Hrvatska Vlada danas bi prema najavama ministra Darka Horvata trebala otvoriti razgovore s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel o izgledima za to da Hrvatska dobije Volkswagenovu investiciju tešku 1,4 milijarde dolara. Jedna od tri potencijalne lokacije za tvornicu je u Varaždinu.

Podsjećamo, ta moćna kompanija je lani obznanila namjeru da dio svojih pogona seli na jugoistok Europe. Šanse da  Hrvatska zainteresira Volkswagen za investiciju nikada nisu bile velike, no prema pisanju Poslovnog dnevnika, Vlada je sastavila ponudu za VW te pronašla tri lokacije na kojima postoji spremnih „milijun kvadrata zemljišta i svi drugi uvjeti“.

– Jedino u Varaždinu, Ivanić-Gradu i Dugom Selu postoji dovoljno slobodnog zemljišta spremnog za investiciju u kombinaciji s drugim uvjetima, poput ljudskih i obrazovnih kapaciteta i planova razvoja za 20 godina – ustvrdio je ministar Horvat na jučerašnjoj konferenciji HUP-a koja je održana u Varaždinu.

Dodajmo da Horvatove najave malo tko drži ozbiljnima jer Volkswagen namjerava u tvornici, ma gdje bila, zaposliti oko 5000 radnika, od čega najmanje 650 nženjera, mašinske i elektro struke…

 

Komentari

Komentara