U okviru novog saziva Hrvatskog sabora, kao i obično, djeluju njegova radna tijela, među kojima su saborski odbori i povjerenstava. Neki zastupnici iz Varaždinske županije angažirani su čak u četiri saborska odbora.

Primjerice, Anđelko Stričak je potpredsjednik Odbora za obranu, potom član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, član je Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove, te zamjenik člana Izaslanstva Hrvatskog sabora u parlamentarnoj skupštini SEECP (Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi).

Damir Habijan je, pak, član Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav, te član Odbora za gospodarstvo, Odbora za pravosuđe i Odbora za zakonodavstvo.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač je postao članom Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, član je Odbora za poljoprivredu i Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu, te Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Za razliku od spomenutih HDZ-ovaca, Reformistica Natalija Martinčević ima funkciju predsjednice Odbora za informiranje, informatizaciju i medije, te je članica Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskog sabora pri Interparlamentarnoj uniji.

HNS-ov Predrag Štromar je predsjednik Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo dok je SDP-ova zastupnica Barbara Antolić Vupora potpredsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva, članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, te zamjenica člana Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative.

Komentari

Komentara