Povežite se s nama

Međimurje

Sajam gramofonskih ploča 18. lipnja na Kazališnom trgu

Objavljeno:

- dana

OPET SU U MODI

Gramofonske ploče se vraćaju. Ili, još bolje, gramofonske ploče su se vratile.

Iako su krajem osamdesetih i početkom devedesetih s pojavom CD-a skoro pa potpuno istisnute sa tržišta, zadnjih nekoliko godina doživljavaju pravi “comeback”.

Vrhunska ponuda gramofonskih ploča

Trgovine koje prodaju ploče su opet ‘in’, a paralelno sa njima i sajmovi na kojima se trguje rabljenim pločama. Upravo jedan takav sajam biti će održan 18. lipnja, od 10 do 18 sati, u sklopu manifestacije ‘Ljeto u Varaždinu’ na Kazališnom trgu – Fontani.

U ponudi vrhunski naslovi jazza, bluesa, rocka, punka…

Ponuda ploča bit će izvrsna, napominju organizaori, te ističu kako je u ponudi biti vrhunski naslovi jazza, bluesa, rocka, punka, ex yu grupa, alternative i ostalog.

Obzirom da se sajam događa vani u slučaju lošeg vremena bit će odgođen za subotu, 25. lipnja.

Ukoliko želite sudjelovati na sajmu ili imate ploče koje želite prodati javite se na telefon: 091/242-5211. Broj prodavača-izlagača je ograničen.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje