Povežite se s nama

Crna kronika

S punim prtljažnikom oružja uhvaćeni Dražen Cmrečak iz Križanca i Davor Papec iz Črešnjeva

Objavljeno:

- dana

OBOJICA MIRNI OBITELJSKI LJUDI

Dvojica muškaraca koje je varaždinska policija presrela 3. siječnja s prtljažnikom punim oružja s prigušivačem, eksplozivom i bombama su Dražen Cmrečak (41) iz Križanca i Davor Papec iz Črešnjeva (41). Obojica su vozači kamiona, mirni obiteljski ljudi, kažu mještani. Cmrečak je i član Hrvatske narodne stranke (HNS) te je jedan od članova mjesnog odbora u Križancu.

– Znamo samo da je u pritvoru. Ne znamo detalje, ne znamo za probleme… molim vas, nemojte nam smetati – kroz suze nam je rekla majka Dražena Cmrečaka. Nitko s kim smo razgovarali zapravo nema objašnjenje što je ovom 41-godišnjaku, obiteljskom čovjeku s djecom došlo da se baci u ovakav posao. Radi se i o osobi koja je bila aktivna u svojoj mjesnoj zajednici – 2011. s liste HNS-a i SDP-a ušao je u mjesni odbor Križanec.

Cmrečak je vozio kamione, baš kao i uhićeni Davor Papec, još jedan miran obiteljski čovjek s djecom. 

Kako su i potvrdili u varaždinskoj policiji, obojica uhićenih do sada nisu kažnjavani i nemaju nikakav kriminalni dosje.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Podignuta optužnica: mladi direktor prevario prodavatelja i platio Audi 20.000 umjesto 166.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) i trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine u jednom mjestu kraj Varaždina kao direktor okrivljenog trgovačkog društva ishodio od direktora oštećenog društva da njegovom društvu isporuči osobni automobil marke Audi, neistinito predočivši da će uredno platiti vozilo po dogovorenoj cijeni od 166.000 kuna te mu predao lažnu potvrdu da na računu ima više od 400.000 eura koje nije imao – piše DORH.

Iz DORH-a dodaju da ga se tereti da je kao osiguranje predao dvije zadužnice iako nije imao namjeru platiti vozilo te znajući da se zbog blokade računa društva izdane zadužnice neće moći iskoristiti za naplatu.

Okrivljenika se tereti da je nakon toga prodao isporučeno vozilo, a oštećenom društvu je platio samo 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Crna kronika

Mladić (25) na ulici u Ludbregu dvojicu napao nožem, 23-godišnjak dobio tešku ozljedu prsnog koša

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. siječnja 2023. godine donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva i pokušaja teške tjelesne ozljede, izvijestio je DORH.

– Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnji okrivljenik 22. siječnja 2023. godine u Ludbregu prišao s leđa 23-godišnjaku i 26-godišnjaku koji su hodali ulicom te nožem zadao 23-godišnjaku ubod u prsni koš i nanio mu tešku ozljedu (otvorena rana prsnog koša i pneumotoraks), dok je 26-godišnjaku zadao porezotinu u donjem dijelu trbuha – piše DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je navedeni prijedlog i odredila okrivljeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje