Povežite se s nama

Nekategorizirano

Sajmište na Banfici od subote, 29. svibnja, ponovo otvoreno

Ilustracija / Arhiva RT

Objavljeno:

- dana

Temeljem Odluke Nacionalnog stožera Republike Hrvatske, od petka 28. svibnja na snagu stupaju blaže epidemiološke mjere protiv koronavirusa. Među ostalim, dozvoljava se i organiziranje sajmova na otvorenom uz obavezno nošenje maske, stoga će na Sajmištu Banfica, od ove subote 29. svibnja, ponovno biti dozvoljena prodaja rabljene robe.

Vrijedit će to i za Sajmište u Biškupcu koje već neko vrijeme funkcionira kao DRIVE – IN tržnica samo za voće, povrće, cvijeće i presadnice.

Idućeg četvrtka, 3. lipnja, zbog blagdana Tijelova, Sajmište u Biškupcu neće raditi, no ubuduće će biti otvoreno i za obrtnike kao i za prodaju domaćih životinja te ugostiteljstvo.

Iz Gradske tržnice pozivaju sve prodavače i posjetitelje sajmova da koriste maske, te da se i dalje pridržavaju nužnih epidemioloških mjera.

Nekategorizirano

Ludbreg: dođite u petak na hoola hoop radionicu za velike i male

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” organizira novi događaj.

– Što dobiješ kad spojiš hula hoopove, šljokice i malo lude glazbe? Najbolji hula hoop show na svijetu. Oops, Mo Hoops je zabavna i otkačena hula hoop predstava za velike i male. Hoopovi na glavi, hoopovi na nogama, hoopovi na nosu, ma začudit ćeš se što se sve sa hoopovima može! Čak 30 hoopova odjednom – objašnjavaju organizatori.

Ujedno pozivaju na hula hoop radionicu za velike i male, koji će naučiti kako vrtjeti hula hoop na rukama, nogama ili glavi. Nije potrebno imati svoj hula hoop.

Radionica se održava u atriju dvorca Batthyany, u petak, 23. srpnja, u 18 sati. Ulaz je besplatan.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

Umjesto u Areni, testiranja od danas na punktu u krugu varaždinske bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom evidentirana su u Varaždinskoj županiji jučer kada je testirano 178 osoba. Jedna osoba se oporavila, pa je broj aktivnih slučajeva 54.

S obzirom da su potrebe za testiranjem značajno smanjene, brisevi za PCR testiranja od danas se više ne uzimaju na lokaciji kod Arene Varaždin, izvijestili su iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Građani testiranja mogu obaviti na punktu u krugu Opće bolnice Varaždin nasuprot zgrade Patologije (kod ulaza u bolnički krug s Ulice braće Radić).

Na punktu u Gospodarskoj školi u Varaždin cijepljenje se nastavlja danas kada je do 18 sati predviđeno cijepljenje drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 13. svibnja. U petak od 8 do 18 sati predviđeno je cijepljenje drugom dozom Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 14. svibnja. U subotu se od 8 do 13 sati mogu doći cijepiti svi zainteresirani građani bez prethodnog naručivanja, a također će se primjenjivati cjepivo Pfizer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 29 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih su dvije u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje