Povežite se s nama

Zabava & Stil

Samozatajna kreativka

Objavljeno:

- dana

Maja Denac autorica loga uz 140. obljetnicu otvaranja zgrade HNK Varaždin

Crta, slika, fotografira i bavi se grafičkim dizajnom. Ona je Maja Denac, 22-godišnja studentica iz Kučan Marofa čiji je rad – logo varaždinskog HNK uz 140. obljetnicu otvaranja zgrade – osvojio prvu nagradu na natječaju za studente koji je raspisan početkom godine.

Studentica Veleučilišta u Varaždinu smjera multimedija koja je pred diplomom i članica grafičke redakcije 7Plus Regionalnog tjednika natječaj je vidjela na oglasnoj ploči fakulteta i razmišljala bi li se uopće prijavila.

– I inače pratim razne natječaje, ali nikad se nisam ni na jedan javila jer je uvijek kod mene bio prisutan strah da moji radovi neće biti dovoljno dobri. No ovaj put sam se ohrabrila i napravila rad. Već sam pomalo i zaboravila na natječaj kada je uslijedio poziv da sam osvojila prvu nagradu. Stvarno sam se iznenadila i to me jako razveselilo. Ova nagrada mi jako puno znači. S jedne strane, nagrada je priznanje da dobro radim, a s druge, poticaj za dalje – rekla je Maja čiji je logo, otkrila je, nastao za jedno poslijepodne.

– Kad pomislim na kazalište, prvo što mi padne na pamet su maske i to mi je bila glavna nit vodilja kod dizajniranja loga koji se sastoji od dva lica: prvo je glumčevo, a drugo je ono koje nosi kad glumi – objasnila je samozatajna mlada umjetnica koja crta otkad zna za sebe.

– Još dandanas se sjećam svog rada iz djetinjstva, drva s cvijećem, koji se toliko svidio teti iz vrtića da je rekla da bi ga najradije uzela doma. Meni je njezina pohvala puno značila, a je li ga doista uzela k sebi ne znam jer ga nikad poslije nisam vidjela! – prisjetila se Maja.

Prije tri godine simpatična Maja ostvarila je svoju veliku želju, upisala je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, međutim, zbog financijskih problema nije mogla otići na studij.

– No kad-tad završit ću likovnu pedagogiju! – poručuje Maja koja od svog sna nije odustala.

Crteže, fotografije i grafičke radove Maje Denac možete pogledati na internetskoj stranici www.majadenac.tk

 

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Zabava & Stil

Općina Vinica dijeli litru i vodu kojom ćete počastiti ekipu na koncertu Cura iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane, a sprema se pravi zabavni spektakl.

U petak, 26. travnja u šatoru u Gornjem Ladanju nastupa Jole, a u subotu, 27. travnja sve će zabavljati Cure iz Centra.

Ženski tamburaški sastav Cure iz Centra, poznate i kao C.I.C.E., u 15 godina postojanja iza sebe nosi brojne uspjehe i sudjelovanja na raznim festivalima diljem Hrvatske. Zabava je zagarantirana.

Tim povodom Općina Vinica poklanja vam litru vina i litru mineralne vode. Dijelimo tri puta po jednu rundu, a vi u objavi na Facebooku morate označiti ekipu koju ćete počastiti rundom na koncertu.

Sretne dobitnike objavit ćemo u petak, 26. travnja.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Općina Vinica obilježava svoje Dane, a za feštu su zaduženi Jole i Cure iz centra

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Vinca od 22. travnja do 4. svibnja obilježava svoje Dane.

Pripremljeno je nešto za sve generacije.

Važno je napomenuti da se priprema i odlična zabava. U petak, 26. travnja, održava se svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Vinica, a u večernjim satim u šatoru u dvorištu PŠ Gornje Ladanje nastupa Jole. Početak koncerta je 21 sat.

Dan kasnije, u subotu, na istoj lokaciji zabavljat će Cure iz centra.

Ulaz na koncerte je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje