Povežite se s nama

Moda i ljepota

Sanja Petek-Modrić: Prirodno i ženstveno

Objavljeno:

- dana

POZNATE VARAŽDINKE KOD VIZAŽISTICE MIRELE MAGIĆ-FOTAK

– Mrvica maskare, puder i rumenilo… To je uglavnom moja svakodnevna šminka koja je gotova za pet minuta – otkrila je liječnica Sanja Petek-Modrić, dr. med. spec. dermatovenerolog, vlasnica specijalističke dermatovenerološke ordinacije Vivaderm u Varaždinu.

Naša sugrađanka završila je Medicinski fakultet u Zagrebu i uvijek je mislila da će biti pedijatar jer djecu obožava. Međutim, život ju je odveo u Ljubljanu gdje je završila specijalizaciju iz dermatovenerologije na Dermatovenerološkoj klinici Kliničkog centra i zbog toga danas nimalo ne žali.

Prirodni look

– Riječ je o dosta širokom području od kojih je svako interesantno na svoj način – ističe dr. Petek-Modrić koja je prije nego je otvorila privatnu ordinaciju radila u čakovečkoj bolnici i Ljubljani.
Varaždinska stručnjakinja za kožu ljubiteljica je diskretne i nenametljive šminke, koja nije drugačija ni u svečanim prilikama.
– Koristim isključivo prirodne, zemljane tonove sjenila, a slično je i s ružem. Volim zagasite, crveno-smeđe nijanse ruža, premda ponekad stavim i crven – otkriva varaždinska liječica.

Mrvica maskare, puder i rumenilo… I to je to! 

Stoga se i vizažistica Mirela Magdić-Fotak ovog puta odlučila za prirodnu šminku u zemljanim tonovima.
– Odlučila sam se za kombinaciju narančastog i smeđeg sjenila, a tu kombinaciju dodatno sam pojačala nanošenjem malo deblje linije crnog tuša na gornji kapak. Riječ je o šminci prigodnoj za svaki dan, ali i za svečanije događaje, samo što se u tom slučaju oči mogu još dodatno naglasiti s umjetnim trepavicama s puno maskare, što sam u ovom slučaju i učinila – rekla je Magdić-Fotak.

Bronzer za sjaj

Umjesto rumenila, na obraze je naša vizažistica ovog puta stavila malo bronzera.
– Ako je ten kvalitetan bez nepravilnosti, kao što je to slučaj kod Sanje Petek-Modrić, onda je poželjno staviti malo bronzera radi sjaja – rekla je Magdić-Fotak.
Cjelokupna šminka zaokružena je s nanošenjem ruža boje breskve.

Rezultat: prirodno i diskretno, baš kako naša sugrađanka voli i što joj odlično pristaje, a sve je ovjekovječio Krešimir Geci iz varaždinskog G2 foto i videostudija.

Izvor:
Foto: KREŠIMIR GECI, G2 GETTZY FOTO I VIDEO STUDIO

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje