbolje nam govore osmjesi na licima djece – rekao je Mario Sokač, predsjednik RC Varaždin jug te zahvalio svima koji podupiru njihove aktivnosti bez kojih ne bi bilo ni donacija.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policija će u ponedjeljak, na Međunarodni dan žena, darivati uzorne vozačice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U ponedjeljak, 8. ožujka, od 9 do 14 sati, povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, na prometnicama Varaždinske županije policijski će službenici provesti preventivno – represivnu akciju „Cool je biti uzorna vozačica“.

Tom će se prilikom svi sudionici u prometu, koji se zateknu u prekršajima, procesuirati sukladno zakonskim propisima.

Sve kontrolirane žene, bilo u svojstvu vozačice ili putnice u vozilu, darivat će se privjeskom, dok će se prve četiri zatečene vozačice, koje u zadnjih deset godina nisu evidentirane kao počiniteljice prometnih prekršaja, darivati poklon paketima.

Nastavite čitati