Nogometaši Varaždina u utorak, 19. svibnja, odigrali su prijateljski susret protiv zagrebačke Lokomotive i slavili s 4:3. Za Varaždince su zabijali Domagoj Drožđek, Matej Senić, Ivan Posavec i Leon Benko.

– Uvijek je bolje pobijediti nego izgubiti. Naša igra se dobro razvijala, no drugi i treći primljeni pogodak, to nam se ne smije dogoditi – rekao je Samir Toplak, trener Varaždina.

Slavlje

Bila je to i prva prijateljska utakmica varaždinskih nogometaša nakon što je Prvenstvo prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Nakon što su krajem ožujka uvedene restrikcije, varaždinski nogometaši su trenirali pojedinačno kod kuće, potom su na stadionu Varteksa trenirali u skupini od pet igrača, da bi im kasnije bilo odobreno momčadsko treniranje.
U međuvremenu su igrači i stručni stožer testirani na koronavirus i nitko nije pozitivan, kao ni itko od ostalih igrača iz 1. HNL.

– Iskreno, nisam ni razmišljao o tome, ali srećom, nitko nije pozitivan. Vidjet ćemo kasnije tko je prebolio virus – dodao je Toplak.

Nogometaši Varaždina još su u subotu, 23. svibnja, odigrali ponovni prijateljski susrete protiv Lokomotive. Lokosi su slavili 2:1, a jedini gol za Varaždince postigao je Jorge Obregon. Nakon tih susreta, Varaždincima u subotu, 30. svibnja, slijedi “generalka” protiv Gorice.

U subotu, 6. lipnja, susreću se s Dinamom u sklopu 27. kola.

– Dobro je da protiv favorita igramo prvu utakmicu. Mislim da u toj utakmici ne možemo ništa izgubiti, već samo dobiti – rekao je Toplak, koji je uglavnom odlučio koju će jedanaestoricu izvesti protiv višestrukog prvaka 1. HNL.

– Znam kojih će devet igrača početi. Našli smo jednu kemiju, odnosno X-faktor. Jedino nas brine ozlijeđeni Glavina, Teklić ima problema s umnjacima, dok Jerteca muči list – dodao je Toplak.

Prazne tribine

Određeno je da će zbog epidemioloških mjera prvi susret u nastavku sezonu Varaždinci odigrati pred praznim tribinama.

– Velik je to problem za nas, kao i Rijeci, Osijeku i Hajduku. Liga zbog toga nije do kraja regularna. No, moji igrači su profesionalci i moraju biti na maksimalnom nivou – zaključio je Toplak.

Komentari

Komentara