Povežite se s nama

Sport

Rukometaši Vidovca u odličnoj utakmici svladali bivšeg europskog prvaka

Objavljeno:

- dana

Još jedno slavlje

Rukometaši Vidovca svladali su bivšeg europskog prvaka Bjelovar 26:22, u jednoj od najboljih utakmica sezone.

Bila je to možda i najbolja utakmica vidovečkih rukometaša ove sezone, protiv odličnog protivnika, koji u svoim redovima ima nekoliko vrhunskih igrača. Vrijedi svakako napomenuti a i bez nekih važnih igrača (Melnjak, Jeftić), čime još više dobiva na važnosti.

Bjelovar je bolje krenuo u susret, poveo 6:4 pa je trener Senečić vrlo rano (12. minuta) prisiljen i na prvi time-out na ovoj utakmici. Nakon toga, domaći se bude, poičnju igrati znatno čvršću obranu, Matučec na golu brani neke važne lopte, i domaći okreću prednost na svoju stranu. S četiri uzastopna gola vode 8:6, a prednost održavaju do poluvremena – 12:10.

U nastavku Matučec nastavlja odlično braniti, obrana je i dalje vrlo čvrsta, Luka Trojko nezaustavljiv u napadu, a uskoro se priključio i Kristijan Štefičar, i Vidovec je poveo 16:11 u 37. minuti.Probudila se i publika i nosila svoje igrače do važne pobjede. Vidovec prednost više nije ispuštao, a gosti su najbliže stigli na tri gola zaostatka. Konačan rezultat bio je 26:22 za Vidovec, a kod gostiju je najefikasniji bio Ivančanin Kevin Lind.

Prvi strijelac domaćih bio je Štefičar, Tomislav Hirš je bio siguran iz sedmeraca, Trojko bio glavni razigravač, ali bila je to prije svega pobjeda odlične obrane, kolektiva i publike.

– Fanatičnom borbenošću mojih igrača, stigli smo do važne pobjede. Igrali smo sjajnu obranu, Matučec je na golu bio odličan, i malo po malo okrenuli smo utakmicu u svoju korist. Čestitke mojim igračima i našim navijačima, bilo je odlično danas – istaknuo je trener Igor Senečić.

Ovom pobjedom Vidovec se učvrstio na čevrtom mjestu tablice, sa samo bod zaostatak za trećeplasiranim Bjelovarom, dok KTC ‘bježi’ dva boda, a vodeći Rudar pet. U idućem kolu rukometaši Vidovca gostuju u Osijeku, a potom u posljednjoj ovosezonskoj domaćoj utakmici dočekuju Medveščak, još jedan klub slavne tradicije.

Izvor:
Foto: MRK VIDOVEC

Sport

Županijski kup: u polufinalu Varteks na Ivančicu, Bednja dočekuje Nedeljanec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na rasporedu su prve polufinale utakmice Županijskog nogometnog kupa. U srijedu, 17. travnja u 17 sati na rasporedu su obje utakmice.

U prvom susretu Varteks dočekuje Ivančicu na stadionu Sloboda.

– Imamo dvije polufinalne utakmice protiv Ivančice, pripremamo se za njih, a evo na treningu danas ćemo još dodatno prezentirati i dogovoriti taktiku. Moramo pripremiti sve raspoložive informacije i  već od prve utakmice pokazati da nam kup ove godine bitan – ističe Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

I s druge respekt također.

– Stanje u ekipi je jako dobro, imamo vrlo dobru momčadski koheziju. Klub je prilično ambiciozan, ne mogu se požaliti – ističe napadač Ivančice, Ivan Kostelac, jedan od bivših igrača Varteksa.

U drugom polufinalnom susretu Bednja u Beletincu dočekuje Nedeljanec.

Nastavite čitati

Sport

Matija Garić, napadač Zelengaja: Suigrači me zezaju da više ne znam zabiti običan pogodak

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi nogometaši bi bili presretni kada bi barem jednom u cijeloj karijeri zabili prekrasan pogodak koji će se pokazivati po medijima diljem države i koji će biti proglašen za najljepši pogodak tjedna. Ali Matija Garić, ne samo da je zabio jedan takav pogodak, nego je u istoj sezoni već drugi put zadivio regiju.

>>VIDEO Kakva majstorija Matije Garića u dresu Zelengaja

Prekrasne škarice veznjaka Zelengaja proglašene su za najljepši amaterski pogodak prošlog kola u sklopu natjecanja Niželigaški gol tjedna kojeg organizira sportska platforma Sofascore. Pogodak pogledajte ovdje – link

Zanimljivo, ovo je drugi put ove sezone da 21-godišnji Garić pobjeđuje u tjednom glasovanju, njegov pogodak najljepši je bio i u trećem kolu.

– Suigrači me zezaju da više ne znam zabiti običan pogodak, nego samo eurogolove. Čak sam malo vježbao škarice na treningu uoči utakmice i kada sam vidio kako mi lopta dolazi, odlučio sam se na takav potez pa što bude! Na kraju je bio sjajan osjećaj. Iako mi je pogodak iz trećeg kola malo draži, ovaj za mene ima emotivnu težinu i posvećujem ga Lovri Juriniću i njegovoj obitelji – rekao nam je ovaj student FOI-ja u Varaždinu. 

Zelengaj iz Donjeg Kućana, nadomak Varaždina trenutačno je peta momčad Prve Županijske nogometne lige Varaždin, a Garić je najbolji strijelac svoje momčadi. Škarice su bile 12. pogodak kojeg je zabio ove sezone i sada će u završnom finalnom natjecanju na kraju sezone imati dvostruko više šanse osvojiti vrijedno sponzorstvo svom klubu.

– To nije sve, očekujte još mojih pogodaka! – poručio je Garić za kraj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje