Povežite se s nama

Crna kronika

S vatrom se borilo šezdesetak vatrogasaca kod Bednje, u pomoć priskočili susjedi Slovenci

Objavljeno:

- dana

Požar na srmom terenu

I dok su šezdesetak vatrogasaca jučer borilo s požarom na Ljublju, na drugom dijelu Varaždinske županije oko 60 vatrogasaca muku je mučilo s požarom u Jamnom kod Bednje.

Na intervenciji su sudjelovali pripadnici DVD-a Lepoglava, Bednja, Cvetlin, Kamenica, Cvetlin, a i vatrogasci iz Tržeca i Leskovca iz susjedne Slovenije s obzirom da je gorjelo područje na granici.

Zbog izrazito nepristupačnog terena, odnosno nadmorske visine više od 600 m, vozila i ostala tehnika ni na koji način se nisu mogli probiti do blizine požara. S druge strane, teren je bio izrazito strm pa je to otežavalo gašenje.

Požar je uz velike napore ugašen u 01.40 sati. Na mjestu intervencije bilo je prisutno više od 60 vatrogasaca s ukupno 16 vozila.

Izvor:
Foto: DVD Kamenica

Crna kronika

Župan Anđelko Stričak opet fizički napadnut, ovaj put usred grada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak opet je fizički napadnut. Kako doznaje Index, šef ŽO HDZ-a dobio je čašom u glavu i to navodno na Stančiću u lokalu Strauss.

O tome što se točno dogodilo kruže različite priče, no prema svima on je zadobio ozljede dok je više osoba narušavalo javni red i mir. Zasad nije poznato tko je započeo sukob, napominje Index.

Prema navodima svjedoka, sinoć je zbog svega morala intervenirati hitna i policija, kriminalistička istraga je u tijeku.

Podsjećamo,  varaždinskog župana četvorica mladića napala su 2018. godine dok je trčao kraj Drave, a tko ga je sinoć navodno opalio čašom po glavi, uskoro će se doznati.

O napadu se oglasila i Varaždinska županija:

– Ovim putem vas obavještavamo da je nepoznata osoba sinoć u ugostiteljskom objektu u Varaždinu prišla županu Anđelku Stričaku te ga fizički napala. Župan Stričak je zadobio lakše ozljede i zatražio je liječničku pomoć te se osjeća dobro. Na mjesto događaja izašli su i službenici PU varaždinske, koji utvrđuju sve okolnosti događaja – piše u priopćenju.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ako dobijete poruku naslova “Ravnateljstvo državne policije – pravni podnesak” radi se o prijevari

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijska uprava varaždinska upozorila je na novu prijevaru.

– Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a – pojasnili su iz varaždinske policije.

Naime, neki su građani dobili mail s dopisom koji se pripisuje Ravnateljstvu državne policije, ali nije pravi.

Prijevara izgleda ovako:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje