Povežite se s nama

Crna kronika

S 2,35 promila kod G. Ladanja prešao na drugu stranu, sudario se s 31-godišnjakinjom, oboje u bolnici

Objavljeno:

- dana

PIJAN ZA VOLANOM

Na županijskoj cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Gornjeg Ladanja jučer navečer oko 22.20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije osobe.

– Muškarac starosti 61 godinu upravljao je osobnim vozilom s 2,35 promila iz smjera Gornjeg Ladanja prema Novoj Vesi Petrijanečkoj. U jednom trenutku prešao je suprotnu stranu kolnika i prednjim djelom vozila udario je u prednji dio vozila kojim je iz suprotnog smjera svojom stranom kolnika upravljala 31-godišnjakinja – izvjestili su jutros iz policije.

Oboje vozača zadobili su ozljede te im je medicinska pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici.

Zbog očevida je promet županijskom cestom bio prekinut do 23.10 sati te se odvijao obilaznim pravcima.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Crna kronika

Sud ga oslobodio optužbe za protupravnu eksploataciju rudnog blaga, Općinsko državno odvjetništvo se žali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je 65-godišnjak oslobođen optužbe da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Optužnicom se okrivljenog 65-godišnjaka tereti da je od veljače 2017. do prosinca 2018. godine protivno zakonu obavljao rudarske radove na eksploataciji mineralne sirovine građevnog kamena i otkopavao kamen izvan granica određenih koncesijom te nezakonito iskopao više od 4.000 kubnih metara građevnog kamena i time prouzročio štetu Republici Hrvatskoj u iznosu većem od 130.000 kuna.

Općinski sud u Varaždinu oslobodio je optuženika optužbe iako je utvrdio da je on iskopao navedenu količinu kamena izvan dopuštenih granica eksploatacije, ali da je kod toga imao troškove.

– Državno odvjetništvo u žalbi navodi da je potpuno pogrešno i neprihvatljivo uzimati u obzir troškove optuženika u obavljanju protuzakonite aktivnosti koju on uopće ne smije poduzimati, a da njegovi troškovi nemaju nikakve veze s visinom štete koja je nastala za Republiku Hrvatsku – ističe Općinsko državno odvjetništvo.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ivanečki direktor (62) na poslu spolno uznemiravao 27-godišnju zaposlenicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 62-godišnjaka zbog počinjenog produljenog kaznenog djela spolnog uznemiravanja.

Njega se tereti da je od kolovoza 2019. do travnja 2022. godine kao direktor trgovačkog društva s područja Ivanca, svakodnevno spolno uznemiravao svoju 27-godišnju zaposlenicu.

– Time je povrijedilo njezino dostojanstvo te stvorio uvredljivo i ponižavajuće okruženje na radnom mjestu – stoji u priopćenje Državnog odvjetništva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje