Povežite se s nama

Život i društvo

Sajam starina, filatelije, militarije i numizmatike u Turistu

Objavljeno:

- dana

KLUB KOLEKCIONARA VARAŽDIN

Varaždinski Klub kolekcionara u subotu 25. listopada u vremenu od 8 do 14 sati u hotelu Turist organizira 5. Sajam starina, filatelije, militarije, numizmatike, značaka i svega što spada pod kolekcionarstvo.

Sajam je prodajno– izložbenog karaktera, a bit će upriličen u podrumskom prostoru hotela u nekadašnjem prostoru Casina te je besptlatan za posjetitelje.

– Tijekom održavanja Sajma moći će se vidjeti, nabaviti, kupiti ili razmijeniti raznoliki predmeti iz svijeta kolekcionarstva, od vojne opreme i naoružanja kao i gadžeti iz Prvoga i Drugog svjetskog rata te iz Domovinskog rata, potom stare medalje i predmeti iz bliže i dalje povijesti, poštanske marke, novac, značke, umjetnine i povijesni predmeti koji su obilježili prošla razdoblja, a koje drugačije nije moguće vidjeti ili nabaviti – napominje glavni organizator 5. Sajma kolekcionarstva Srećko Sačić (tel 042/492-600 ili mob 091/8951-632).

Izvor:
Foto: Ilustracija

Život i društvo

Danas vrhunac toplinskog vala, u Varaždinu u 7 sati 22.9 stupnjeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Meteorolozi da zanas, 24. lipnja, najavljuju vrhunac toplinskog vala.

U Varaždinu je jutros u 7 sati izmjereno 22.9 °C, a u Bednji 18.6 °C.

I noć je bila vruća te neugodna za spavanja jer podaci DHMZ-a pokazuju da je noćas u 1 sat bilo u Varaždinu 22.1 °C.

Današnjeg četvrtka nas očekuje pretežno sunčano i vruće, u unutrašnjosti i vrlo vruće. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 32 do 37 °C.

I Meteoalarm je danas narančast za veći dio Hrvatske te crven za Slavoniju. Ovo također znači toplinski val s maksimalnom temperaturom od 35 do 38 °C.

BUdite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

U petak će na sjeveru Hrvatske još biti vruće, najviše 31 °C, ali zato će subota i nedjelja biti ugodnije, s najvišom dnevnom temperaturom do 30 °C, ili koji stupanj manje.

Nastavite čitati

Život i društvo

Policijska akcija „Brzina“ u četvrtak u cijeloj Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 24. lipnja, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja brzine u prometu u sklopu operativne akcije „Brzina“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području PU varaždinske sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama, te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!