Povežite se s nama

Međimurje

Samo za Poduzetnički centar 16 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

PRELOG

Grad Prelog prijavio je tijekom 2016. godinu čak 32 projekta koji se odnose na područje kulture, turizma, zaštite okoliša i očuvanje biološke raznolikosti, gospodarstva te razvoja infrastrukture, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj ih je predstavio gradonačelnik Ljubomir Kolarek sa svojim timom.

Kolarek je istaknuo da se u Gradu Prelogu intenzivno radilo na pripremi projekata, i to ne samo u dijelu pisanja prijavnica nego i u dijelu izrade projektno-tehničke dokumentacije i ishođenja suglasnosti, mišljenja te dozvola nadležnih tijela. Od važnijih projekata istaknuti su oni prekogranične suradnje – INTERREG HR-SLO i INTERREG HR-HU, rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Industrijskoj zoni Prelog – Istok te Poduzetnički centar Prelog. Gradonačelnik je istaknuo da je Grad Prelog uvidio važnost identificiranja problema s kojima se suočavaju gospodarstvenici Grada Preloga, stoga je u rujnu pokrenut postupak izrade Strategije razvoja poduzetničkog okruženja Grada Preloga do 2020. godine. Navedenom strategijom identificirani su ključni gospodarski razvojni problemi i definirane su razvojne potrebe cjelokupnoga gospodarstva Grada Preloga, a što je provedeno modelom anketnog istraživanja i participativnim uključivanjem gospodarskih dionika. Pojašnjeno je da su dionici među ključnim problemima iskazali problem u nedostatku poduzetničke podrške, odnosno postojanja poduzetničke potporne institucije na području Grada Preloga, ali i susjednih JLS-ova. 
Ukupna vrijednost svih prijavljenih projekata u 2016. godini je viša od 30 milijuna kuna. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Advent u Općini Donji Kraljevec bogat je sadržajima za djecu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Lijepo će biti blagdansko vrijeme u Donjem Kraljevcu.

Naime, od 2. prosinca do Božića traje Advent u Općini Donji Kraljevec.

Program je fokusiran na sadržaje za najmlađe.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu će se održati 2. Božićni sajam

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Pribislavec organizira 2. Božićni sajam, koji će se održati 17. prosinca na prostoru ispred Općine Pribislavec s početkom u 14 sati.

– Ovim putem pozivamo zainteresirane izlagače da rezerviraju svoj štand za izlaganje na sajmu te da iskoriste priliku za promociju svojih proizvoda i usluga. Rok za podnošenje prijava za rezervaciju štanda je 8. prosinca 2023. godine – ističu iz Općine Pribislavec.

Prijave (Zahtjev za korištenje javne površine) se podnose osobno u Jedinstveni upravni odjel Općine Pribislavec, Braće Radića 47, Pribislavec ili putem e-maila: [email protected].

Zahtjev za korištenje javne površine nalazi se na službenoj web stranici Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje