Povežite se s nama

Crna kronika

S vatrom se borilo šezdesetak vatrogasaca kod Bednje, u pomoć priskočili susjedi Slovenci

Objavljeno:

- dana

Požar na srmom terenu

I dok su šezdesetak vatrogasaca jučer borilo s požarom na Ljublju, na drugom dijelu Varaždinske županije oko 60 vatrogasaca muku je mučilo s požarom u Jamnom kod Bednje.

Na intervenciji su sudjelovali pripadnici DVD-a Lepoglava, Bednja, Cvetlin, Kamenica, Cvetlin, a i vatrogasci iz Tržeca i Leskovca iz susjedne Slovenije s obzirom da je gorjelo područje na granici.

Zbog izrazito nepristupačnog terena, odnosno nadmorske visine više od 600 m, vozila i ostala tehnika ni na koji način se nisu mogli probiti do blizine požara. S druge strane, teren je bio izrazito strm pa je to otežavalo gašenje.

Požar je uz velike napore ugašen u 01.40 sati. Na mjestu intervencije bilo je prisutno više od 60 vatrogasaca s ukupno 16 vozila.

Izvor:
Foto: DVD Kamenica

Crna kronika

FOTO U Varaždinu eksplodirao spremnik plina vozila, tri osobe prevezene u bolnicu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

U Vidovečkoj ulici u Varaždinu u srijedu, oko 15 sati došlo je do eksplozije spremnika plina u vozilu.

Dogodilo se to u Autoservisu Ivanek, a prilikom eksplozije tri osobe su ozlijeđene.

One su prevezene u varaždinsku Bolnicu.

Nastavite čitati

Crna kronika

U potok nedaleko Lepoglave isteklo oko 300 litara lož ulja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći 4./5. prosinca u obiteljskoj kući u Donjoj Višnjici, došlo je do nekontroliranog istjecanja lož ulja iz spremnika koji se nalazi u podrumskom dijelu kuće.

Do istjecanja je došlo zbog plastičnog crijeva, koje se zbog nedavnog prethodnog korištenja radi istakanja, s oba kraja nalazilo zataknuto u otvor spremnika za lož ulje i koje je crijevo na neutvrđen način jednim krajem ispalo iz otvora na pod podrumske prostorije. Kroz isto je crijevo počelo istjecati gorivo iz spremnika te se potom razlilo po cijeloj podrumskoj prostoriji, a potom dalje preko odvodnog sifona na podu, otjecalo u odvodni kanal koji je na kraju povezan sa sabirnim šahtom za oborinske vode, javila je policija. Isti je šaht betonskom odvodnom cijevi povezan s potokom u koji se tako ulijevala mješavina vode i goriva.

Navedenim potokom nizvodno od mjesta ulijevanja došlo je do širenja isteklog goriva u pravcu Žarovnice, kroz područje zvano Velika Sutinska. Ukupno je isteklo oko 300 litara lož ulja.

O navedenom događaju izvještene su sve nadležne službe i inspekcije radi poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje