Nogometaši Varaždina, nakon što su individualno trenirali kod kuće, u ponedjeljak, 4. svibnja, počeli su s treninzima u grupama na stadionu Varteksa.

U međuvremenu, nakon sastanka državnog tajnika Središnjega državnog ureda za šport Tomislava Družaka s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta.

Mjere popuštanja tiču se trenažnih procesa na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja.

Odluka

Izvršni odbor HNS-a promijenio je tako svoju odluku od 7. travnja te odlučio da će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskoga kupa, dok bi se tjedan dana kasnije, 6. lipnja, nastavilo natjecanje u 1. HNL.

Druga HNL i treće lige te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

– Ne može netko u 19 kola biti prvak u 2. HNL. S druge strane, mi ćemo trošiti svoj novac i ostale resurse te će još netko od momčadi ispasti iz Lige. Neka se donese odluka da nitko onda ne ispada iz Lige jer to je sada na rubu regularnosti – revoltiran je Samir Toplak, trener Varaždina.

Sve utakmice bile bi odigrane bez prisutnosti gledatelja. Finale Hrvatskoga kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza.

– Mi smo tu najviše hendikepirani. U borbi za ostanak očekivali smo veliku podršku publike na domaćim utakmicama, no bez obzira na sve okolnosti, bit ćemo spremni za nastavak sezone – dodao je Toplak.

Iščekivanje

Njegovi igrači napokon mogu trenirati kao momčad, a dogovorene su već dvije prijateljske utakmice. Naime, 23. svibnja igrat će protiv Lokomotive, a 30. svibnja protiv Gorice.

Priključio im se i Dario Jertec, koji se vratio iz australskog prvoligaša Western Uniteda.

– Vidjet ćemo kakvu će formu uhvatiti Dario. Sigurno ćemo imati veliku korist od njega, no ne smijemo ga opet, s druge strane, nepotrebno potrošiti – zaključio je Toplak.

Komentari

Komentara