Povežite se s nama

Crna kronika

“Sama” u kući: gazdarica zatekla dvojicu lopova kako joj prazne novčanike

Crna kronika

Tridesetosmogodišnjak neovlašteno posjedovao marihuanu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Jučer, 25. siječnja, u 20 sati i 40 minuta u Čakovcu, u ulici Zinke Kunc, 38-godišnjak je zatečen u neovlaštenome posjedovanju droge marihuane.

Policijski službenici oduzeli su PVC vrećicu ispunjenu marihuanom, težine 8,3 grama.

Protiv okrivljenog 38-godišnjaka s područja grada Čakovca, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Danas odluka Vrhovnoga suda: Smiljani Srnec 15 godina ili novo suđenje?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Smiljana Srnec

Vrhovni sud danas bi trebao raspraviti o žalbi koju je podnio odvjetnik Smiljane Srnec (46), osuđene za ubojstvo sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo u veljači 2019. pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu, 19 godina nakon njezina nestanka.

Kako piše Večernji list, Srnec je dobila maksimalnih 15 godina zatvora za ubojstvo, a njezin branitelj Krešimir Golubić predao je u rujnu opsežnu žalbu na tu presudu Županijskog suda u Varaždinu zbog “bitnih povreda odredaba kaznenog postupka te pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”.

Srnec i njezin branitelj nadaju se da će Vrhovni sud ukinuti prvostupanjsku presudu i suđenje vratiti na početak pred novim sudskim vijećem, a Smiljanu pustiti iz pritvora u kojem je od veljače 2019. godine. Golubić smatra da postoje proturječja između obrazloženja presude i zapisnika sa suđenja, posebno iskaza nekih svjedoka. Upitna je za njega i zakonitost podataka koje je policija saznala od građana tijekom postupanja nakon prijave nestanka Jasmine Dominić.

Već prije iznio je stav da policija nije pronašla dokaze koji bi teretili njegovu klijenticu da je zatukla sestru i tijelo sakrila u zamrzivač.

– Tijekom dokaznog postupka čuli smo samo puno špekulacija raznih vještaka, puno zaključaka na temelju iskustva, no ne i nešto što bi bio neoboriv dokaz da je optužena počinila kazneno djelo koje joj se stavlja na teret. Ključno je pobijanje indicija, primjerice tvrdnje da su cijelo ljeto 2000. žrtva i optužena bile same u kući, jer nisu – naveo je u završnoj riječi u lipnju prošle godine Golubić i dodao da nije samo Smiljana govorila neistinite informacije o Jasmini, već su to radili i drugi članovi obitelji.

Tvrdi da nije dokazano da je Smiljana roditeljima lagala da je u kontaktu sa sestrom u vrijeme kad Jasmina nije bila živa, kao ni da je Jasmina ubijena u ljeto 2000. jer su je neki vidjeli i nakon toga, piše Večernji.

Nastavite čitati