Povežite se s nama

Međimurje

Samo za Poduzetnički centar 16 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

PRELOG

Grad Prelog prijavio je tijekom 2016. godinu čak 32 projekta koji se odnose na područje kulture, turizma, zaštite okoliša i očuvanje biološke raznolikosti, gospodarstva te razvoja infrastrukture, rečeno je na konferenciji za medije na kojoj ih je predstavio gradonačelnik Ljubomir Kolarek sa svojim timom.

Kolarek je istaknuo da se u Gradu Prelogu intenzivno radilo na pripremi projekata, i to ne samo u dijelu pisanja prijavnica nego i u dijelu izrade projektno-tehničke dokumentacije i ishođenja suglasnosti, mišljenja te dozvola nadležnih tijela. Od važnijih projekata istaknuti su oni prekogranične suradnje – INTERREG HR-SLO i INTERREG HR-HU, rekonstrukcija nerazvrstane ceste u Industrijskoj zoni Prelog – Istok te Poduzetnički centar Prelog. Gradonačelnik je istaknuo da je Grad Prelog uvidio važnost identificiranja problema s kojima se suočavaju gospodarstvenici Grada Preloga, stoga je u rujnu pokrenut postupak izrade Strategije razvoja poduzetničkog okruženja Grada Preloga do 2020. godine. Navedenom strategijom identificirani su ključni gospodarski razvojni problemi i definirane su razvojne potrebe cjelokupnoga gospodarstva Grada Preloga, a što je provedeno modelom anketnog istraživanja i participativnim uključivanjem gospodarskih dionika. Pojašnjeno je da su dionici među ključnim problemima iskazali problem u nedostatku poduzetničke podrške, odnosno postojanja poduzetničke potporne institucije na području Grada Preloga, ali i susjednih JLS-ova. 
Ukupna vrijednost svih prijavljenih projekata u 2016. godini je viša od 30 milijuna kuna. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje